واردات موبایل ۲۲ درصد کاهش یافت
مجموع واردات گوشی تلفن همراه به شیوه تجاری و مسافری در هشت ماه اول سال…
۸ آذر ۱۴۰۳
اتحادیه فناوران رایانه به تغییر نکردن ضریب مالیاتی کالاهای آیتی مانند لپتاپ اعتراض کرد. این اتحادیه خواستار اصلاح مالیات این صنف از جمله صنف فروشندگان موبایل است.
پس از آنکه سازمان امور مالیاتی کشور، ضریب مالیاتی صنف موبایل را اصلاح کرد، اتحادیه فناوران رایانه که متشکل از فروشندگان کالاهای آیتی است به ثابت ماندن ضریب مالیاتی خود اعتراض کرد. این اتحادیه خود را همرده صنف فروشندگان تلفن همراه دانسته و خواستار رفع برخورد تبعیضآمیز میان این دو صنف شده است.
به گزارش روابط عمومی اتحادیه فناوران رایانه، محمدرضا فرجی تهرانی رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران گفت: فروشندگان آیتی میگویند با توجه به گسترش فضای مجازی و فروش آنلاین، کالاهای مربوطه مانند لپتاپ با سود حداقلی از سوی واحدهای صنفی به مردم فروخته میشود. به تعبیر دیگر، گسترش فروش کالا در شبکههای آنلاین نفسی برای فروشندگان واحدهای صنفی باقی نگذاشته است؛ به عنوان مثال یک لپتاپ ۲۰ میلیون تومانی با سود حدود ۱۰۰ هزار تومانی فروخته میشود و در برخی موارد برای نصب و راهاندازی برخی اپلیکیشنها مبلغ اندکی از مصرفکننده دریافت میشود که تمام این مبالغ از طریق دستگاههای پوز ردوبدل میشود.
او ادامه داد: در حقیقت فروش کالا از سوی واحدهای صنفی فناوران رایانه شفاف است که میتوان این نوع تراکنشها را نیز از بانکها استعلام گرفت. نوع تراکنشهای هر واحد صنفی مشخص است اما متاسفانه ممیزهای سازمان امور مالیاتی ضرایب چندین برابر سود واقعی را لحاظ میکنند که این منصفانه نیست.
فرجی تهرانی افزود: از طرف دیگر تجارت کالاهای دیجیتالی مثل نوت بوک، موبایل و… حجم قابل توجهی در آمار تجارت خارجی دارد، این در حالی است که واردات این کالا سود چندانی برای واردکننده اصلی ندارد چراکه تکنولوژی این کالاها در جهان مدام در حال تغییر است. از این رو در تمام کشورها تجارت این کالاها بر اساس میزان تقاضا شکل میگیرد و تجار مجبورند برای اینکه از تکنولوژی روز دنیا عقب نمانند کالا را با سود اندک روانه بازار کنند.
او اظهار کرد: باید گفت اعضای صنف موبایل و فناوران همراستا با یکدیگر فعالیت میکنند. با توجه به اینکه اعضای این صنف با میزان سود اندک کالا را به مردم میفروشند ممکن است در کوتاهمدت عدم اصلاح مالیاتها بر نحوه کسبوکار آنها تاثیر بگذارد یا به عبارتی سبب کاهش فعالیتشان شود. کمااینکه این اتفاق در دوره همهگیری ویروس کرونا رخ داد و و خسارتهای قابل توجهی به برخی بنگاههای صنف فناوران رایانه زد.
مشکل دریافت مالیات از تراکنشهای بانکی صنف فناوران رایانه همچنان به قوت خود باقی است. در جلسه اخیر رئیس اتحادیه فناوران رایانه با احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و دارایی، قرار شد به مشکلات این صنف پیرامون دریافت مالیات توجه شود اما ضرایب مرتبط به صنف فناوران هنوز اصلاح نشده است.
فرجی تهرانی در پایان گفت: برآوردها نشان میدهد کالاهای این صنف جزو اقلام قاچاق محسوب میشود و چنانچه سازمان امور مالیاتی گامی در جهت اصلاح مالیات صنف فناوران رایانه برندارد پیشبینی میشود ورود کالای قاچاق افزایش پیدا کند. البته که در شرایط فعلی با توجه به افزایش قیمت کالاها و بیاعتنایی این سازمان به درخواست فناوران رایانه، باید گفت واردکنندگان دیگر توان رقابت با قاچاقچیان را نخواهند داشت.