وزیر ارتباطات: مدرنترین مراکز داده در مشهد افتتاح میشود
وزیر ارتباطات که به مشهد سفر کرده است، در بازدید از پروژه اَبر دولت از…
۳ آذر ۱۴۰۳
۱۴ تیر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
سامانه معاملات تضمینی الکترونیکی متافایننس با هدف ساماندهی و بهینهسازی زنجیره تامین حوزه صنعت و معدن راهاندازی شد. این سامانه مدعی است میتواند بستری امن و مطمئن برای خریداران و فروشندگان کالا به منظور انجام امور معاملاتی خود در بازار رقابتی ایجاد کند.
به گزارش پیوست، صدرالدین نورالدینی مدیر سامانه متافایننس در رابطه با فعالیت این پلتفرم به پیوست میگوید هدف از راهاندازی پلتفرم متافایننس ایجاد یک زیرساخت الکترونیکی یکپارچه در حوزه معاملات B2B بخش صنعت و معدن کشور است که برای تامین قطعات و مواد اولیه و همچنین فروش تولیدات یک کسبوکار به کسبوکار دیگر در دسترس آنها خواهد بود. متولی این سامانه نیز شرکت رهپویان فتح خیبر است.
نورالدینی در اینباره میگوید: «این چرخه یعنی از زمان تامین مواد اولیه و قطعات تا زمانی که به دست یک کسبوکار یا تولیدکننده یا ارائهدهنده خدمت میرسد و همچنین مراودات مالی مربوطه معمولاً به صورت سنتی انجام میشود و تا به حال زیرساخت الکترونیکی که این معاملات و ارتباط بین خریدار و فروشنده را با هم پوشش بدهد وجود نداشت یا به صورت خیلی محدود بود.»
مدیر سامانه متافایننس ادامه میدهد: «از طرفی دیگر، در سالهای اخیر با وجود اینکه ما در کشور هرساله شاهد افزایش نقدینگی هستیم و یکی از معضلات کشور افزایش بیرویه نقدینگی در سطح کشور است، با پارادوکسی در حوزه کسبوکاری مواجه هستیم و بسیاری از کسبوکارها از عدم تامین نقدینگی برای افزایش تولیدات و فروش خود گلایه دارند.»
به باور او، سالانه از سوی شبکه بانکی مبالغ زیادی صرف تامین مالی میشود و تسهیلات ارائه میشود اما به نظر میرسد این تسهیلات به جامعه هدف برخورد نمیکند و در مسیر مولد اقتصادی وارد نمیشود.
نورالدینی ادامه میدهد: «ما در آسیبشناسی بخشی از حوزه صنعت و معدن کشور چند معضل اساسی از جمله عدم دسترسی به شبکه گسترده تامینکنندگان و عدم دریافت رقابتیترین قیمت توسط خریداران، نبود زیرساخت امن و قابل استناد الکترونیکی در معاملات و قراردادها و همچنین کمبود ابزارهای تامین مالی و تسویه به صورت الکترونیکی را شناسایی کردیم.»
او میگوید: «متافایننس فضایی را فراهم کرد که در آن تمام تامینکنندهها در سراسر کشور امکان عضویت در آن را داشته باشند و بسته به نوع پیشنهادی که از سمت خریدار ارسال میشود، پیشنهاد قیمتی و کالایی خودشان را برای آن خریدار بفرستند؛ این کار باعث خواهد شد شفافیت افزایش پیدا کند، بازیگران زیادی وارد شوند و قیمتها به سمت رقابتی شدن بیشتر پیش برود.»
او ادامه میدهد: «در مراودات مالی که بین شبکه خریداران و تامینکنندگان بود برخی موارد با کمبود نقدینگی در زمان تسویهحساب دچار مشکل میشدند که تامینکنندگان ضرر میدیدند و اعتماد خریداران نیز در بین تامینکنندگان دچار خدشه میشد. به همین دلیل به دنبال این بودیم که سیستم بانکی به عنوان یکی از بازیگران اصلی کنار این دو بازیگر دیگر قرار بگیرد و در زمینه تامین مالی به این شبکه کمک کند.»
مدیر سامانه متافایننس توضیح میدهد: «بررسیهای ما از بازار کشور نشان میداد بانک ملت در سالهای اخیر با همین هدف سامانهای به نام سامیار طراحی کرده که آن را وارد بازار نکرده بود؛ طی مذاکرات با بانک ملت دیدیم که بسیاری از اهداف ما با اهداف آنها همخوانی دارد و بنای مذاکرات گذاشته شد تا این پلتفرمها را همسو کنیم؛ هرچند این اقدام محدود به بانک ملت نیست و ما آمادگی داریم با سایر بانکهایی که ابزارهای خود را به صورت الکترونیکی ارائه دهند همکاری کنیم.»
او در آخر میگوید: «در نهایت بانک ملت طی قراردادی بلندمدت تسهیلات و دو ابزار مهم را در اختیار ما قرار داد. مورد اول حسابهای امانی بود. این حساب به این صورت کار میکند که وقتی خریدار، خریدی انجام میدهد، پول در حساب فریز میشود تا زمانی که کالا به دستش برسد و آن را تایید کند و سپس پول به حساب فروشنده واریز میشود. مورد دیگر هم تسهیلات مرابحه بود.»