skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

حجم بازار سلامت دیجیتال هزار و ۸۶۰ میلیارد تومان است

الهه صالحی الهه صالحی نویسنده میهمان

۶ تیر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

سلامت دیجیتال

حجم بازار حوزه سلامت دیجیتال ایران با حضور ۷ سیاست‌گذار و حدود ۳۰ سرمایه‌گذار در سال ۱۴۰۰ به هزار و ۸۶۰ میلیارد تومان رسید. پیش‌بینی می‌شود که این عدد تا سال ۱۴۰۲ به دو هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان برسد.

به گزارش پیوست، گزارش جامع سلامت دیجیتال که با حمایت هلدینگ مکس و ستاد اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی‌ وفناوری ریاست جهوری در روزهای اخیر منتشر شده، نشان می‌دهد که هفت نهاد: وزارت بهداشت، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونت بهداشت، سازمان غذا و دارو، اداره کل تجهیزات پزشکی و مرجع حقوق و فناوری اطلاعات ایران، سیاست‌گذاران سلامت دیجیتال در سال ۱۴۰۰ بوده‌اند و حدود ۳۰ مجموعه نیز روی ۱۰ حوزه سلامت دیجیتال سرمایه‌‌گذاری کرده‌اند.

این ۱۰ حوزه شامل تناسب اندام، تشخیص و پایش سلامت، شناسایی و مقابله با کرونا، سلامت و مراقبت در منزل، گردشگری سلامت، پرونده سلامت الکترونیکی، تجهیزات و سامانه‌های هوشمند بیمارستانی، مشاوره آنلاین، نوبت‌دهی و رزرو آنلاین و زنان و بارداری و زایمان بوده‌اند که از این بین، از تناسب اندام و تغذیه، نوبت‌دهی و رزرو آنلاین و مشاوره آنلاین بیشتر از سایر حوزه‌ها استقبال شده‌ است.

سلامت دیجیتال
حجم بازار سلامت دیجیتال در سال ۱۴۰۲

گزارش جامع سلامت دیجیتال ۱۴۰۰ با اشاره به اینکه حجم این بازار ۱۸۶۰ میلیارد تومان است و حوزه مشاوره آنلاین و تجهیزات و سامانه‌های هوشمند بیمارستانی تقریبا ۴۵ درصد این بازار را تشکیل می‌دهند، در ادامه پیش‌بینی‌ کرده‌ است که حجم بازار سلامت دیجیتال در کشور با افزایشی تقریبا ۵۰ درصدی تا سال ۱۴۰۲ به رقمی بالغ بر ۲۷۵۰ میلیارد تومان خواهد رسید.

نقشه اکوسیستم سلامت دیجیتال ایران

طبق بررسی‌های صورت گرفته روی استارت‌های فعال روی در حوزه سلامت دیجیتال نشان می‌دهد که ۷۳ درصد مردم نظر مثبتی به پلتفرم‌های حوزه‌های سلامت دیجیتال دارند و  ۱۶‌درصد نظرات منفی و نظر ۱۱ درصد مردم نیز خنثی بوده است.

گزارش سلامت دیجیتال۵
میزان رضایت عمومی از حوزه سلامت دیجیتال کشور در سال ۱۴۰۰

مجموعه خدماتی که در این حوزه ارائه می‌شود شامل نوبت‌دهی و رزرو آنلاین، تغذیه و تناسب اندام، مشاوره آنلاین و زنان، بارداری و زایمان بوده است که از این میان تغذیه و تناسب اندام، با ۸۶ درصد نظر مثبت به نظر می‌رسد که این دسته از خدمات بیشترین طرفدار را دارد و مشاوره آنلاین نیز با ۱۸ درصد نظرات منفی، کم طرفدارترین بخش این خدمات به نظر می‌رسد.

جهش لانچ در سال‌های کرونا

گزارش جامع سلامت دیجیتال در نسخه دموی خود که در اختیار رسانه‌ها قرار گرفته است، فعالیت اپلیکیشن‌های حوزه تغذیه و تناسب اندام را مورد بررسی دقیق قرار داده است و مواردی مانند روند افزایش یا کاهش تعداد نصب فعال اپلیکیشن‌های مهم تناسب اندام و تغذیه نسبت به گزارش سال ۱۳۹۹، روند کاهش یا افزایش میانگین نمره اپلیکیشن‌های مهم تناسب اندام و تغذیه، روند لانچ مهم‌ترین محصولات تناسب اندام و تغذیه، برترین‌ها در شبکه اجتماعی اینستاگرام براساس تعداد فالوور واقعی را زیر ذره‌بین خود قرار داده است.

براساس این گزارش برترین مجموعه‌ها در شبکه‌ اینستاگرام براساس فالوور واقعی، لیمومی و غفاری دایت هستند که در حوزه رژیم اختصاصی فعالیت دارند و دکتر کرمانی، فیت‌کلاب و کرفس نیز در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌‌اند؛ با این حال تحلیل نرخ تعامل ۵ برند برتر در شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام نشان می‌دهد که کرفس بیشترین نرخ تعامل و لیمومی کمترین نرخ تعامل را با توجه به تعداد فالوورهای خود در این شبکه اجتماعی دارند.

گزارش سلامت دیجیتال۱
برترین‌ها در شبکه اجتماعی اینستاگرام براساس تعداد فالوور واقعی

اطلاعات این گزارش نشان می‌دهد که اپلیکیشن‌های مهم تناسب اندام و تغذیه امتیازی بین ۴ تا ۴.۷ دارند که از این بین، اپلیکیشن خواص گیاهان دارویی و میوه‌ها با امتیاز ۴.۷ درصدی در صدر و اپلیکیشن دکتر کرمانی با ۴.۰ امتیاز در ذیل جدول قرار دارد.

گزارش سلامت دیجیتال۲
روند لانچ مهم‌ترین محصولات تناسب اندام و تغذیه

به نظر می‌رسد که پاندمی کرونا تاثیری شگرف در روند لانچ مهم‌ترین محصولات تناسب اندام و تغذیه گذاشته چرا که در سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ شاهد افزایش چشم‌گیر تعداد این مجموعه‌ها نسبت به سال‌های قبل از ۱۳۹۸ هستیم با این‌حال این آمار کاهشی نسبی را در سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد.

مدل درآمدی ۱۸ درصد از محصولات نامشخص است

این گزارش در ادامه مدل کسب‌وکار و درآمدی این مجموعه‌ها را به فریمیوم، فروش محصول، خدمات، حق اشتراک، ارز دیجیتال، واسطه‌گری و نامشخص تقسیم کرده که از این بین مدل فیریمیوم ۳۵ درصد و بیشترین میزان و درآمد با ارز دیجیتال با ۳ درصد کمترین میزان را به خود اختصاص داده است.

همچنین آمار این گزارش نشان می‌دهند که به جز دو مورد یعنی حدود ۳ درصد، تمام محصولات توسعه یافته در این حوزه مدل B2C دارند.

گزارش سلامت دیجیتال۶
چرخه عمر استارت‌آپی محصولات شاخص تناسب اندام و تغذیه

اطلاعات قابل توجه این گزارش به چرخه بلوغ محصولات استارت‌آپ‌ها در این حوزه اشاره کرده است و با تقسیم بندی این چرخه به بخش معرفی، توسعه و تثبیت و بلوغ نشان داده است. بر اساس این آمار به نظر می‌رسد که تمامی محصولات شاخص در بخش تغذیه و تناسب اندام در مراحل استارت‌آپ، رشد اولیه و رشد سریع مانده‌اند و هیچ‌کدام به مرحله بلوغ نرسیده‌اند.

هم‌پوشانی خدمات

گزارش جامع سلامت دیجیتال در ادامه به مقایسه مشخصه‌های اپلیکیشنی در این بخش پرداخته است و به نظر می‌رسد که گرچه اغلب این پلتفرم‌ها خدماتی در حوزه کالری شماری، تعیین وزن ایده‌آل و ارائه برنامه ورزشی ارائه کرده‌اند اما تعداد کمی از این پلتفرم‌ها خدماتی مانند نسخه مربی ورزشی، قابلیت پرسش و پاسخ آنلاین و آموزش‌های آشپزی ارائه کرده‌اند.

نسخه دموی گزارش جامع سلامت دیجیتال ۱۴۰۰
https://pvst.ir/cn6
الهه صالحی
الهه صالحینویسنده میهمان

    روزنامه نگاری یعنی رشته‌ای که آن را با جان‌ودل انتخاب کردم، برای من از دانشکده عزیز ارتباطات علامه شروع شد و در همان ماه‌های اول به نگارش یادداشت‌های طنز برای «بی‌قانون» رسید؛ با این حال معتقدم که اولین قدم‌های روزنامه‌نگاری را با کارآموزی برای مجله محبوب دوران نوجوانی‌ام، چلچراغ برداشتم و بعد از مدتی به تحریریه خبرآنلاین و سرویس اجتماعی آن پیوستم؛ در این زمان، علاوه بر خبرآنلاین به صورت پروژه‌ای با چندین رسانه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همکاری کردم؛ یکی از این رسانه‌ها هفته‌نامه شنبه بود که مرا با جهان جذاب استارت‌آپ‌ها و فناوری آشنا کرد و در ادامه راه من به پیوست رسید.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو