اپل اپلیکیشن فروشگاهی ویژه هند راهاندازی میکند؛ تلاش برای جبران رکود بازار چین
سازنده آیفون برای افزایش نفوذ در پرجمعیتترین بازار جهان یک اپلیکیشن فروشگاهی ویژه Apple Store…
۲۸ دی ۱۴۰۳
۱ خرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲ خرداد ۱۴۰۱
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی خبر داد از امروز (یک خرداد) ثبت سفارش واردات گوشیهای آیفون در سامانه جامع تجارت بسته شد و به این ترتیب گوشیهای برند اپل از گروه کالایی ۲۳ به گروه کالایی ۲۷ (گروه کالاهای غیرضروری و لوکس) منتقل شده است. واردکنندگان موبایل معتقدند این ممنوعیت تاثیر مستقیمی بر گرانی گوشی موبایل خواهد گذاشت.
به گزارش پیوست، ممنوعیت واردات گوشیهای آیفون به صورت رسمی، پایان کار این برند در ایران نخواهد بود و فقط واردات این گوشی از رسمی به قاچاق تغییر خواهد کرد که در نهایت به ضرر شرکتها و خریداران خواهد بود.
امیر اسحاقی دبیر انجمن موبایل در این خصوص به پیوست گفت: این ممنوعیت هیچ مدیریت و صرفهجویی ارزی در پی نخواهد داشت؛ چراکه بخشی از بازار به برندهای کرهای مانند سامسونگ واگذار میشود و فقط محصول دست کاربر تغییر میکند و صرفهجویی صورت نمیگیرد.
او افزود: نکته دیگر هم اینکه شاهد افزایش کالاهای مسافری و واردات قاچاق خواهیم بود که به خروج ارز از کشور و فروش محصولات بدون گارانتی میانجامد.
به گفته اسحاقی، اعلام شده که ثبت و رجیستری گوشیهای آیفون در سامانه همتا نیز بسته خواهد شد که این موضوع هم تبعاتی در پی خواهد داشت.
دبیر انجمن موبایل معتقد است حتی اگر گوشیهای آیفون به صورت رسمی رجیستر نشوند، سوداگران راهی برای رجیستر کردن آنها خواهند یافت همانطور که پیش از این هم شاهد همچین اتفاقی بودیم.
حدوداً یک ماه پیش بود که صداوسیما در گزارشی اختصاصی به موضوع واردات گوشیهای آیفون با کلیدواژه کالای لوکس و غیرضروری پرداخت. در این گزارش نشان داده شد گوشیهای آیفون در بازار به تعداد زیاد و در همه مدلها موجود است و خبرنگار صداوسیما این مورد را خلاف قوانین وضعشده در رابطه با واردات گوشیهای لوکس دانست. در پایان هم از مسئولان قول پیگیری این موضوع را گرفت. حالا در کمتر از یک ماه مسئولان به قول خود عمل کردند و واردات گوشی آیفون ممنوع شد.
به هم ریختن نظم بازار، خراب شدن کسبوکار پنج هزار واحد فروشنده که فقط در کار فروش گوشیهای برند اپل هستند، افزایش نارضایتی مشتریان از دریافت گوشیهای بدون گارانتی و بدون خدمات پس از فروش و حتی افزایش دزدی گوشیهای آیفون تنها بخشی از پیامدهای این ممنوعیت است.
اسحاقی در مورد خدمات پس از فروش گوشیهای آیفون توضیح داد: از آنجا که اپل حضور رسمی و فیزیکی در بازار ایران ندارد، برای جبران کمبود قطعات، بخشی از واردات گوشیهای آیفون برای بخش خدمات پس از فروش در نظر گرفته میشد. به این صورت که گوشی پس از وارد شدن به کشور خرد، و از قطعات آن برای تعمیر گوشیهای مشکلدار استفاده میشد. اما با ممنوعیت واردات، حالا مشکل تامین قطعات برای خدمات پس از فروش هم به مشکلات قبلی اضافه میشود.
او در خصوص گوشیهای آیفونی که قبلاً ثبت سفارش شده یا در گمرکات منتظر ترخیص هستند نیز اعلام کرد: هنوز هیچ چیز مشخص نیست؛ این بلاتکلیفی را وزارت صمت ایجاد کرده و باید بابت آن پاسخگو باشد.
مشکل دیگری که این ممنوعیت ایجاد میکند لنگ شدن چرخه تولید گوشیهای داخلی خواهد بود. با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از هزینه واردات گوشیهای موبایل، مربوط به گوشیهای برند اپل است، و با توجه به این موضوع که هزینه تولید گوشیهای داخلی، از درآمد حاصل از واردات گوشی موبایل تامین میشود، تولید گوشی داخلی هم با مشکل مواجه خواهد شد.
اسحاقی در پایان گفت این اتفاق تاثیر مستقیمی در برهم خوردن تعادل بازار و میزان عرضه و تقاضای گوشیهای آیفون خواهد داشت و بار دیگر شاهد افزایش قیمت چشمگیر این محصولات در بازار خواهیم بود.