بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای صرافیهای رمزارزی را اعلام کرد
بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای کارگزاریهای رمزارزی یا صرافیهای رمزارزرا اعلام کرد. به…
۲۹ دی ۱۴۰۳
شرکت پرداخت الکترونیک سداد در حوزه روشهای پرداخت سوخت و انرژی کارتخوانهای چندمنظورهای طراحی کرده تا بیشترین میزان دسترسی به شبکه بانکی و سامانه هوشمند سوخت را داشته باشد. قرار است این کارتخوانها مشکلات رایج در فرایند سوختگیری را برطرف کنند.
به گزارش روابط عمومی بانک ملی، معاون فناوری اطلاعات و شبکه ارتباطات بانک ملی ایران گفت: وظیفه شرکت پرداخت الکترونیک سداد به عنوان یکی از شرکتهای مورد تایید شبکه شاپرک ورود به حوزههای نوین پرداخت است.
علیرضا ماهیار ادامه داد: مجموعههای PSP کمتر در این حوزهها ورود کرده بودند و با یک عقبماندگی مواجه بودیم. از طرفی، مجموعههای سوخت با الزام بانک مرکزی و همینطور سازمان پدافند غیرعامل مکلف شدند در هر جایگاه حداقل از دو شرکت PSP (ارائهدهنده خدمات پرداخت) استفاده کنند و ما هم شرکت سداد را در حوزه طراحی محصول وارد کردیم.
او گفت: تازهترین دستاورد سداد در حوزه روشهای پرداخت سوخت و انرژی، کارتخوان چندمنظوره سوخت بوده که با پیشرفتهترین فناوریهای روز دنیا توسط متخصصان و مهندسان داخلی مجهز شده است.
به گفته ماهیار، محصول طراحیشده در فرایند سوختگیری، به ابزارهای مختلفی که در جایگاههای سوخت وجود دارند متصل شده و امکان پرداخت را فراهم میکند. نوآوری صورتگرفته این است که به برند و نوع تجهیزات وابستگی ندارد و اتصال به همه تجهیزات موجود در جایگاهها امکانپذیر است.
ماهیار با بیان اینکه زیرساختهای روزآمد و قطعات پیشرفته نیز زمینهساز سرعت فوقالعاده این کارتخوان در جایگاههای سوخت است گفت: این کارتخوان، امکان ارتباط با سامانه هوشمند سوخت، پردازش تراکنشها و نمایش اطلاعات را به صورت همزمان بدون کاستن از سرعت عملیات فراهم میکند.
او افزود: این کارتخوان با بیشترین میزان دسترسی به شبکه بانکی و سامانه هوشمند سوخت، انواع مسیرهای ارسال و دریافت اطلاعات را در اختیار دارد و همواره پرسرعتترین آنها را انتخاب میکند و تحت هر شرایطی راهی برای متصل ماندن دارد.
معاون فناوری اطلاعات و شبکه ارتباطات بانک ملی ایران گفت: پرداخت مبتنی بر کیف پول را نیز طراحی و پیادهسازی کردیم که میتواند زمان سوختگیری را کاهش دهد. به عبارتی، نیازی نیست مشتری زمانی را برای کارت کشیدن و پرداخت وجه صرف کند و همزمان با انجام سوختگیری، پرداخت نیز با کیف پول به صورت اتوماتیک انجام میشود.
ماهیار گفت: در کیف پول، پرداخت بین کیف پولهای مختلف اتفاق میافتد. خوبی این روش در این است که نیازی به کارت کشیدن نیست و فرد نیازی ندارد کارت بانکی خود را به همراه داشته باشد ولی در عین حال میتواند از موجودی و دارایی خود در کیف پول استفاده کند.
او ادامه داد: ما به دنبال تعاملپذیری کیف پولهای مختلف با هم هستیم. قطعاً کیف پولها میتوانند در حوزههای دیگر مانند بحث عوارض آزادراهی وارد شوند. به عبارتی، میتوانیم چرخه حرکت یک خودرو در شبکه حملونقل کشور از چرخه سوختگیری تا چرخه پرداخت عوارض، تردد از مکانهای ویژه و… را تسهیل کنیم.
ماهیار گفت: امیدواریم بتوانیم با ورود به حوزههای نوآورانه و فینتکی، روشهای جدید پرداخت را برای مشتریان بانک ملی ایران فراهم کنیم.
محمدحسین کاشی، مدیرعامل شرکت پرداخت الکترونیک سداد، نیز با اشاره به اینکه سه سال از اجرای طرح پرداخت الکترونیکی بهای سوخت میگذرد گفت: روزانه نزدیک به ۱۰۰ میلیون لیتر بنزین از سوی ۳۸۰۰ جایگاه سوخت در کشور توزیع و مصرف میشود.
او افزود: حضور تجهیزات شرکتهای پرداخت الکترونیکی ضمن بینیاز کردن مشتریان از حمل پول نقد، جایگاهداران را نیز از انباشت، نگهداری و انتقال اسکناس به حساب بانکی بینیاز میکند.
کاشی گفت: پرداختالکترونیک سداد در راستای استراتژی افزایش میزان تراکنشها، همزمان با اجرای طرح بازتوزیع یارانه بنزین به صورت آزمایشی در برخی از مناطق کشور، برای ورود جدیتر به این عرصه، گفتوگوهایی برای انعقاد تفاهمنامه با شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی کشور آغاز کرده است.
او در پایان توضیح داد: دستگاه چندمنظوره سداد برای اخذ گواهی تایید به این شرکت ارسال شده است که در صورت موافقت، در گام نخست، بیش از ۳۰ درصد جایگاههای سوخت کشور به دستگاههای چندمنظوره سداد مجهز خواهند شد.