skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

انتقاد فعالان حوزه تولیدمحتوا از عملکرد صداوسیما:

صداوسیما نمی‌تواند همزمان تنظیم‌گر و بازیگر باشد

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲ خرداد ۱۴۰۱

تعدادی از فعالان حوزه تولید محتوا در نشستی از تنظیم‌گری و رقابت همزمان صداوسیما با بخش خصوصی انتقاد کردند و شرط حضور ساترا به‌عنوان نهادی وابسته به صداوسیما را خروج تلوبیون از این بازار دانستند.

به گزارش پیوست، مدیرعامل تیوال و مدیرعامل شرکت نسل اندیشه سبزنما در نشستی که در خانه اندیشه‌ورزان ایران برگزار شد،‌ چالش‌ها و مصائب تنظیم‌گری حوزه پلتفرم‌های محتوایی را بررسی کردند. در این نشست مدیر مرکز مطالعات توسعه و رقابت نیز به قیمت‌گذاری تهاجمی تلوبیون اعتراض کرد.

رسانه های صوت و تصویر فراگیر
نشست رسانه های صوت و تصویر فراگیر

از مشخص نبودن متولی رنج می‌بریم

مهدی حاج محمود عطار، مدیرعامل نسل اندیشه سبز نما که برای تولید مجموعه انیمیشن‌های دیرین دیرین شهرت دارد، گفت:‌ ضد انحصار بودن یک شعار ژورنالیستی و پز روشنفکرانه است که اتفاق نیفتاده است.

عطار از اختلاف میان نهادهای حاکمیتی مسئول سخن به میان آورد و ادامه داد:‌ در جریان پخش یکی از کارهایمان از وزارت ارشاد در تبلیغات محیطی به ما کمکی نکرد و در نهایت بعد از رفت‌وآمد بین دو مرجع، مجوز صادر نشد.

مهدی حاج محمود عطار
مهدی حاج محمود عطار، مدیرعامل نسل اندیشه سبز نما

او ادامه داد:‌ بچه‌های انیمیشن هشت ماه یک بار حقوق می‌گیرند و ۹۰ درصدشان به کشورهای همسایه رفته‌اند. آنهایی هم که مانده‌‌اند اکثرا برای کشورهای همسایه تولید می‌کنند.

مدیرعامل نسل اندیشه سبز نما از نبود متولی مشخص در این حوزه انتقاد کرد و گفت:‌ در این حوزه متولی نداریم. از ساترا خواستیم آیین‌نامه‌ای حتی سخت‌گیرانه بدهد تا بدانیم چه چیزی بسازیم که ممیزی نخورد. آیین‌نامه نداریم و تصمیمات سلیقه‌ای است؛‌ تصمیمات سلیقه‌ای هم رانت به وجود می‌آورد. در کشورهای دیگر تولیدکننده محتوا را روی سرشان می‌گذارند اما در ایران ما درگیر بحث‌های حقوقی هستیم.

صداوسیما نمی‌خواهد بخش خصوصی بزرگ شود

محمد عمروآبادی،‌ مدیرعامل تیوال یکی دیگر از افراد حاضر در این نشست بود که انتقاداتش در مورد وجود رانت در این حوزه را مطرح کرد و گفت: پلتفرم‌های خصوصی حق دارند از سرمایه خود به‌طوری که می‌خواهند استفاده کنند. فیلیمو و نماوا حق قطعی دارند چیزی که تولید می‌کنند را فقط روی پلتفرم خود نمایش دهند. اما یک سری رانت‌‌ها نیز وجود دارد. چرا ما دسترسی به این رانت‌ها و وام‌ها نداریم. پلتفرم‌های خصوصی میلیاردها تومان وام گرفته‌اند. چرا؟ همین الان چند طرح آماده تولید داریم که پول تولیدش را نداریم.

مدیرعامل تیوال از حضور همزمان صداوسیما به‌عنوان متولی و بازیگر در بازار نیز انتقاد کرد و گفت: حکومت باید برای بازار استراتژی رشد بچیند تا منافع تولیدکننده خدشه‌دار نشود. اما الان اوضاع طوری است که ما نمی‌دانیم مجوز تبلیغات و نشر و ساخت را چه کسی می‌دهد. به چه حقی سازمانی که خودش بانی است و مجوز می‌دهد وارد بازار رقابت می‌شود؟ این رقابت سالم نیست. صداوسیما باید از مجوز دادن کنار بکشد و بعد وارد رقابت شود.

محمد عمروآبادی تیوال
محمد عمروآبادی،‌ مدیرعامل تیوال

او ادامه داد:‌ مهم‌ترین کاری که دولت باید بکند این است که کاری نکند و جلوی بازیگران این حوزه سنگ نیندازد. چرا در ایران والت‌دیزنی نداریم؟‌ چون آنها دخالت نمی‌کنند و به مردم و تولیدکننده آزادی می‌دهند.

عمروآبادی همچنین گفت: صداوسیما تلوبیون را راه می‌اندازد چون همه چیز در این کشور سیاسی است. بحث پول نیست. صداوسیما فقط نمی‌خواهد بخش خصوصی بزرگ شود. چون اگر بزرگ شود چیزهایی تولید می‌کند که زیر نظر آنها نیست. پس بدون اینکه بگویند، می‌خواهند دیگران را ضعیف کنند. ریشه تمامی اینها عدم اعتماد حاکمیت به مردم است.

قیمت‌گذاری تهاجمی تلوبیون

در این نشست همچنین محمدمهدی جعفریان،‌ مدیر مرکز مطالعات توسعه و رقابت و کارشناس رقابت و تنظیم‌گری نقش نهادهای تنظیم‌گر را تشریح کرد، او گفت: یک سری‌ نهادهای فراگیر باید برای توسعه کسب‌وکارها مانند خاک حاصلخیز  باشند. بازار به دو شکل می‌تواند مختل شود. نخست اینکه یکی از شرکت‌های داخل بازار تبدیل به قدرت مسلط (Dominant) شود و رفتارهای ضدرقابتی نشان دهد و دوم اینکه دولت کمک‌هایی کند که باعث شود بازی به‌هم بریزد. این کمک‌ها بازار را مریض‌تر می‌کند و به ضرر شرکت‌های کوچک و متوسط است.

محمدمهدی جعفریان،‌ مدیر مرکز مطالعات توسعه و رقابت

او افزود:‌ بازار فرهنگ در ایران سال‌ها به صورت انحصاری در اختیار دولت بوده و باید به بخش خصوصی اعتماد کند که وارد این بازار شود. گردش مالی VODها از سال‌های ۹۵ – ۹۶ چند برابر و به معاونت سیمای صداوسیما نزدیک شده است.

او با بیان اینکه حاکمیت باید به بخش خصوصی اعتماد کند، ادامه داد: ارائه سرویس تلوبیون‌پلاس می‌تواند سبب تخریب رقابت و ضربه به بخش خصوصی شود.

 

https://pvst.ir/cdh
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو