بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای صرافیهای رمزارزی را اعلام کرد
بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای کارگزاریهای رمزارزی یا صرافیهای رمزارزرا اعلام کرد. به…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱ خرداد ۱۴۰۱
صنعت تکنولوژی چین در پی فشار گسترده پکن دوران سختی را پشت سر گذاشته و غولهای تکنولوژی این کشور در نتیجه فشارهایی که از اواخر سال ۲۰۲۰ شروع شد، میلیاردها دلار ارزش خود را از دست دادهاند. حال به نظر میرسد ورق کمی برگشته و پکن در برابر بخش تکنولوژی از خود نرمش نشان داده است.
به گزارش پیوست، به نقل از CNBC، با اینکه اخبار مثبتی از تغییر رویکرد پکن نسبت به بخش تکنولوژی این کشور به گوش میرسد اما تحلیلگران معتقدند رویکرد تازه پکن نسبت به این صنعت را نباید با لغو سیاستگذاریها و بازگشت آزادیهای قبلی اشتباه گرفت.
لینگائو بائو، تحلیلگر تکنولوژی شرکت تحلیلگر تریویوم چاینا (Trivium China)، روز سهشنبه (۱۷ مه) در مصاحبه با CNBC گفت: «به نظرم غولهای تکنولوژی تا ۶ ماه آینده دوران خوبی را پیش رو دارند.»
او گفت: «این به معنای لغو فشار بر تکنولوژی نیست، در نگاه بلندمدت فشار بر تکنولوژی همچنان باقی است. پکن معتقد است آزادی کامل غولهای تکنولوژی چیز خوبی نیست و باعث رقابت غیرمنصفانه در بازار میشود. ثروت در بالا متمرکز شده و بر سیاستها تاثیر میگذارد پس سرکوب تکنولوژی در بلندمدت همچنان ادامه دارد.»
پکن از اواخر سال ۲۰۲۰ با هدف محدود کردن قدرت بزرگترین شرکتهای این کشور، مقررات سختگیرانهای را بر بخش تکنولوژی اعمال کرد.
پیرو سختگیریهای روزافزون پکن، چین در ۱۶ ماه گذشته قوانین ضد انحصار و محافظت از داده سختگیرانه را به تصویب رسانده است. همین موضوع باعث شده سرمایهگذاران خارجی احتیاط بیشتری در رابطه با بخش تکنولوژی چین پیشه کنند و همین موضوع به افت ارزش غولهای چینی، از تنسنت تا علیبابا، منتهی شده است.
با این همه، با بازگشت کرونا و قرنطینه نشانههایی از سازش پکن با بخش تکنولوژی دیده میشود.
سهشنبه ۱۷ مه، مقامات چینی در دیداری با مدیران ارشد تکنولوژی، نشانههایی از کاهش سختگیریها ارائه کردند.
لیو هی، معاون نخستوزیر چین، پس از این جلسه به حمایت از بخش تکنولوژی متعهد شد و از برنامههایش برای عرضه عمومی شرکتهای اینترنتی خبر داد.
این تغییر رویکرد به دنبال ریاست «شی جین پینگ»، رئیسجمهور چین، بر جلسه ماه آوریل پولیتبورو (Politburo)، یکی از ادارات تصمیمگیرنده حزب کمونیست، صورت گرفت. پولیتبورو در این جلسه به پشتیبانی از توسعه «سالم» اقتصاد پلتفرمی متعهد شد. آنچه پولیتبورو از آن به عنوان اقتصاد پلتفرمی یاد میکند شرکتهای مختلف اینترنتی را در زمینههای مختلف، از شبکه اجتماعی تا تجارت الکترونیکی، در بر میگیرد.
مداخله دولت در عرضه سهام شرکت دیدی، غول تاکسی اینترنتی چین، در سال ۲۰۲۱ باعث شد بسیاری از شرکتهای تکنولوژی این کشور برنامههای خود را برای عرضه عمومی متوقف کنند. پکن کمی پس از قرار گرفتن دیدی در بازار سهام، به بررسی امنیت سایبری این شرکت پرداخت و مدعی جمعآوری غیرقانونی داده کاربران از سوی این شرکت شد.
با این حال تحولات مثبت چین باعث شده تحلیلگران جیپیمورگان، بزرگترین بانکآمریکا، چشمانداز بهتری برای برخی شرکتهای اینترنتی چین ارائه کنند و این تغییر رویکرد، افزایش سهام شرکتهای تکنولوژی چین را به دنبال داشته است. به گفته تحلیلگران جیپیمورگان، برخی از خطرات اساسی این بخش «از میان رفتهاند». اظهارنظرهای لیو نیز روند مثبت این بازار را تقویت کرد.
اما با وجود نرمشهای اخیر پکن، متخصصان همچنان نسبت به تغییر اساسی سیاستهای پکن ابهاماتی دارند.
چارلز ماک، محقق مرکز سیاستهای جهانی دیجیتالی در دانشگاه استنفورد، میگوید: «به نظر من اقدامات رگولاتوری متوقف نشده است. بسیاری از وزرا هنوز هم مجبور به اجرای مقررات اصلاحی و شدید هستند.»
او میگوید: «حتی در صورت یک عقبگرد موقت، به نظر میرسد برای احیای آسیبها دیر شده است. برای مثال، حتی اگر امکان عرضه سهام در خارج را فراهم کنند، اعتماد سرمایهگذاران نابود میشود و موضوع خصومت و ابهام بازار خارجی از میان نمیرود.»
به گفته ماک، از آنجا که فشار قانونی از بالاترین رده سیاسی چین نشأت میگیرد، بازگشت به گذشته بسیار دشوار است.
ماک در ادامه میگوید انگیزههای رگولاتوری چین تغییر نکرده است: «کارزار فشار بر تکنولوژی در واقع ریشه در میل دولت به افزایش قدرتش در اقتصاد دیجیتالی و دادهها دارد و غیرممکن است که این حزب در شرایط بحرانی حال حاضر به این نتیجه برسد که قدرتش اهمیت کمتری دارد.»
منبع: CNBC