نشان: بهجای انتساب دستاوردهای بخش خصوصی به فیلترینگ دلایل واقعی محدودیتها را بگویید
نشان در بیانیهای نسبت به صحبتهای رسول جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی که رشد…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۲۳ فروردین ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۴ فروردین ۱۴۰۱
مدیرعامل تپسی بدون اشاره دقیق به زمان عرضه اولیه سهام این شرکت در بورس اعلام کرد سهام تپسی به زودی برای ۳۰۰ هزار سهامدار حرفهای عرضه میشود. او خبر از رونمایی از سه کسبوکار جدید و همچنین ایجاد خطوط درآمدی جدید در زیرمجموعه این شرکت داد او پیشبینی کرد درآمد این شرکت تا پایان سال ۳ برابر شود.
به گزارش پیوست، پس از کشوقوسهای فراوان در طی ۲ سال گذشته بالاخره قرار است اولین استارتآپ ایرانی وارد بازار سرمایه شود. طبق گزارش ارزشگذاری سهام این شرکت که دیروز روی کدال منتشر شد ارزش کل سهام تپسی ۱۷۰۲ میلیارد تومان ارزیابی شده است و ارزش هر سهم آن ۱۴۵۴ تومان تعیین شده که البته این رقم قطعی نیست و در جلسات با سازمان فرابورس به شکل قطعی مشخص خواهد شد. هنوز تاریخ دقیق برای عرضه اولیه این شرکت در فرابورس مشخص نشده است اما همانطور که قبلا نیز اعلام شده بود عرضه به شکل محدود و به ۳۰۰ هزار سهامدار حرفهای انجام میشود.
معرفی ماهانه ۳ شهر جدید در ۶ ماهه نخست عرضه اولیه
میلاد منشیپور، مدیرعامل تپسی با حضور در این نشست خبری توضیحاتی در مورد برنامههای این شرکت بعد از ورود به بازار سرمایه ارائه داد. او گفت: برنامه داریم تا انتهای امسال، حداقل رشدی ۳ برابری در درآمد به ثبت برسانیم. توسعه تپسی را در چند بخش پیگیری خواهیم کرد. نخست توسعه در شهرهایی که هماکنون در آنها حضور داریم. سپس رشد بازار از طریق وارد شدن به شهرهای جدید؛ در ۶ ماهه ابتدایی پس از عرضه اولیه، ماهانه ۳ شهر جدید را به شهرهای خود اضافه خواهیم کرد. همچنین گرفتن سهم بازار از رقیب اصلیمان که اسنپ است و دو سه رقیب کوچکتر حاضر در بازار یکی از مسیرهای دیگر رشد ما است.
منشیپور ادامه داد: تپسی همچنین به فکر ادامه دادن لاینهای درآمدی جدید مانند تپسی لاین است که هنگام رونمایی از هر یک بیشتر در مورد آنها توضیح خواهیم داد. علاوه بر این، ۳ کسبوکار (بیزینس) آماده رونمایی داریم که در مورد آنها نیز به هنگام رونمایی جزئیات بیشتری ارائه خواهد شد.
منشیپور همچنین بیان کرد: بدنه اقتصادی کشور باید صنعت استارتآپی را بشناسد. تپسی بهعنوان اولین استارتآپی که عرضه اولیه میشود کاری کرد که ۶۰ – ۷۰ درصد مسیر ورود به بورس برای استارتآپهای دیگر طی شده باشد. با ایجاد این شناخت در نهادهای تصمیمگیر کار برای دیگران راحتتر خواهد شد.
ضوابط ۱۷گانه استارتآپها به بورس، طبق گفته امیر هامونی، مدیرعامل وقت فرابورس، توسط کارگروه ساماندهی استارتآپهای معاونت علمی رئیس جمهور تدوین شده است و به تصویب هیأتمدیره سازمان بورس رسیده اما مشخص نیست این ضوابط دقیقا چه چیزهایی هستند اما میثم فدایی، مدیرعامل فرابورس ایران،پیش از این اعلام کرده بود: «ما در جریان ضوابط ۱۷گانه ورود استارتآپها به بازار سرمایه هستیم و آن ضوابط به منظور تصویب برای سازمان بورس ارسال شده و در سازمان بورس نیز در مرحله تصویب قرار دارد؛ پیشنویس اولیهای که در آن برخی از موارد اصلاح شدهاند به دست ما رسیده اما چون قطعی نیست فعلاً نمیتوان آن را به صورت عمومی اطلاعرسانی کرد. او توضیح میدهد که بخش زیادی از این ضوابط در خصوص بحث سهامداری، امنیت نرمافزاری و زیرساختهای فنی آن مجموعه، سهام وثیقه، نحوه عرضه و موضوعاتی از این دست است.
منشیپور در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در اینباره، به چند مورد از این ضوابط اشاره کرد و گفت: فکر نمیکنم این ضوابط محرمانه باشد. حداقل در اختیار متقاضیان ورود قرار گرفته است. مثلا در یک مورد آمده است که تمام وجوه عرضه اولیه باید به شرکت بازگردد و صرف توسعه شود. در یکی دیگر از بندها نیز گفته شده سهامداران اصلی و تیم مدیریتی پس از عرضه اولیه نباید از شرکت خارج شوند. در مورد حفاظت از دادهها نیز شرکتها ملزم به دریافت گواهیهایی مانند افتا شدهاند.
بهگفته مدیرعامل این پلتفرم، تپسی در سال گذشته، ماهانه ۸ میلیارد تومان حقوق و دستمزد پرداخت کرده است و این در حالی بود که به نیمی از نیروهای خود احتیاج نداشت. منشیپور درباره علت این اتفاق گفت: چون برنای سال آینده (۱۴۰۱) برنامه توسعه شرکت را داشتیم نیروهای خود را تعدیل نکردیم. اگر این اتفاق میافتاد سود سالانه تپسی به ۵۰ میلیارد تومان میرسید.
او در رابطه با ظرفیت توسعه بازار تاکسیهای اینترنتی نیز توضیح داد: پیش از کرونا در شهر تهران روزانه ۲۰ میلیون سفر ب تمامی وسایل نقلیه انجام میشد که از این میزان ۱۰ میلیون سفر با وسایل نقلیه شخصی انجام میشد و مابقی سفرها به تاکسیهای اینترنتی، تاکسی، مترو، اتوبوس و … اختصاص داشت. ما اگر بتوانیم تنها ۲۰ درصد از سهم وسایل نقلیه شخصی را به خودمان اختصاص دهیم میتوانیم بازارمان را دو برابر کنیم.