رئیس هیات مدیره شرکت آوا: مقررات بازار نوآفرین تا حدی شرایط پذیرش را تسهیل کرده است
شرکت صنایع ارتباطی آوا اولین شرکتی بود که ۸ دی ماه روی تابلوی دانشبنیان بازار…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۸ اسفند ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
رئیس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانهای تهران هشدار داد با توجه به افزایش مداوم هزینههای شرکتهای ارائهکننده خدمات اینترنت، در صورتی که تعرفهها در سال آینده ۱۰۰ درصد افزایش پیدا نکند، این شرکتها تعطیل خواهند شد.
محمدعلی یوسفیزاده، رئیس کمیسیون اینترنت و عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، در آخرین نشست خبری ۱۴۰۰ این سازمان که در ساختمان آسیاتک برگزار شد، با بیان اینکه هزینههای شرکتهای ارائهدهنده خدمات اینترنت به طور دائم در حال افزایش است، تاکید کرد که تنها راه افزایش صد درصدی تعرفههاست و در غیر این صورت باید این شرکتها را تعطیل کرد.
یوسفیزاده بر این باور است که در هیچ کشوری تعرفه ترافیک اینترنت داخلی نیمبها محاسبه نمیشود و شرکتهای ارائهدهنده سرویسهای اینترنت به شکل دستوری این روند را اجرایی کردند.
او در این باره گفت: «اما آیا محاسبهای صورت گرفته که ببینیم این راهکار چقدر اثربخش بوده است؟ با اعمال چنین راهکارهایی در مصوبات، حتی این امکان را به ما نمیدهند که خلاقیت داشته باشیم و متناسب با نیاز جامعه خدمات ارائه کنیم.»
یوسفیزاده در ادامه تاکید کرد: «اگر دولت تا اول فروردین سال آینده اقدام به اصلاح تعرفهها نکند، بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی درخواست داده خواهد شد که خود هزینهها را جبران کند و این موضوع به سازمان تنظیم مقررات و وزارت ارتباطات اعلام شده است.»
حسین اسلامی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای تهران، در این نشست گفت: «در یک ماه اخیر به رغم تمام تلاشها باز هم به دلیل اهمیت ویژه سلامت بازدیدکنندگان، نمایشگاه الکامپ به تعویق افتاد. امیدواریم سال بعد در زمان خودش که احتمالاً تابستان خواهد بود، این نمایشگاه برگزار شود.»
او در ادامه با اشاره به اینکه نصر تهران مواضع خود را نسبت به طرح صیانت به طور شفاف اعلام کرده است گفت: «اولین مجموعهای که درباره طرح صیانت نظر داد ما بودیم؛ ما نظر سیاسی ندادهایم چون تشکل سیاسی نیستیم. ما به این موضوع قائل هستیم که باید در حوزه فضای مجازی قانونگذاری شود و با متخلفان برخورد شود. ولی به این شیوه فعلی قائل نیستیم. ما قوانین جدیدی را پیشنهاد میدهیم.»
اسلامی اضافه کرد: «ما در هفته اخیر ما معاونت قضایی دادستان جلسهای داشتیم و نکات مد نظر صنف را با این معاونت در میان گذاشتیم. اعتقاد ما این است که در بسیاری از جاها به جای اینکه نهادهای نظارتی و نهادهای قضایی به تخلفات ورود کنند، صنف باید مراقبتهای لازم را انجام بدهد.»
رئیس نظام صنفی رایانهای استان تهران با اشاره به صدور محکومیت برای مدیرعامل دیوار گفت: «اینکه مدیرعامل یک پلتفرم حکم دادگاه و زندان بگیرد خط قرمز است و هر کاری که لازم باشد برای حمایت انجام میدهیم و حتی اگر تخلفی هم رخ داده است، هم صاحبان پلتفرم و هم محتوا باید پاسخگو باشند و نحوه برخورد با کارآفرینان درفش و دادگاه نیست و به جای اینکه یک قاضی در خصوص بحثهای پلتفرمی حکم صادر کند، صنف باید اقدامات لازم را انجام دهد.»
اسلامی در ادامه با اشاره به موضوع تغییرات اساسنامه این سازمان با تاکید بر اینکه این موضوع با جدیت دنبال میشود گفت: «از نظر ما این تغییر یک راهحل اساسی است. از زمان تصویب آییننامه سازمان در سال ۱۳۸۳ زمان زیادی گذشته و دگردیسیهای جدی در این حوزه اتفاق افتاده و به همین دلیل قوانین آن زمان مناسب شرایط حاضر نبوده و نیازمند تغییرات جدی است.»
او در خصوص طرح تشکیل سازمان نظام مهندسی ارتباطات و فناوری اطلاعات (نمافا) خبر داد: «قصد ما این است که از ظرفیتهای هیات دولت و کارگروه اقتصاد دیجیتالی استفاده کرده تا این مساله را حل کنیم. برآورد ما این است که با همکاری نصرهای استانها پیشنهاد جدیدتری ارائه کنیم. نمیتوانیم با مصوبات قبلی هیات دولت و مجلس طرح را جلو ببریم و احتمالاً تغییراتی ایجاد خواهیم کرد. امیدواریم تا پایان دوره ششم موضوع نمافا در مجلس به سرانجام برسد.»