آیا امواج رادیویی 5G زیانده هستند؟ هرچه آنتن نزدیکتر، بهتر
تشعشع امواج رادیویی و به خصوص آنتنهای تلفن همراه معمولاً نگرانیهایی را در میان مردم…
۲۷ دی ۱۴۰۳
۴ اسفند ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۱ اسفند ۱۴۰۰
رئیس سازمان صداوسیما از دو فرکانس ۷۰۰ و ۸۰۰ به عنوان فرکانسهای حیاتی برای مقابله با محدودیتهای صداوسیما نام برد.
پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما، در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص آزادسازی باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ که در اختیار صداوسیما قرار دارد و از آنها استفاده نمیکند گفت: برای ارسال سیگنالهای شبکههای HD تلویزیونی امکاناتی به غیر از استفاده از باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ نداریم از همین رو این دو باند فرکانسی برای ما اهمیت حیاتی دارد.
سالهاست اختلاف نظر بر سر نحوه استفاده از باندهای فرکانس ۷۰۰ و ۸۰۰ میان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان صداوسیما وجود داشته است و همواره با وجود اصرار وزارت ارتباطات بر استفاده از این باندهای فرکانسی سازمان صداوسیما این دو باند فرکانسی را به صورت انحصاری در اختیار گرفته بود.
پیش از این رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، عباسی شاهکوه، ابراز امیداوری کرده بود تا در دوره جدید، با افزایش تعامل میان دستگاههای مختلف، موضوع فرکانسهای ۷۰۰ و ۸۰۰ با برآورده کردن نیازهای صداوسیما حل شود.
وزیر ارتباطات پیشین بارها در صحبتهای خود تاکید کرده افزایش کیفیت اینترنت موبایل نیازمند آزادسازی باند فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ از سوی سازمان صداوسیماست.
حال رئیس سازمان صداوسیما در جمع خبرنگاران در حاشیه مراسم افتتاح پروژههای شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام میکند که برای استفاده بهینه از ظرفیتهای زیرساختی آماده صحبت و مذاکره هستیم.
همواره طی سالهای گذشته این انتقاد از سوی اپراتورهای همراه به سازمان صداوسیما مطرح بود که با در اختیار گرفتن این باندهای فرکانسی مانع توسعه اینترنت همراه در کشور شده است چراکه این باندهای فرکانسی امکان توسعه سریعتر اینترنت همراه را برای اپراتورهای همراه فراهم میکرد، از سویی اپراتورهای همراه و همچنین وزارتخانه اعلام میکردند که این باندهای فرکانسی از سوی صداوسیما مورد استفاده قرار نگرفته، این در حالی است که بسیاری این گفته را رد میکردند.
لطفالله سیاهکلی، معاون سابق سازمان صداوسیما و نماینده مجلس، پیش از این نیز گفته بود هرچند «متولی باندهای فرکانسی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است اما صاحب باندهای فرکانسی ۶۰۰ تا ۸۰۰ صداوسیماست». طبق گفته او، برخلاف ادعای وزارت ارتباطات مبنی بر خالی بودن این باندهای فرکانسی که در اختیار صداوسیماست، این باندهای فرکانسی توسط این سازمان در حال استفاده است. او تاکید کرده بود که مدیریت باندهای فرکانسی مورد بحث هزینه دارد و اگر قرار باشد آزادسازی در مورد این باندهای فرکانسی صورت بگیرد، باید از محل درآمد حاصل از این آزادسازی به کسانی که مدیریت این فرکانس را انجام دادهاند سهمی داده شود.
حال رئیس سازمان صداوسیما، پیمان جبلی، نیز در پاسخ به سوال خبرنگاران گفته است این باندهای فرکانسی از سوی صداوسیما در حال استفاده است.