رهبر انقلاب: حوزههای علمیه باید در مورد رمزارزها نظر بدهند
رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعهالزهرا (س)، اعلام کردند:…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۱۱ اسفند ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۹ بهمن ۱۴۰۱
در این مطلب میخوانید
رمزارزها و مصرف انرژی آنها بحث داغ جهان کریپتو محسوب میشود. بسیاری از این ارزهای دیجیتالی و از جمله معروفترین آنها بیتکوین، برای ثبات شبکه، تایید تراکنشها و امنیت از ماینرهایی استفاده میکنند که قدرت پردازش خود را در اختیار شبکه گذاشته و در ازای آن پاداشی دریافت میکنند. این قدرت پردازش را پردازندههایی ارائه میکنند که مصرف انرژی بالایی دارند و همین موضوع باعث نگرانیهای محیطزیستی شده است.
منتقدان و رسانهها مصرف انرژی حاصل از سوختهای فسیلی را یکی از نقایص اصلی بیتکوین و بسیاری از رمزارزها به شمار آوردند و ماجرا تا جایی پیش رفت که ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا و اسپیساکس، که یکی از طرفداران نامدار جهان کریپتو بود، پذیرش این رمزارز را به دلیل نگرانیهای محیطزیستی متوقف کرد.
همین مساله باعث شد جامعه کریپتو و جهانیان به فکر چارهای برای این مساله بیفتند؛ برای مثال چین در رویکرد تندی استخراج رمزارز را به طور کلی در این کشور ممنوع کرد و کشوری که زمانی قطب اصلی استخراج بیتکوین بود به یکباره به قبرستان ماینرها تبدیل شد. اما طرفداران هم بیتفاوت نبودند و در راستای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و از بین بردن ردپای کربنی بیتکوین تلاش کردند.
به طور کلی بیتکوین سبز به نوعی از بیتکوین گفته میشود که تاثیر منفی و آلودگی برای محیطزیست ایجاد نمیکند. برای استخراج این نوع بیتکوین از منابع انرژی کاملاً تجدیدپذیر یا همان منابع انرژی سبز استفاده میشود.
استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر با کاهش ردپای کربنی بیتکوین نگرانی بسیاری از سرمایهگذاران درمورد تاثیرات محیطزیستی این رمزارز را فرو مینشاند. البته که منتقدان کریپتو به جنبه دیگری توجه کرده و استفاده از انرژی تجدیدپذیر برای استخراج بیتکوین را به ضرر جامعه جهانی میدانند. به گفته آنها، انرژیای که ماینرها از منابع تجدیدپذیر برای استخراج بیتکوین استفاده میکنند، در واقع سهم صنایع دیگری است که در حوزههای مفیدتری قصد استفاده از آن را دارند.
با این حال استفاده از این نوع انرژی از نگاه بسیاری، پیشرفت و رفع یکی از نقایص اصلی این رمزارز معروف محسوب میشود؛ ایلان ماسک اعلام کرده در صورتی که نصف یا بیشتر انرژی شبکه بیتکوین از انرژی تجدیدپذیر تامین شود، این شرکت بار دیگر پذیرای بیتکوین به عنوان یک روش پرداخت خواهد بود.
اما نوع دیگری از بیتکوین سبز هم وجود دارد. این بیتکوین یک نوع دارایی دیجیتالی است که رویکرد جبران ردپای کربنی را در پیش گرفته است. این دارایی دیجیتالی که از طریق پروتکل DEXTF عرضه شده بخشی از سرمایه خود را برای خرید توکنی به نام MCO2 هزینه میکند. این توکن که از سوی شرکتی به نام Moss عرضه شده در واقع تاییدیه کاهش انتشار گازهای گلخانهای است.
در نتیجه سرمایهگذاران این رمزارز با خرید و استفاده از آن، در واقع به همان میزان بابت کاهش انتشار گازهای گلخانهای هم هزینه میکنند.
DEXTF یک زیرساخت مدیریت دارایی دیجیتالی روی بلاکچین است که امکان ساخت، عرضه و بازخرید توکن را برای هر کسی فراهم و در حال حاضر از بیش از ۷۰ توکن پشتیبانی میکند. Moss هم بزرگترین پلتفرم محیطزیستی جهان است که ماموریت خود را مبارزه با تغییرات اقلیمی و نگهداری از سیاره میداند.
به این ترتیب، خریداران و سرمایهگذاران این نوع بیتکوین با استفاده و سرمایهگذاری آن در واقع بخشی از سرمایه خود را صرف مبارزه با تغییرات اقلیمی و کاهش گازهای گلخانهای میکنند و به همین خاطر دیگر جای نگرانی در مورد مشکلات محیطزیستی این رمزارز پرمصرف نیست.
همانطور که گفتیم، بسیاری از رمزارزها برای انجام تراکنش و پایداری شبکه خود به پردازندههای پرقدرت و با مصرف بالا وابسته هستند. انرژی مصرفی این پردازندهها ردپای کربنی و نگرانیهای محیطزیستی را به دنبال دارد. بنابراین استفاده از بیتکوین سبز میتواند در عین ارائه تمامی مزایای این رمزارز یعنی ورود به جهان کریپتو، استفاده از یک سیستم مالی نامتمرکز و امن، نگرانی محیطزیستی را شما را رفع کند.