skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

همه‌ چیز در مورد راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی

شادی یگانه نویسنده میهمان

۱۶ بهمن ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۱۲ دقیقه

در این مطلب می‌خوانید

    کسب‌و‌کار اینترنتی عبارتی است که این روزها در فضای مجازی و اینترنت بسیار جست‌وجو می‌شود. با گذشت زمان سبک زندگی افراد در حال تغییر است و در این سبک جدید استفاده از اینترنت برای انجام دادن بیشتر کارها جایگزین مراجعه حضوری و استفاده از روش‌های سنتی می‌شود. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد تا پنج سال آینده می‌توانید بیش از ۸۰ درصد کارهای خود را با استفاده از اینترنت انجام دهید. پس اگر صاحب کسب‌و‌کاری هستید یا در فکر ایجاد آن هستید، حتماً در نظر داسته باشید که کسب‌و‌کارتان را در اینترنت هم معرفی کنید و توسعه دهید.

    به هرگونه فعالیتی در جهت فروش محصولات یا خدمات ارائه‌شده با استفاده از فضا یا ابزارهای اینترنتی کسب‌و‌کار اینترنتی می‌گویند. از معروف‌ترین این فضاها و ابزارها می‌توان به سایت‌ها، ایمیل، تلگرام و صفحات اینستاگرام اشاره کرد.

    کسب‌وکار اینترنتی مناسب چه افرادی است؟

    خوب است بدانید همه افراد می‌توانند کسب‌و‌کار اینترنتی راه بیندازند. هیچ محدودیتی از جمله محدودیت سنی، محدودیت در میزان سرمایه اولیه، محدودیت زمانی و غیره نمی‌تواند مانع شما برای راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار اینترنتی شود. فقط کافی است علاقه و قابلیت‌های خود را به خوبی شناسایی کنید و به‌ دنبال ایده‌ای جدید برای ایجاد یک کسب‌و‌کار اینترنتی در آن زمینه باشید.

    در ادامه مثال‌هایی از کسب‌و‌کارهای اینترنتی برای گروه‌های خاصی از افراد را بررسی می‌کنیم. مطالعه این بخش می‌تواند به شما در پیدا کردن ایده مخصوص به خودتان کمک کند.

    کسب‌وکار اینترنتی برای خانم‌های خانه‌دار

    حتی اگر خانه‌دار هستید هم می‌توانید برای راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار اینترنتی فرد مناسبی باشید. شما می‌توانید بسته به توانایی‌های خود در هر یک از موارد زیر فعالیت کنید:

    • تولید محتوا: می‌توانید متناسب با علایق خود در زمینه‌های مختلفی مانند آشپزی، صنایع دستی، ترفندهای خانه‌داری، پرورش و نگهداری گل و گیاه، آرایشگری و غیره تولید محتوا کنید و آن را در وب‌سایت یا شبکه‌های اجتماعی منتشر کنید.
    • آموزش: می‌توانید با توجه به توانایی‌های خود در هر یک از زمینه‌هایی که در بالا برشمردیم ویدئوهای آموزشی تولید کنید و آنها را در فضای مجازی به دیگران بفروشید.
    • فروش محصول: می‌توانید محصولی را که خودتان تولید کرده‌اید در فضاهای مجازی بفروشید. همچنین می‌توانید محصولات موجود در بازار مانند لباس، لوازم آرایش، لوازم تحریر و غیره را تهیه کنید و آنها را بفروشید.

    کسب‌وکار اینترنتی برای دانشجویان و دانش‌آموزان

    دانشجویان و دانش‌آموزان معمولاً از نظر زمانی برای انجام دادن برخی از کارها دچار محدودیت هستند. به همین دلیل برای این گروه کسب‌و‌کارهای اینترنتی بسیار مناسب است. این افراد می‌توانند در زمینه‌های زیر فعالیت خود را انجام دهند:

    • کسب‌و‌کارهای فریلنسری: بهترین کار برای این افراد مراجعه به سایت‌های فریلنسری است. در این سایت‌ها قابلیت‌ها و توانایی‌های خود را معرفی می‌کنید و کارهای متناسب با این قابلیت‌ها از طریق سایت به شما معرفی می‌شود و در صورت تمایل شروع به انجام آن کار می‌کنید.
    • انجام پروژه‌های دانشجویی و دانش‌آموزی: اگر دانشجو یا دانش‌آموز زرنگی هستید، می‌توانید در این زمینه فعالیت کنید و پروژه‌های دانشجویان و دانش‌آموزان کم‌سن و سال‌تر از خودتان را بر عهده بگیرید و انجام دهید.
    • ترجمه متن: اگر به زبان خاصی تسلط دارید، می‌توانید به کار ترجمه متن در زمان‌های بیکاری خود بپردازید.
    • مشاوره آنلاین کنکور: اگر جزو رتبه‌های برتر کنکور هستید، این کار را به شما پیشنهاد می‌دهیم.
    • تدریس اینترنتی: می‌توانید در زمینه درسی که در آن تخصص دارید به آموزش آنلاین بپردازید و فیلم‌های آموزشی خود را به دیگران بفروشید.
    • تولید محتوا: این کار برای هر قشری متناسب با تخصص و مهارت خود قابل اجراست. می‌توانید در زمینه‌های مختلفی مانند برنامه‌ریزی روزانه و ساخت بولت ژورنال، نویسندگی، اطلاع‌رسانی در زمینه رشته خود و غیره دست به تولید محتوا در صفحه‌های مجازی بزنید. همچنین می‌توانید برای وب‌سایت‌ها و صفحات دیگران این کار را انجام دهید.

    انواع کسب‌وکار اینترنتی و مزایا و معایب هر کدام

    کسب‌و‌کارهای اینترنتی را می‌توانیم در چند دسته عمده زیر تقسیم‌بندی کنیم:

    کسب‌و‌کارهای فریلنسری:

    این مدل کسب‌و‌کار را می‌توان به مدل پیمانکار و کارفرما تشبیه کرد. به این صورت که شما در یک سایت مخصوص ثبت‌نام می‌کنید و قابلیت‌ها و تجربه‌های خود را به‌ صورت رزومه‌ای در آن سایت قرار می‌دهید و کسانی که نیاز به نیروی کار دارند با بررسی مشخصات‌تان تصمیم می‌گیرند با شما همکاری کنند.

    کسب‌و‌کار فروش محصولات:

    در این روش شما اقدام به فروش محصولی می‌کنید. ممکن است این محصول را خود شما تولید کرده باشید یا اینکه از محصولات موجود در بازار باشد و شما واسطه‌ای برای فروش آن باشید. این کار را می‌توانید در وب‌سایت شخصی خود، صفحه‌های فضای مجازی یا وب‌سایت‌های فروش موجود انجام دهید.

    کسب‌و‌کار اینترنتی فروش آموزش در زمینه‌های مختلف:

    اگر در زمینه خاصی تخصص و توانایی کافی در آموزش دیگران داشته باشید، می‌توانید با تهیه فیلم آموزشی آن را تبدیل به محصول کرده و به فروش برسانید. همچنین می‌توانید به‌ صورت آنلاین کلاس‌های آموزشی تشکیل دهید و در آن شروع به آموزش کنید.

    کسب‌و‌کار اینترنتی مشاوره و ارائه خدمات:

    این مدل هم برای افرادی که دارای تخصص هستند بسیار مفید و سودآور است. در این روش می‌توانید اطلاعات و تجربه‌های خود را در زمینه‌ای که در آن متخصص هستید با دریافت هزینه‌ای در اختیار علاقه‌مندان آن حوزه قرار دهید.

    کسب‌و‌کار اینترنتی فروش تبلیغات:

    امروزه این روش بین افراد مختلف بسیار رواج پیدا کرده است. در این روش با تولید محتوای درست و جذب مخاطب به وب‌سایت یا صفحه شخصی خود در فضای مجازی و جلب اعتماد آنها، رفته‌رفته شروع به تبلیغ می‌کنید و از این راه به درآمد می‌رسید. کسب‌و‌کارهایی که مخاطبان‌شان با مخاطبان صفحه یا وب‌سایت شما در یک دسته باشند از شما می‌خواهند تا در ازای دریافت پول آنها را معرفی کنید.

    مواردی که در بالا نام بردیم دسته‌بندی کلی کسب‌و‌کارهای اینترنتی را نشان می‌داد. در هر کدام از این بخش‌ها می‌توانید ایده‌های بسیار زیادی ارائه و کسب‌و‌کاری جدیدی راه‌اندازی کنید.

    ایجاد کسب‌و‌کار اینترنتی مزایا و معایبی دارد که خوب است در ابتدای شروع کار خود با آنها آشنا شوید تا بتوانید راحت‌تر این مسیر را طی کنید.

    مزایای ایجاد کسب‌و‌کار اینترنتی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

    • خودتان رئیس خودتان هستید.
    • نیاز به سرمایه‌گذاری زیادی برای شروع کار ندارید.
    • محدودیت زمانی و مکانی ندارید و می‌توانید هر زمان و در هر مکانی که خواستید کار خود را مدیریت کنید.
    • برای شروع کار نیاز به دفتر یا موسسه ندارید.
    • به‌ راحتی می‌توانید با مشتری خود ارتباط برقرار کنید.
    • در صورت داشتن آگاهی کافی می‌توانید خدمات یا محصولات خود را به میلیون‌‌ها کاربر اینترنت نشان دهید.
    • در صورت داشتن تخصص در چند زمینه می‌توانید چندین کسب‌و‌کار را به طور همزمان اداره و مدیریت کنید.

    از جمله معایب این مدل کسب‌و‌کار می‌توان موارد زیر را نام برد:

    • رسیدن به هدف دلخواه در این کسب‌و‌کارها فرایندی زمان‌بر است و نیاز به صبوری دارد.
    • موارد فنی مانند زیرساخت‌های اینترنت ممکن است با مشکل روبه‌رو شود و این مساله کسب‌و‌کار شما را تحت تاثیر قرار دهد.
    • جلب اعتماد مشتری در این مدل کسب‌و‌کارها به مراتب سخت‌تر از مدل‌های سنتی است. داشتن اندکی دانش روانشناسی در این زمینه می‌تواند به شما کمک کند.

    مراحل راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی

    برای راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار اینترنتی خوب است مراحل زیر را به ترتیب و با حوصله دنبال کنید تا به نتیجه برسید:

    1. ایده‌ای مناسب با توجه به توانایی و تخصص خود و بر اساس نیاز افراد جامعه پیدا کنید. بهتر است برای شروع کار یک بازار هدف کوچک برای خود در نظر بگیرید.
    2. یک برنامه کسب‌و‌کار یا همان بیزینس پلن برای کسب‌و‌کار خود ایجاد کنید.
    3. افراد متخصصی را که می‌توانند در این مسیر به شما کمک کنند پیدا کنید و یک تیم حرفه‌ای تشکیل دهید.
    4. در زمینه بازاریابی اینترنتی مطالعه کنید و با افراد متخصص در این رشته‌ها برای بازاریابی کار خود مشورت کنید.
    5. کسب‌و‌کارهای موفق در زمینه کاری خود را شناسایی و از آنها الگوبرداری کنید.
    6. با افراد متخصص و مشاوران در زمینه رشته کاری خود مشورت کنید.
    7. برای تولید محتوا بسیار زمان بگذارید و در این بخش همیشه برنامه‌ریزی کنید. نداشتن برنامه‌ درست برای تولید محتوا مشتری را دلسرد می‌کند.

    چالش‌های راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی

    اکثر افرادی که صاحب یک کسب‌و‌کار اینترنتی هستند با یکسری چالش‌های مشترک دست‌وپنجه نرم می‌کنند. در این قسمت می‌خواهیم تعدادی از این چالش‌ها را به شما معرفی کنیم تا هنگام مواجهه با آنها ناامید نشوید.

    • جذب، حفظ و افزایش مشتری: سخت‌ترین کار در یک کسب‌و‌کار اینترنتی جذب و حفظ مشتریان وفادار و ویژه است. ممکن است در بسیاری از کسب‌و‌کارهای اینترنتی محصول یا خدمات با کیفیت عالی ارائه نشود اما از طریق برخورد درست با مشتری، تعداد مشتریان و درآمد خود را به حداکثر برسانند.
    • یادگیری مهارت بازاریابی: داشتن توانایی بالا در بازاریابی اینترنتی به جذب مشتری و پیشرفت شما کمک می‌کند. اگر خودتان در این زمینه تخصص و علاقه‌ای ندارید، حتماً‌ از افراد متخصص در زمینه بازاریابی اینترنتی استفاده کنید. البته اگر خودتان با گذراندن دوره‌هایی در این زمینه به مهارت برسید، خیلی بهتر می‌توانید در مسیر پیشرفت کسب‌و‌کارتان قدم بردارید.
    • فعالیت مستمر و با برنامه در کار: هیچ‌وقت ناامید نشوید و دست از تلاش برندارید. داشتن فعالیت مستمر و روزانه در کسب‌و‌کارتان به جلب اعتماد مشتری کمک می‌کند. در این زمینه هم افراد متخصصی هستند که می‌توانید روی کمک‌شان حساب کنید.
    • مدیریت مالی: درست است که هزینه راه‌اندازی کسب‌و‌کار اینترنتی کمتر از حالت‌های سنتی و قدیمی است اما باید بدانید که لازم است در مسیر کارتان خرج‌هایی بکنید. حساب و کتاب خرج‌هایتان را داشته باشید و در صرف هزینه تعادل را رعایت کنید.
    • سودآوری در کسب‌و‌کار: نباید در ابتدای کار منتظر سود زیاد باشید. ماهانه مبلغی را بابت گسترش کسب‌و‌کارتان کنار بگذارید و سرمایه‌گذاری کنید تا بعد از گذشت چند سال بتوانید به نتیجه و سود برسید.

    ایده کسب‌وکار اینترنتی

    اگر تا اینجای مطلب هنوز ایده‌ای برای راه‌اندازی کسب‌و‌کار اینترنتی پیدا نکرده‌اید، ما در این بخش با آوردن مثال‌های سعی می‌کنیم به شما کمک کنیم تا شاخه مورد علاقه خود را پیدا کنید.

    در ادامه در دو بخش مجزا به معرفی این ایده‌ها می‌پردازیم:

    ایده‌های کسب‌وکار آنلاین بدون سرمایه

    اگر مشکل شما برای ایجاد کسب‌و‌کارتان نداشتن سرمایه کافی است، پیشنهاد می‌کنیم خواندن این بخش را از دست ندهید. موارد زیر ایده‌هایی برای شروع یک کسب‌و‌کار اینترنتی بدون هیچ سرمایه اولیه‌ای است.

    • تدریس آنلاین: می‌توانید در بستر اینترنت و فضای مجازی به آموزش بپردازید. این آموزش می‌تواند به صورت آنلاین یا به صورت ارائه پکیج‌های آموزشی متنوع باشد.
    • تولید محتوای متنی و ویدئویی: کافی است با به‌ دست آوردن اطلاعاتی در زمینه الگوریتم جست‌وجوی گوگل شروع به تولید محتوا برای وب‌سایت یا صفحات کسب‌و‌کارهای دیگر بکنید.
    • راه‌اندازی کانال تلگرامی:‌ می‌توانید کانال تلگرامی متناسب با علاقه خود ایجاد کنید؛ مثلاً کانال آهنگ و موسیقی، آموزش آشپزی و ترفندهای خانه‌داری، مطالب خبری، متن‌ها و دیالوگ‌های جذاب و غیره. بعد از جذب مخاطب با گرفتن تبلیغات به درآمد می‌رسید.
    • طراحی وب‌سایت: اگر با این رشته آشنا هستید، باید بگوییم خیلی شانس آورده‌اید. امروزه با روی آوردن کسب‌و‌کارها به فضای اینترنت کار برای طراحان وب‌سایت بسیار زیاد است.
    • ایده پردازی: اگر فکر خلاقی دارید و ایده‌های کسب‌و‌کاری زیادی به ذهن‌تان می‌رسد، می‌توانید آنها را به کسانی که خواستار این ایده‌ها هستند بفروشید.

    ایده‌های کسب‌وکار آنلاین با سرمایه اندک

    در این بخش به معرفی ایده‌هایی که نیاز به اندکی سرمایه برای شروع کار دارند می‌پردازیم.

    • تولید و فروش محصول: اگر می‌توانید محصولی تولید کنید ولی مغازه‌ای برای ارائه و فروش آن‌ در اختیار ندارید، می‌توانید از فضای مجازی برای فروش محصول خود استفاده کنید.
    • فروش محصولات موجود: می‌توانید محصولی را به‌ صورت عمده از عمده‌فروشان خریداری کنید و آنها را در وب‌سایت خود یا صفحه مجازی‌تان بفروشید.
    • بلاگری: می‌توانید با صرف هزینه‌ای اندک برای ایجاد یک وب‌سایت، در زمینه‌ای که در آن آگاهی لازم را دارید تولید محتوا کنید و بعد از شناخته شدن، اقدام به تبلیغات کرده و از این راه درآمد کسب کنید.

    موفقیت در کسب‌وکار اینترنتی

    در این قسمت نکاتی را که به موفقیت شما در کسب‌و‌کارتان کمک می‌کند بیان می‌کنیم.

    • در انتخاب موضوع کسب‌و‌کارتان حتماً علاقه خود را در نظر بگیرید.
    • داشتن برنامه‌ریزی دقیق در هر مرحله از کار یکی از مهم‌ترین مسائلی است که باید رعایت کنید.
    • همواره به‌روز باشید. با سرعت پیشرفت بالای دنیای اینترنت، به‌روز بودن و آموختن مداوم می‌تواند شما را از رقبا متمایز کند.
    • داشتن خلاقیت نکته مهمی در شروع یک کسب‌و‌کار است. مشورت کردن با اطرافیان‌تان می‌تواند به شما در این زمینه کمک کند.
    • داشتن رابطه صمیمانه و صادقانه با مشتری برای جلب اعتماد او نکته خیلی مهمی است.
    • به برنامه‌های خود عمل کنید و از شروع کار نترسید. اگر شروع نکنید، هرگز موفق نمی‌شوید.
    • تولید محتوای باکیفیت و درست را در اولویت بگذارید و برای بهتر شدن آن هزینه کنید.

    ۱۰ نمونه کسب‌وکار اینترنتی موفق

    در این قسمت به معرفی ۱۰ کسب‌و‌کار اینترنتی موفق می‌پردازیم.

    1. Amazon: آمازون بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی در جهان است. به گفته کارکنان این شرکت مشتری‌مداری و توجه به نیازهای مشتری اولویت کار آنهاست و همین عامل باعث موفقیت‌شان شده است.
    2. Ebay: هیچ‌کس نمی‌تواند در خرید و فروش کالای دست‌دوم به پای Ebay برسد. سیستم خرید و فروش مطمئن، اعتبار برند و جلب اعتماد مشتری باعث شده که تاکنون هیچ کسب‌و‌کاری نتواند با آن رقابت کند.
    3. Meta (فیس‌بوک سابق): این کمپانی ابتدا با نام فیس‌بوک در سال ۲۰۰۴ در دانشگاه هاروارد شروع به کار کرد و در حال حاضر مالک سه برنامه پرطرفدار فیس‌بوک، واتس‌اپ و اینستاگرام است. همچنین پس از تغییر نام در حوزه متاورس و دنیای مجازی نیز آغاز به فعالیت کرده است.
    4. Uber: بدون شک کمپانی اوبر شناخته‌شده‌ترین شرکت در حوزه هم‌سفری آنلاین است. طبق آمار این شرکت در سال ۲۰۱۹ بیش از ۷۰ درصد بازار مسافربری آمریکا را در اختیار داشت و بیش از یک میلیارد سفر انجام داد.
    5. Spotify: اسپاتیفای یک شرکت سوئدی ارائه‌دهنده سرویس موسیقی آنلاین و بزرگ‌ترین شرکت در این حوزه است. با این سرویس علاوه بر موسیقی به پادکست‌ها و ویدئوهایی از هنرمندان سراسر جهان دسترسی خواهید داشت.
    6. Airbnb: این شرکت فعالیت خود را به‌ صورت آنلاین انجام می‌دهد و مسافران را به مراکز اقامتی متصل می‌کند.
    7. Walmart: فروشگاه زنجیره‌ای وال‌مارت با شعار «هر روز قیمت کمتر» شروع به کار کرد و با کاهش میزان سود حاصل از فروش، توانست محصولات بیشتری به فروش برساند. این شرکت دارای بزرگ‌ترین شبکه فروشگاه‌های زنجیره‌ای در دنیاست.
    8. Tripadvisor: این اپلیکیشن یکی از بهترین‌ها در حوزه گشت‌وگذار و سفر است. اساس کار Tripadvisor بر پایه محتوای ارائه‌شده از سوی کاربران است و شامل رزرو آنلاین هتل، تجربه‌های سفر و اطلاعات رستوران‌ها می‌شود.
    9. NetFlix: کار اصلی این سایت کرایه دادن فیلم است و با عملکرد موفق توانسته به عنوان مرجعی برای پرطرفدارترین سریال‌ها و فیلم‌های منتشرشده شناخته شود به‌ طوری که بیش از ۲۱۴ میلیون کاربر فعال دارد. دلیل اصلی محبوبیت نت‌فلیکس سرویس اشتراکی آن است.
    10. Alphabet: این شرکت یک هلدینگ بزرگ فناوری است که گوگل زیرمجموعه‌ای از آن به شمار می‌رود. علاوه بر این زیرمجموعه‌های نوین شرکت گوگل همانند بخش سرمایه‌گذاری و تحقیقات، واحد اتوماسیون خانگی هوشمند (نست) و غیره زیرمجموعه این شرکت خواهند بود.
    https://pvst.ir/bu0

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو