skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بررسی لپ‌تاپ گیمینگ Lenovo Legion 7؛ شکوهمند و باوقار

امید اعظمی عضو تحریریه

۹ بهمن ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۹ دقیقه

شماره ۹۸

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۷ شهریور ۱۴۰۱

Lenovo Legion

چند سالی است که صنعت بازی‌های ویدئویی در ایران پرطرفدار شده است. عوامل متعددی در این ‌باره ایفای نقش کرده‌اند که به ‌صورت خلاصه می‌توان به افزایش ضریب نفوذ تلفن همراه، اینترنت و در پی آن ظهور استریم بازی و استریمرهایی که اینفلوئنسرهای دنیای بازی شدند، درآمدزایی از بازی و نهایتاً به ‌واسطه تمامی اینها، افزایش آگاهی خانواده‌ها اشاره کرد. این موارد به‌ قدری بر افزایش محبوبیت بازی‌های ویدئویی تاثیرگذار بوده که حتی با وجود قیمت بسیار بالای تجهیزات و سخت‌افزار، کماکان جدید‌ترین محصولات گیمینگ، در کوتاه‌ترین زمان ممکن به ایران می‌رسد. یکی از جدیدترین و در عین ‌حال جذاب‌ترین سیستم‌های گیمینگ که وارد ایران شده، لپ‌تاپ گیمینگ Lenovo Legion 7 است. این لپ‌تاپ کانفیگ‌ها و مدل‌های مختلفی در بازار دارد اما نسخه‌ای که فروشگاه بانی‌نو برای بررسی در اختیار پیوست قرار داده، از پردازنده نسل یازدهمی intel Core-i9، کارت گرافیک ۱۶ گیگابایتی انویدیا RTX 3080، ۳۲ گیگابایت حافظه رم DDR4 و دو ترابایت حافظه M.2 NVMe SSD بهره می‌برد.

Lenovo Legion7

طراحی و نگاه اولیه

کلمه Legion در زبان انگلیسی به معنی تعداد زیاد نفرات است. همچنین در گذشته به سپاه چندهزار نفره روم باستان هم لژیون گفته می‌شد. این انتخاب هوشمندانه لنوو، محصولی قدرتمند و همه‌‌فن‌حریف را در ذهن مخاطب تداعی می‌کند. لژیون ۷ نسخه ارتقایافته نسل قبلی خود یعنی لژیون ۵ است که هم در سخت‌افزار و هم در ابعاد تغییرات چشمگیری پیدا کرده است. لژیون ۷ لپ‌تاپ سبک‌وزنی نیست و حدود ۲.۵ کیلوگرم وزن دارد. از نظر ضخامت هم چندان باریک نیست و حدود ۲۶ سانتی‌متر ضخامت دارد. با وجود این، در یک نگاه کلی، لژیون ۷ ظاهری جمع‌وجور دارد. کیفیت ساخت بالای این لپ‌تاپ در کنار کامپکت بودن آن باعث شده جابه‌جایی‌اش به مراتب راحت‌تر از سایر لپ‌تاپ‌های گیمینگ باشد. البته نمی‌توان برچسب Portable بر آن زد چراکه همچنان برای جابه‌جایی سنگین است؛ به‌خصوص با شارژر ۳۰۰ واتی بزرگ و حجیمی که دارد؛ اما در نهایت این قابلیت را دارد که برای مدت کوتاهی در کوله‌پشتی‌تان شما را همراهی کند.

بدنه آلومینیومی لژیون ۷ فقط با رنگ خاکستری به بازار عرضه شده است. از طرف دیگر این لپ‌تاپ تا دندان به نور‌های RGB مسلح شده که به‌ نظر می‌رسد هدف لنوو از اینکه این لپ‌تاپ را فقط با رنگ خاکستری به بازار عرضه کرده، بیشتر به چشم آمدن رنگ نور‌های جذاب دورتادور و البته روی آن است. در لنوو لژیون ۷، زیر دکمه‌های کیبورد، دورتادور بدنه، داخل لوگوی پشت نمایشگر و داخل هر چهار دریچه فن، LEDهای RGB قرار گرفته که حالت‌های مختلفی از ترکیب رنگ‌های متفاوت به ‌صورت پیش‌فرض روی سیستم وجود دارد. همچنین به ‌وسیله نرم‌افزار iCUE امکان شخصی‌سازی کردن رنگ‌بندی RGB برای تک‌تک LEDها وجود دارد.

Lenovo Legion7

لنوو به قسمت پشتی این لپ‌تاپ، یک لبه اضافه کرده که محل قرار‌گیری اکثر درگاه‌های ارتباطی دستگاه است. به‌شخصه وجود این لبه اضافه را بسیار سودمند و کاربردی می‌دانم؛ چراکه تمامی درگاه‌های اصلی یک‌جا جمع شده‌اند و هنگام اتصال موارد مختلف، تغییری در شکل ظاهری دستگاه به ‌وجود نمی‌آید. در فضای یادشده، به ‌ترتیب کابل لن (RJ-45)، تاندربولت ۴، سه درگاه USB 3.2 Gen 1 که آخری قابلیت Always On دارد، درگاه HDMI و درگاه شارژر لپ‌تاپ قرار گرفته است. در کناره‌های لپ‌تاپ فقط سه درگاه و یک کلید سوییچ قرار دارد. درگاه‌های سمت چپ دستگاه، تاندربولت ۴ و جک سه و نیم میلی‌متری هدفون و میکروفون است اما سمت راست دستگاه، یک درگاه USB-C 3.2 Gen 1 فقط برای انتقال داده و یک دکمه سوییچ دوربین تعبیه شده. این دکمه برای خاموش و روشن کردن وب‌کم لپ‌تاپ استفاده می‌شود و زمانی که روی حالت خاموش قرار می‌گیرد، درایو وب‌کم به‌کلی Disable شده و از کار می‌افتد. لنوو به رغم لبه‌های باریکی که برای نمایشگر لژیون ۷ طراحی کرده، توانسته یک وب‌کم با رزولوشن 720p و کیفیت HD، بالای نمایشگر این دستگاه تعبیه کند. همچنین دو اسپیکر استریو لنوو لژیون ۷ را هارمن کاردن با همکاری Nahimic Audio تهیه کرده است. صدای این اسپیکر‌ها به حد کافی بلند و واضح است و برای شنیدن موسیقی یا تماشای فیلم کاربردی و مناسب است. اما برای انجام بازی‌، بهتر است از هدفون‌های گیمینگ استفاده کنید تا تجربه به‌ مراتب بهتری داشته باشید.

Lenovo Legion7 Test Scores

نمایشگر

لپ‌تاپ گیمینگ لژیون ۷ به یک نمایشگر مات ۱۶ اینچی IPS با رزولوشن WQXGA (۲۵۶۰ در ۱۶۰۰ پیکسل) و نسبت تصویر ۱۶ به ۱۰ مجهز است. نمایشگر این لپ‌تاپ در دو مدل متفاوت عرضه شده و نسخه‌ای که برای بررسی در اختیار ما قرار دارد، بیشینه روشنایی ۵۰۰ نیتی و نسبت کنتراست ۱۲۰۰:۱ دارد و صد درصد فضای رنگی استاندارد sRGB را پوشش می‌دهد. نسخه دیگر علاوه ‌بر اینکه از نوع Mini-LED IPS است، صد درصد محدوده رنگی سینمایی DCI-P3 را نیز پوشش می‌دهد و نسبت کنتراست ۱۰۰۰۰۰:۱ دارد. به ‌طور کلی نمایشگر لژیون ۷ کیفیت تصویر بالایی دارد و در نور مستقیم خورشید هم وضوح بالایی از خود نشان می‌دهد. از دیگر مشخصه‌های این نمایشگر، پشتیبانی از Dolby-Vision، گواهی HDR 400 و Nvidia G-Sync است. همچنین زمان پاسخ‌دهی این مانیتور سه میلی‌ثانیه است که برای گیمر‌ها گزینه نسبتاً مهمی به حساب می‌آید. زمان پاسخ‌دهی مانیتور در واقع مدت‌زمانی است که مانیتور از رنگ سفید به مشکی و مجدداً به سفید سوییچ می‌کند.

کیبرد Lenovo Legion

 

کیبورد و تاچ‌پد

همان‌طور که انتظار می‌رود، کیبورد لژیون ۷ از دسته کیبورد‌های مناسب برای گیمینگ است. فاصله بین دکمه‌ها و ارتفاع آنها کاملاً مناسب است و دکمه‌ها نیز سروصدای زیادی تولید نمی‌کنند. کیبورد لژیون ۷ به Numpad نیز مجهز است که در محیط بازی‌ها، امکانات بیشتری را در اختیار گیمرها قرار می‌دهد. همان‌طور که اشاره شد، بک‌لایت کیبورد از نوع رنگ‌بندی RGB است و هر دکمه به‌ صورت مجزا دارای بک‌لایت است که می‌توان آن را به رنگ‌ها و تم‌های مختلفی تغییر داد. تاچ‌پد لژیون ۷ هم در دسته تاچ‌پد‌های باکیفیت و مناسب قلمداد می‌شود اما مشخصاً تاثیری برای گیمرها ندارد چراکه معمولاً برای اکثر بازی‌ها از ماوس جداگانه استفاده می‌شود. اما کار کردن با این تاچ‌پد لذت‌بخش و راحت است. مهم‌ترین مساله‌ای که در مورد این تاچ‌پد وجود دارد محل قرارگیری آن روی بدنه لپ‌تاپ است. تاچ‌پد لژیون ۷ متمایل به سمت چپ بدنه جایگذاری شده و این موضوع برای بسیاری از کاربران مشکل‌آفرین است چون گاهی کف یا مچ دست، ناخواسته تاچ‌پد را لمس می‌کند و باعث می‌شود نشانگر ماوس جابه‌جا شود. این مساله هنگام استفاده از Word یا دیگر نرم‌افزار‌های نوشتاری به ‌شدت به چشم می‌آید و اذیت‌کننده است.

Lenovo Legion7

عملکرد و سخت‌افزار

لژیون سری ۷ با کارت‌گرافیک‌های انویدیا GTX 30 و پردازنده نسل یازدهمی اینتل (Core-i9 یا Core-i7) به بازار عرضه شده است. نسخه‌ای که در اختیار ما قرار گرفته بالاترین کانفیگ این سری را در خود جای داده است. این مدل از لژیون ۷، پردازنده هشت هسته‌ای اینتل Core-i9 11980HK و ۲۴ مگابایت حافظه کش دارد. فرکانس پایه این پردازنده ۳.۳ گیگاهرتز است که با اورکلاک به پنج گیگاهرتز هم می‌رسد. همچنین در حالت کم‌مصرف، فرکانس تا ۲.۶ گیگاهرتز پایین می‌آید. نسخه‌های مختلف لژیون سری ۷ با سیستم‌عامل پیش‌فرض ۱۰ پرو یا ۱۰ هوم، ۱۱ پرو یا ۱۱ هوم عرضه می‌شود. یک نسخه بدون سیستم‌عامل پیش‌فرض هم دارد که باید به ‌صورت دستی سیستم‌عامل روی آن نصب شود. نسخه مورد نظر ما هم بدون سیستم‌عامل پیش‌فرض عرضه شده است. برای نصب سیستم‌عامل مورد نظر روی این لپ‌تاپ باید این نکته را در نظر داشته باشید که تمامی پورت‌های این لپ‌تاپ نسل ۳ به بعد هستند و از آنجا که هیچ سیستم‌عامل یا درایوی روی لپ‌تاپ نصب نشده، برای نصب ویندوز از طریق USB حتماً باید از نسل جدید USBها یعنی نسل ۳ به بعد استفاده کنید وگرنه BIOS، یواس‌بی شما را نمی‌شناسد. لنوو روی این سری از لپ‌تاپ‌هایش از کارت گرافیک انویدیا RTX سری ۳۰ استفاده کرده است. مدل حاضر، گرافیک Nvidia RTX 3080 با توان ۱۶۵ واتی و ۱۶ گیگابایت حافظه GDDR6 دارد. همچنین این مدل از ۳۲ گیگابایت حافظه رم DDR4 با فرکانس ۳۲۰۰ مگاهرتزی بهره می‌برد. در کنار تمامی این مشخصات، دو هارد یک ترابایتی از نوع M.2 NVMe SSD دارد که اصطلاحاً در هم ترکیب (Raid) شده‌اند. این تکنولوژی تا حد زیادی جلوی از بین رفتن اطلاعات شخصی به‌ دلیل آسیب فیزیکی را می‌گیرد.

غول گیمینگ لنوو بالاترین توان پردازشی را ارائه می‌کند و در اکثر بنچمارک‌ها، از رقبای خود پیشی می‌گیرد. از نظر توان پردازشی و اجرای بازی‌ها، تا جایی که بررسی کردیم، فقط یک نسخه از همین مدل لپ‌تاپ با پردازنده AMD Ryzen 9 5900HX نتایج بهتری در بنچمارک‌ها به ثبت رسانده‌اند. در بررسی‌ای که داشتیم، بازی‌های Cyberpunk 2077، Metro Exodus، RDR2 و Forza Horizon 5 با بالاترین حد گرافیک و FPS (بین ۸۰ تا ۱۴۰) اجرا شدند.

Lenovo Legion7

نکته دیگری که در بررسی این لپ‌تاپ متوجه شدیم ضعف بسیار زیاد ویندوز ۱۱ روی این لپ‌تاپ هنگام اجرای بازی‌های ویدئویی است؛ به ‌طوری که بسیاری از قابلیت‌ها و توان پردازشی اصلی دستگاه را محدود می‌کند و حتی روی نتایج بنچمارک تاثیر مستقیم دارد. پس بهتر است تا برطرف شدن مشکلات ویندوز ۱۱، از ویندوز ۱۰ روی این سیستم استفاده کنید.

میانبرهای Lenovo Legion7

یکی از ویژگی‌های جذاب این لپ‌تاپ، میان‌برهای ترکیبی و از پیش تعریف‌شده کلید FN با سایر دکمه‌های صفحه‌کلید است. اگر دکمه Fn روی کیبورد را پایین نگه دارید، غیر از کلید‌های موجود در ردیف F1، هفت کلید دیگر از صفحه کیبورد روشن می‌شود که هر کدام در ترکیب با کلید Fn کاربرد متفاوتی دارند. کلید‌های Q، R، U، L، Space و جهت بالا و پایین در ترکیب با Fn تغییراتی روی سیستم اعمال می‌کنند که برخی از آنها حتی در ظاهر گرافیکی ویندوز و تنظیمات هم یافت نمی‌شود. جدول یک کاربرد هر یک از این کلید‌ها را به نمایش می‌گذارد.

تنها نکته منفی در مورد این لپ‌تاپ، دمای زیاد بدنه به ‌خصوص سمت راست بالای صفحه‌کلید هنگام اجرای بازی‌های سنگین و میزان شارژدهی پایین باتری آن (حدود سه چهار ساعت) است. از طرفی هم فن لپ‌تاپ صدای زیادی تولید می‌کند؛ البته در حالت Silent تا حدی از شدت این صدا کاسته می‌شود اما به همان میزان هم عملکرد لپ‌تاپ پایین می‌آید.

Lenovo Legion7 Specs

جمع‌بندی

لپ‌تاپ گیمینگ لنوو لژیون ۷ یکی از بهترین لپ‌تاپ‌های گیمینگ حال حاضر دنیاست. در حال حاضر این لپ‌تاپ با قیمت حدودی ۱۳۰ میلیون تومان در بازار ایران و در فروشگاه بانی‌نو موجود است. اگر بحث هزینه و قیمت آن را کنار بگذاریم، به ‌سختی می‌توان لپ‌تاپی پیدا کرد که عملکرد آن در اجرای بازی‌ها با اختلاف بهتر از این نسخه باشد. با در نظر گرفتن قیمت، طبیعتاً گزینه‌های گیمینگ زیادی وجود دارد که از نظر مشخصات سخت‌افزاری و امکانات، کمی از این لپ‌تاپ پایین‌تر است اما از نظر قیمتی اختلاف بسیار زیادی با محصول ۱۳۰ میلیون تومانی لنوو دارد. نهایتاً این لپ‌تاپ با مشخصاتی که نام بردیم، در رده لپ‌تاپ‌های گیمینگ، یکی از بهترین‌های حال حاضر بازار است.

این مطلب در شماره ۹۸ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۹۸ پیوست
دانلود نسخه PDF
https://pvst.ir/brv
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو