وزیر ارتباطات: مدرنترین مراکز داده در مشهد افتتاح میشود
وزیر ارتباطات که به مشهد سفر کرده است، در بازدید از پروژه اَبر دولت از…
۳ آذر ۱۴۰۳
۱۱ آبان ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۲ آبان ۱۴۰۰
یاهو با اشاره به «افزایش مشکلات در محیط قانونی و تجاری» از برنامه خود برای خروج از چین خبر داد. این دومین شرکت بزرگ تکنولوژی است که در ماههای اخیر از چین خارج میشود. چندی پیش شبکه اجتماعی لینکدین، بزرگترین شبکه اجتماعی شغلی جهان، نیز خبر اتمام فعالیتش در چین را منتشر کرد.
به گزارش پیوست، یاهو در بیانیهای اعلام کرده که از اول نوامبر، خدمات این شرکت در سرزمین اصلی چین از دسترس خارج شده است. در این بیانیه آمده است که: «با توجه به افزایش مشکلات در محیط تجاری و قانونی چین، مجموعه خدمات یاهو از یک نوامبر ۲۰۲۱ دیگر در سرزمین اصلی چین در دسترس نخواهد بود.»
همچنین در این بیانیه ذکر شده است که یاهو «به حقوق کاربران و یک اینترنت باز و آزاد متعهد میماند.»
خروج این شرکت همزمان با اجرایی شدن قانون محافظت از اطلاعات شخصی چین است که میزان جمعآوری اطلاعات از سوی شرکتها را محدود کرده و استانداردهایی را برای نحوه ذخیرهسازی این دادهها مشخص میکند.
یاهو پیش از این هم فعالیتهای خود در چین را محدود کرده بود و در ۲۰۱۵ دفتر خود در پکن را تعطیل کرد. خروجی این شرکت از چین حداقل برای یک سری خدمات یاهو از جمله پرتال وب این شرکت که در چین مسدود است حالت نمادین دارد.
یاهو متعلق به شرکت سرمایهگذاری Apollo Global Management است که امسال این پلتفرم اینترنت را به همراه ارائه دهنده خدمات آنلاین AOL به قیمت ۵ میلیارد دلار از ورایزن خریداری کرد.
مسئولان چینی به شدت محتوای اینترنتی این کشور را کنترل میکنند و شرکتهای فعال در چین باید کلمات حساس یا نامناسب سیاسی را سانسور کنند.
بهعلاوه چین بسیاری از شبکههای اجتماعی و موتورهای جستجوی بینالمللی از جمله فیسبوک و گوگل را نیز مسدود کرده است. کاربران چینی که قصد دسترسی به این خدمات را دارند باید از شبکه مجازی خصوصی یا VPN استفاده کنند.
یاهو سالها پیش و تا اوایل سال ۲۰۱۰ در چین خدمات موسیقی و ایمیل ارائه میکرد که ارائه این خدمات هم از آن زمان در این کشور متوقف شده است.
لینکدین در ماه اکتبر وبسایت خود در چین را تعطیل کرد. نهاد نظارت بر اینترنت چین در ماه می اعلام کرد که ۱۰۰ اپلیکیشن فعال در چین و شبکه اجتماعی لینکدین و موتور جستجوی بینگ که هردو به مایکروسافت تعلق دارند به جمعآوری و استفاده نادرست از داده مشغول هستند و طبق دستور دولت این اپلیکیشنها و خدمات آنها باید مشکلات موجود را حل کنند.
گوگل نیز از جمله دیگر غولهای تکنولوژی است که در نتیجه محدودیتهای دولت کسب و کار خود را در چین محدود کرده است و امکان دسترسی به توییتر هم در این کشور وجود ندارد.
منبع: CBS