skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

راه حل

کاوه مهدی زاده نویسنده میهمان

همه چیز را بنچمارک کن!

معرفی ابزارهایی برای تست کارایی و بنچمارک گوشی‌ هوشمند، مرورگر وب و سرعت اینترنت

کاوه مهدی زاده
نویسنده میهمان

۶ آبان ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۱۰ دقیقه

شماره ۹۵

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۹ خرداد ۱۴۰۱

در شماره 92 پیوست (مردادماه 1400) به معرفی و مقایسه ابزارهایی برای تست کارایی و بنچمارک سخت‌افزار کامپیوتر پرداختیم. در ادامه معرفی ابزارهای بنچمارک، در این نوشتار ابتدا به سراغ ابزارهای بنچمارک گوشی‌های هوشمند و معرفی چند بنچمارک‌ آنلاین برای ارزیابی عملکرد مرورگرهای وب از جنبه‌های مختلف می‌رویم؛ سپس یک سرویس مستقل و مرجع معتبر جهانی برای سنجش و اندازه‌گیری سرعت واقعی دانلود، آپلود و پینگ سرویس اینترنت‌ معرفی می‌کنیم و در آخر هم شما را با اپلیکیشنی آشنا می‌کنیم که با استفاده از آن ‌بتوانید خودتان را بنچمارک کنید! این بنچمارک در عمل شاید از سایر بنچمارک‌های معرفی‌شده به مراتب مفید‌تر و ارزشمندتر باشد.
بنچمارک گوشی هوشمند
یکی از محصولات کمپانی چینی «چیتا موبایل» AnTuTu Benchmark است که در حال حاضر از معروف‌ترین ابزارها در زمینه بنچمارک سخت‌افزاری گوشی‌های هوشمند محسوب می‌شود. اغراق نیست اگر بگوییم در هر بحث فنی با موضوع مقایسه سرعت و عملکرد گوشی‌های هوشمند، یکی از پارامترها و معیارهای اصلی مقایسه، امتیازهایی است که هر گوشی‌ در تست آنتوتو (AnTuTu) کسب کرده‌ است.
اپلیکیشن بنچمارک آنتوتو برای هر دو سیستم‌عامل اندروید و iOS به صورت رایگان منتشر می‌شود و از اپ‌استور، گوگل‌پلی و سایر مارکت‌های معتبر داخلی و خارجی قابل دانلود است. شایان ذکر است که گوگل چندی پیش اپلیکیشن آنتوتو را از گوگل‌پلی حذف کرد. بنابراین کاربران اندروید چنانچه آنتوتو را در گوگل‌پلی نیافتند، می‌توانند آن را مستقیم از وب‌سایت سازنده به آدرس antutu.com یا دیگر مارکت‌های معتبر دریافت کنند.

AnTuTu Benchmark

Geekbench که مقاله پیشین و در میان ابزارهای بنچمارک پردازنده اصلی و پردازنده گرافیکی کامپیوتر از آن نام بردیم، برای بنچمارک گوشی‌های هوشمند و هر دو سیستم‌عامل اندروید و iOS هم اپلیکیشن اختصاصی عرضه کرده است. اپلیکیشن موبایل Geekbench برای کاربران گوشی‌های اندرویدی رایگان است اما نسخه آی‌او‌اس آن پولی است و کاربران آی‌فون برای استفاده از اپلیکیشن گیک‌بنچ باید مبلغی پرداخت کنند.
تعداد و تنوع تست‌ها در بنچمارک گیک‌بنچ در مقایسه با آنتوتو کمتر است و از این بابت می‌توان بنچمارک AnTuTu را کامل‌تر و برتر از Geekbench به شمار آورد. اما در مقابل، بنچمارک Geekbench از یک ویژگی مهم و بسیار ارزشمند برخوردار است که به تنهایی مزیت و برتری بارز و قابل ‌توجهی محسوب می‌شود. برخلاف آنتوتو که صرفاً ابزاری برای بنچمارک گوشی‌های هوشمند است، گیک‌بنچ یک ابزار بنچمارک کراس‌پلتفرم (Cross-platform) است که امکان مقایسه عملکرد و کارایی دستگاه‌هایی با سیستم‌عامل‌های مختلف و پردازنده‌هایی با معماری‌های متفاوت را فراهم کرده است. Geekbench از سیستم‌عامل‌های اندروید، آی‌او‌اس، مک‌او‌اس، ویندوز و لینوکس پشتیبانی می‌کند.

Geekbench (App)

3DMark و PCMark دو محصول مشهور کمپانی فنلاندی UL) Futuremark سابق( در حوزه بنچمارک هستند که پیشتر، در معرفی ابزارهای بنچمارک سخت‌افزار کامپیوتر از آنها نام بردیم. این دو ابزار در دنیای اپلیکیشن‌های موبایل و بنچمارک گوشی‌های هوشمند هم حضور دارند.

3DMark (App)

اپلیکیشن 3DMark ابزاری برای بنچمارک پردازنده اصلی و پردازنده گرافیکی (GPU & CPU) در گوشی‌های هوشمند است و برای هر دو پلتفرم اندروید و iOS عرضه شده است. اما اپلیکیشن PCMark که کارکرد آن در زمینه بنچمارک و ارزیابی عملکرد کلی گوشی‌های هوشمند است صرفاً برای دستگاه‌های اندرویدی عرضه شده و نسخه‌ iOS ندارد! به همین دلیل بیشتر آن را با عنوان PCMark for Android Benchmark در سایت‌ها و مارکت‌ها خواهید یافت.

بنچمارک مرورگر: آیا مرورگرتان به قدر کافی سریع است؟

یکی از ابزارهای بسیار مفید و کارآمد برای بنچمارک و ارزیابی کارایی مرورگر، Basemark Web 3.0 است. بنچمارک بیس‌مارک (Basemark Web) یک آزمون تحت وب و کاملاً آنلاین است؛ برای اجرای آن کافی است با مرورگرتان به آدرس basemark.com بروید و در صفحه بنچمارک WEB، برای شروع بنچمارک، کلید START را بزنید و منتظر پایان فرایند و اعلام نتایج بمانید.
آزمون Basemark Web در واقع از 20 تست کوچک تشکیل شده است، طی این آزمون 20مرحله‌ای، میزان توانایی و کارایی مرورگر در زمینه CSS و HTML5، سرعت و قابلیت بارگذاری صفحات وب و کیفیت پاسخگویی مرورگر در حالت کلی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و در پایان بنچمارک گزارش عملکرد مرورگر در هر یک از موارد فوق و امتیاز کلی کسب‌شده، به کاربر ارائه می‌شود. اما این اعداد و ارقام به تنهایی چیزی را مشخص نمی‌کنند و برای یک نتیجه‌گیری منطقی باید بتوانیم این نتایج و امتیازات را با نتایج کسب‌شده از طرف سایر کاربران مقایسه کنیم. وب‌سایت Basemark Power Board جایی است که امتیازات و نتایج کسب‌شده در بنچمارک Basemark Web از سوی صدها هزار کاربر دیگر از سرتاسر دنیا گردآوری و رتبه‌بندی شده است؛ بنابراین برای پیدا کردن جایگاه و رتبه‌ دستگاه‌تان در میان سایرین باید به آدرس powerboard.basemark.com بروید.

Basemark Web3.0

BrowserBench یک ابزار آنلاین دیگر در زمینه بنچمارک مرورگرهای وب و شامل سه آزمون بنچمارک‌ پیشرفته است: تست جت‌استریم 2، تست موشن‌مارک و اسپیدومتر. آزمون JetStream 2 یک بنچمارک حرفه‌ای برای ارزیابی قدرت، توانایی و کیفیت مرورگر در پردازش و اجرای آن دسته از اپلیکیشن‌های پیشرفته تحت وب است که بر مبنای جاوا اسکریپت و WebAssembly پیاده‌سازی و کدنویسی شده‌اند. نتیجه این آزمون مشخص می‌کند که مرورگر شما در پردازش سریع و اجرای روان و بدون نقص اپلیکیشن‌های تحت وب امروزی چند مرده حلاج است.

JetStream2

 

آزمون MotionMark یک بنچمارک گرافیکی است که میزان توانایی و کارایی مرورگر در پردازش، اجرا و نمایش صحنه‌های متحرک بسیار شلوغ، شامل ترکیبی از حرکت‌های پیچیده متوازن و غیرمتوازن با فریم‌ریت‌های مختلف، را مورد ارزیابی و سنجش قرار می‌دهد و پس از پایان آزمون، امتیاز کل به‌ همراه امتیازهای کسب‌شده در هر یک از بخش‌های آزمون به کاربر گزارش داده می‌شود.
توجه داشته باشید که برای کسب نتایج دقیق‌تر لازم است پیش از اجرای بنچمارک MotionMark، پنجره مرورگر را در وضعیت تمام‌صفحه (full screen) قرار دهید. همچنین اگر قصد دارید این بنچمارک را روی گوشی هوشمند یا تبلت اجرا کنید، پیش از آغاز آزمون، گوشی یا تبلت را بچرخانید و در حالت افقی (landscape) قرار دهید.

MotionMark

Speedometer نام سومین آزمون بنچمارک مرورگر است که وب‌سایت BrowserBench برای کاربرانش تدارک دیده است. آزمون Speedometer، سرعت پاسخگویی مرورگر در اجرای اپلیکیشن‌های وب را می‌سنجد.

Speedometer

همچنین برای انجام یک ارزیابی کلی از سرعت و عملکرد مرورگرتان می‌توانید از ابزار آنلاین Octane 2.0 کمک بگیرید. ابزار آنلاین Speed Battle نیز در زمینه بنچمارک کلی مرورگر وب گزینه مناسبی است. Speed Battle در انتهای آزمون، علاوه بر اعلام امتیازات کسب‌شده به وسیله مرورگر شما، در یک جدول کوچک، بالاترین، پایین‌ترین و میانگین امتیازات کسب‌شده از سوی دیگر شرکت‌کنندگان در آزمون سال جاری میلادی را نیز ارائه می‌دهد تا کاربران بتوانند یک مقایسه نسبی و ارزیابی کلی از عملکرد مرورگرشان نسبت به سایرین داشته باشند. علاوه ‌بر این دسترسی به جدول کامل‌تری از امتیازات و نتایج رتبه‌بندی‌شده برای ارزیابی و مقایسه دقیق‌تر نیز به سادگی برای همه کاربران امکان‌پذیر است.

Speed Battle

بنچمارک سرعت واقعی اینترنت

اگر اینترنت‌تان کندتر از همیشه به نظر می‌رسد و حس می‌کنید سرعت وب‌گردی، دانلود یا پخش ویدئوهای آنلاین از آنچه باید باشد پایین‌تر آمده است، در گام نخست بهتر است به سراغ راهکارهای معمول بروید: پاکسازی فایل‌های موقتی و بهینه‌سازی مرورگر و سیستم‌عامل. اگر بعد از پاکسازی و بهینه‌سازی سیستم، سرعت اینترنت‌تان همچنان پایین بود، احتمالاً مشکل از سمت سرویس‌دهنده است. اما لازم است برای اطمینان، موضوع را بررسی کنید. برای این منظور باید از یک ابزار آنلاین تست و بررسی سرعت اینترنت کمک بگیرید. این ابزار آنلاین سرعت دانلود، آپلود و پینگ سرویس اینترنت شما را ارزیابی و اعلام می‌کند (اعداد مربوط به پینگ هرچه پایین‌تر باشند
بهتر است).
در وب، ابزارهای آنلاین متعددی برای سنجش و ارزیابی سرعت اینترنت وجود دارد. با جست‌وجوی عبارت «speed test» یا «Internet speed test» در گوگل یا موتور جست‌وجوی بینگ، به لیست بلندبالایی از ابزارهای آنلاین تست سرعت اینترنت خواهید رسید.
Speedtest یکی از این ابزارها و گزینه‌ پیشنهادی ما به شماست. Speedtest یک ابزار آنلاین سریع، دقیق و قابل اعتماد است، رابط گرافیکی کاربرپسندی دارد و علاوه بر نسخه تحت وب و آنلاین، نرم‌افزار و اپلیکیشن اختصاصی آن برای همه پلتفرم‌ها و سیستم‌عامل‌های رایج کامپیوترهای دسکتاپ و گوشی‌های هوشمند موجود و در دسترس است.

Speedtest

خودتان را بنچمارک کنید!

شما در مقایسه با دیگر کاربران، روزانه چقدر از وقت‌تان را با گوشی هوشمند می‌گذرانید؟
این روزها کمتر کسی پیدا می‌شود که بابت زمان زیاد یا قابل‌توجهی که روزانه با گوشی هوشمندش می‌گذراند هیچ گلایه، نگرانی یا دغدغه‌ای نداشته باشد. ممکن است در حال حاضر خودمان از این ارتباط و وابستگی عمیق احساس لذت و رضایت داشته باشیم، اما واقعیت این است که در مورد خیلی‌هامان، میزان صمیمیت، دلبستگی و رابطه نزدیکی که میان ما و گوشی هوشمندمان برقرار شده است، از محدوده نرمال و منطقی فراتر و گاه خیلی فراتر رفته است و اگر به طریقی کنترل و مدیریت نشود، سرانجام در آینده‌ای نه‌چندان دور آثار منفی و عوارض جانبی آن در زندگی فردی و اجتماعی‌مان آشکار خواهد شد. و در این میان وقت و زمان قابل‌ ملاحظه‌ای که هدر داده‌ایم حداقل و بدیهی‌ترین چیزی‌ است که در این وقت‌گذرانی‌های کمابیش بیهوده و کنترل‌نشده‌ با گوشی ‌هوشمند از دست رفته است! اشتباه برداشت نشود، این نوشتار اصلاً و ابداً قصد ندارد ارتباط میان شما و گوشی هوشمندتان را سرد کند یا بر هم بزند! فقط قصد داریم با ابزاری کاربردی آشنایتان کنیم که می‌تواند در کنترل و مدیریت بهتر وقت و زمانی که روزانه با گوشی هوشمندتان در اپلیکیشن‌های مختلف می‌گذرانید، به شما کمک کند. به بیان ساده‌تر به کمک این ابزار می‌توانید کیفیت رابطه میان خودتان و گوشی هوشمندتان را ارزیابی کرده و بهبود ببخشید. یا به عبارتی «خودتان را بنچمارک کنید»!

 

Antisocial

(antisocial.io) Antisocial یک اپلیکیشن هوشمند برای گوشی‌های اندرویدی است با امکاناتی برای نظارت، ارزیابی و اعمال کنترل دقیق روی عادت‌های کاربر در استفاده و کار با گوشی‌های هوشمند. اپلیکیشن آنتی‌سوشال مدت‌زمانی را که شما طی ساعات مختلف شبانه‌روز در هر اپلیکیشن‌ می‌گذرانید و همچنین کل مدت‌زمان استفاده روزانه از گوشی را ثبت و به شما گزارش می‌کند. اما این آمار و ارقام به تنهایی ارزش و کارایی چندانی ندارد و ویژگی اصلی و نقطه قوت اپلیکیشن Antisocial هم در ارائه آمار و ارقام و نمودارهای مقایسه‌ای مفیدی است که وضعیت و آمار مربوط به شما را در مقایسه با سایر کاربران مشخص می‌کند.

Antisocial

آنتی‌سوشال پس از نصب، جنسیت و محدوده سنی کاربر را می‌پرسد و برای داشتن دسترسی به سایر اپلیکیشن‌ها اجازه می‌خواهد. به این ترتیب آنتی‌سوشال برای هر مورد، علاوه بر ارائه آمار و ارقام مربوط به عملکرد شما، میانگین عددی حاصل از نتایج ثبت‌شده برای سایر کاربران هم‌رده با شما، از نظر جنسیت و محدوده سنی، را در اختیارتان قرار می‌دهد. این آمار و ارقام، معیاری منطقی و مناسب برای مقایسه، سنجش و ارزیابی خودتان است. هر کاربری با در اختیار داشتن این متر و معیارهای مبنا و مقایسه‌ پیوسته آنها با آمار و ارقام و گزارش عملکرد خودش، و به کمک ابزارها و امکانات کنترلی و محدودکننده‌ای که آنتی‌سوشال پیش‌بینی و فراهم کرده است، می‌تواند مقدار زمانی را که روزانه صرف استفاده و کار با گوشی هوشمندش می‌کند به طور مرتب کنترل، مدیریت و بهینه‌‌‌سازی  کند.

این مطلب در شماره ۹۵ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۹۵ پیوست
دانلود نسخه PDF
https://pvst.ir/b3b

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو