DeepSeek و نوید رقبایی جدیتر برای Open AI
شرکت چینی دیپسیک( DeepSeek) از جدیدترین هوش مصنوعی استدلال محور خود برای حل مسائل و…
۳ بهمن ۱۴۰۳
حاضران در پنل «ارزش کسبوکارها درجامعه» بیان شد:
۲۷ مهر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
بنیانگذار دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف در پنلی تحت عنوان نقش کسبوکارها در جامعه» اعلام کرد کسبوکارها عناصر مهمی درجامعه هستند که ارزش آفرینی میکنند و توانمند و شکلدهنده آینده هستند و باید درقالب تشکلها صدای خود را به حاکمیت برسانند. حاضران دیگر در این پنل با تایید صحبتهای مشایخی معتقد بودند که در دنیای امروز هدف بنگاههای اقتصادی باید خلق ارزش و توجه به محیط پیرامون خود به عنوان مسئولیت اجتماعی باشد.
به گزارش پیوست، شب گذشته (۲۶ مهرماه) گردهمایی فارغالتحصیلان مدرسه تکاپو (مدرسه کسبوکار مشترک اتاق بازرگانی تهران و دانشگاه امیرکبیر برگزار شد. علینقی مشایخی،بنیانگذار دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف در پنلی که در این مراسم با موضوع «نقش کسبوکارها در جامعه» برگزار شد،با بیان اینکه بنگاههای اقتصادی در کشور سلولهای کشور هستند، گفت: «بنگاهها عناصر خیلی مهمی در جامعه هستند که میتوانند نقش فوق العادهای در بهبود وضع جامعه ایفا کنند. یکی از کارهایی که بنگاههای اقتصادی باید انجام دهند،خلق ارزش است. اگر خلق ارزش کردند،تولید ما در کشور افزایش پیدا میکند. تولید اقتصادی کشور و ثروت مردم از طریق سلولهایی که اسمشان بنگاه است، افزایش پیدا میکند.»
او ادامه داد: «به نظر من بنگاهها میتوانند خالق ارزشهای اخلاقی باشند،ارزشهای درون هر بنگاه لزوما با ارزشهایی که در جامعه رواج دارد، لزوما همسان نیست. میتواند متمایزتر باشد. ما بنگاههایی داریم که راستی و درستی و تعهد به جامعه و کار درسطح بالاتری قرار دارد. بنگاههایی که موفق باشند، میتوانند الگوی مدیریتی برای باقی بنگاهها ارائه دهند.»
به گفته مشایخی تحول و رشد مدیریت توسط بنگاههای پیشرو بوده که مدیران قابل داشتند. او تاکید میکند که بنگاهها میتوانند روی تصمیمگیری حاکمیت تاثیر بگذارند. او دراین مورد توضیح میدهد: «بنگاههای اقتصادی از طریق تشکلها و NGOها میتوانند روی حاکمیت تاثیر بگذارند، مانند اتاق بازرگانی و انجمن صادرکنندگان. چون بنگاهها ارزش اقتصادی و شغل ایجاد میکنند. اگر با هم جمع شوند، قدرت بزرگی میشوند و صدایشان بهتر شنیده میشود.»
آنطور که مشایخی میگوید حاکمیت هم به راهنمایی بنگاهها نیاز دارد، چون استعدادهای زیادی در بنگاهها جمع شدند و آنها با مشکلات زیادی دست وپنجه نرم میکنند و در میدان با مسائل و مشکلات مواجه هستند.
او همچنین بیان کرد: «بنگاهها اگر کنار بشینند و فکر کنند که جامعه به خوبی اداره میشوند، اشتباه میکنند. چون سازمانهای دولتی خالی از استعداد شدند و با مسائل کمتر مواجه شدند. بنگاهها همچنین پیشتازان جلوبردن تکنولوژی در جامعه هستند و میتوانند در جامعه نوآوری ایجاد کنند.»
او گفت: «بنگاهها میتوانند با دنیا مبادلات شکل دهند و دوستی و صلح را برای کشور به ارمغان بیاورند. بنگاهها تعاملات اقتصادی را برقرار میکنند.»
به گفته مشایخی بنگاهها سلولهای ارزش آفرین اقتصادی و اخلاقی و تاثیرگذار روی اخلاق جامعه و آورنده نوآوری به جامعه هستند پس باید قدر خود را بدانند و فکر نکنند که منفعل هستند و تنها از وضع موجود گلایه کنند. باید از حاکمیت مطالبه و به آن هم کمک کنند.»
پدرام سلطانی،رئیس هیات مدیره شرکت پرسال همچنین با بیان اینکه در قرن ۲۱ کشورهای توسعه یافته و اثرگذار در تعاملات بینالمللی به این جمعبندی رسیدند برای حل معضلات جهانی، سه ضلع حاکمیت،جامعه مدنی و بخش خصوصی باید با هم کار کنند، گفت: «مفهوم مسئولیت اجتماعی بنگاهی در دنیا متحول شده است و مسئولیت مشترک جهانی داریم. به عنوان مثال گازهای گلخانهای تنها روی یک کشور تاثیر نمیگذارد، بلکه روی تمام دنیا اثرگذار است و به همین خاطر باید سطح تعاملات خود را با دنیا افزایش دهیم. شکل حکمرانی در دنیا در قرن ۲۱ درحال تغییر است. یعنی از حالت سلسله مراتبی معمول تغییر یافته به حکمرانی شبکهای.بخش خصوصی و جامعه مدنی در کنار حکومت مسئولیت پذیر شدند.»
او همچنین به اوضاع ایران دراین زمینه پرداخت و گفت: «متاسفانه کشور ما از این لحاظ عقب است. ما حاکمیت متمرکز داریم و نقش جامعه مدنی و بخش خصوصی را به رسمیت نمیشناسد و برای بخش خصوصی بدیل ایجاد میکند. بنگاههای خصولتی تنه به تنه بخش خصوصی میزنند و دایره حرکت ما را تنگتر میکند.»
به گفته سلطانی با شرایط کشور، بنگاههای اقتصادی یکی از مسئولیتهای اجتماعی خود را در اثرگذاری برای تغییر چارچوب شیوه حکمرانی قرار دهند.او همچینن بیان کرد: «شیوه حاکمیت کنونی اجازه نمیدهد، بنگاهها کنشگر باشند و اجازه نمیدهد بنگاهها همپای رقبای خود در کشورهای دیگر حرکت کند، باید تغییر کند.اگر این شیوه تغییر نکند،بنگاهها را در نقطهای نابود یا متوقف میکند.»
در ادامه این پنل علیرضا کلاهی،رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران، با اشاره به اینکه کسبوکارها باید یاد بگیرند که جلوتر از نوک بینی خود را ببیند، گفت: «وقتی حال عمومی جامعه خوب باشد، کیفیت زندگیمان افزایش پیدا میکند. اگر کسبوکاری که ما در آن فعالیت میکنیم،خلق ارزش کند،حال اقتصاد عمومی کشور بهتر میشود. متاسفانه در ایران کارآفرینی ارزش نابودکن داریم که فقط هدف آن سوداگری است و سیاستهای کشور که افق بلندمدت ندارد، مشوق این نوع کارها هستند. اگر حال عمومی اقتصاد کشور خوب باشد،حال کسبوکار ما هم خوب است.»
او ادامه داد: «همه باید بدانیم در جامعه پر از فقر و نابرابری و آلودگی،تنها داشتن مبلغ یک میلیارد تومان فایدهای ندارد. به نظر من هدف همه ما باید خلق ارزش و توجه به محیط پیرامونمان باشد.»
محمدرضا انصاری،رئیس هیات مدیره شرکت کیسون در ادامه این پنل به نیروی انسانی به عنوان یک سرمایه نام میبرد و گفت: «شرایط کشور سخت است؛ اما چه میشود کرد؟ نباید کاری کنیم؟ بنگاهها به عنوان سلول اقتصادی کشور باید خود را تقویت کنند تا در این شرایط بهترین اثرگذاری را داشته باشند. ایجاد قدرت یکی از راههای تقویت است.»
او ادامه داد: «شرط اصلی ایجاد قدرت در بنگاه، تکیه به نیروی انسانی است.قدرت از نیروی انسانی نشات میگیرد. در هربنگاهی دو موضوع ضرورت دارد؛ باور مشترک و عاطفه سازمانی مشترک. مدیران باید قدر نیروی انسانی را بدانند. درعاطفه سازمانی مشترک، نیروی انسانی باید حس کند که کار مثبتی میکند و این کار مثبت را به صورت جمعی انجام میدهد و در نهایت یک خدمت برای جامعه است.»او تاکید کرد که اگر مدیران توانستند این ۲ محور را در سازمان خود ایجاد کنند،بردارهایی همسو دارند که برآیند آنها معجزه میکند. به گفته انصاری بنگاهها میتوانند از طریق نهادهای مدنی و تشکلها حرف خود را به قدرت برسانند.