skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

طبق گزارش آنکتاد

ایران محققان هوش مصنوعی را پرورش می‌دهد، آنان به آمریکا مهاجرت می کنند

۱۹ مهر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۰ مهر ۱۴۰۰

ایران و هند طبق آخرین گزارش آنکتاد سهم قابل توجهی از پرورش محققان هوش مصنوعی را به خود اختصاص داده‌اند هر چند که بسیاری از آنان به کشورهای توسعه یافته مهاجرت کرده‌اند، طبق این گزارش اکثر محققان هوش مصنوعی در آمریکا و چین فعالیت می‌کنند.

به گزارش پیوست، ایران با وجود پرورش بخش مهمی از محققان هوش مصنوعی، درصد کمی از آنها را میزبانی می‌کند. البته گزارش آنکتاد نشان داده است که شکاف موجود بین چند کشور قدرتمند با کشور‌های در حال توسعه باعث شده تا استعداد‌های این کشور‌ها عمدتا به کشور‌های ثروتمند مهاجرت کنند.

طبق بررسی‌های آنکتاد  در حدود ۵۹ درصد از محققان هوش مصنوعی در آمریکا و ۱۱ درصد آنان در چین فعالیت می‌کنند.

همانطور که در گزارش شاخص نوآوری جهانی هم مشهود بود، ایران در حوزه نظری علم و تکنولوژی یا بخش تحقیقات عملکرد خوبی دارد. اما زمانی با مشکل مواجه می‌شویم که وارد مرحله عملی و اجرایی شویم.

 

سهم هر کشور از محققان هوش مصنوعی؛ سمت راست کشور‌های مبدا و سمت چپ کشور‌های محل کار یا میزبان محققان هوش مصنوعی

تحقیقات نشان داده است که در سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ حدود دو سوم از تمامی دانش‌آموخته‌های آمریکایی که مدرک استادی و PhD در هوش مصنوعی را دارا بودند از کشور‌های خارجی وارد این کشور شده‌اند.

حرکت محققان هوش مصنوعی از دانشگاه به صنعت هم موضوع مهم دیگری است. در حال حاضر تقاضا برای متخصصان هوش مصنوعی با مهارت‌های فنی پیشرفته به حدی در صنعت زیاد است که شاید استعداد‌های چندانی برای تحقیقات در زمینه منافع عمومی باقی نماند. محققان معتقدند که  توزیع نامساوی قدرت محاسباتی در دانشگاه‌ها باعث شده تا نابرابری در حوزه یادگیری عمیق هم افزایش پیدا کند.

 

پیش‌بینی نسبت درآمد اینترنت اشیا در سال 2025

اینترنت اشیا نیز موضوع مهم دیگری است که براساس گزارش آنکتاد بازارش در سال به حدود ۳۰۹ میلیارد دلار می‌رسد. پیش بینی شده است که این بازار در سال 2021 به ۳۸۱/۳۰ میلیارد دلار برسد.

پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که خاورمیانه و آفریقای شمالی سرمایه‌گذاری روی توسعه اینترنت اشیا را افزایش می‌دهند و با نرخ رشد ۱۹ درصدی بالاترین نرخ افزایش سرمایه‌گذاری در این زمینه را خواهند داشت.

طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته سهم درآمد خاورمیانه و شمال آفریقا از اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۵ به حدود ۵ درصد از کل درآمد جهان از این صنعت برسد.

https://pvst.ir/e17

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو