skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

صبانو۲ با موضوع سلامت دیجیتال برگزار شد

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۹ مهر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

دومین رویداد صبانو، مرکز نوآوری صبا امروز (۹ مهرماه) برگزار شد. در این رویداد ۹ تیم مقابل داوران ایده‌های خود را ارائه دادند. به گفته مدیرعامل مرکز نوآوری صبا، در هفته‌ آتی امتیاز تیم‌ها مشخص می‌شود و این مرکز با تیم‌هایی که ۵۰ درصد امتیاز به بالا را دریافت کنند، وارد مذاکره می‌شوند و مدل همکاری با تیم‌ها را مشخص می‌کنند.

به گزارش پیوست، مرکز نوآوری صبا وابسته به صندوق بازنشستگی کشوری با حمایت و سرمایه‌گذاری گروه سرمایه‌گذاری آتیه صبا است که شهریور ۹۹ با هدف ارتقا زیست و رفاه اجتماعی بازنشستگان و سالمندان ایجاد شد. اولین دوره رویداد صبانو دی ماه سال گذشته برگزار شد و از میان ۱۵ تیم، ۴ تیم مورد حمایت مرکز قرار گرفتند. در سال جاری هم دومین رویداد صبانو با موضوع «سلامت دیجیتال» برگزار شد. ۳۰ ایده و تیم ثبت نام کردند که از این میان ۹ تیم به نیمه نهایی راه پیدا کردند. امروز (۹ مهرماه) تیم‌های برگزیده مقابل داوران به ارائه ایده‌های خود پرداختند.

عادل دهدشتی،مدیرعامل مرکز نوآوری درمورد صبانو۲ و رویداد پیشین مرکز صبا به پیوست گفت: «رویداد صبانو، رویداد استارت‌آپی و فاز شتابدهی و توسعه بازار خدمات بازنشستگی و سالمندی است. دوره اول دی ماه ۹۹ از بین ۱۰۷ تیم، ۱۵ تیم به مرحله نهایی راه پیدا کردند. از بین ۱۵ تیم، ۴ تیم مورد حمایت و سرمایه‌گذاری قرار گرفتند. از این میان ۳ تیم که محصول آماده ارائه (mvp) داشتند، محصولاتشان مورد حمایت‌های صندوق براساس نیازهای ذینفعان قرار گرفت.هم اکنون این سه تیم به پایان دوره شتابدهی رسیدند و تا یک ماه دیگر هم می‌توانند وارد بازار شوند.»

او ادامه داد: «رویداد صبانو یک به صورت موضوع باز بود و تصمیم گرفتیم رویداد صبانو۲ را به صورت محدودتر و خاص‌تر با رویکرد سلامت دیجیتال برگزار کنیم. حدود ۳۰ تیم و ایده، اطلاعات خود را به دبیرخانه ارسال کردند. در ۲ مرحله ارزیابی از ۳۰ تیم، ۹ تیم برای حضور درمرحله نیمه نهایی انتخاب شدند.»

آنطور که دهدشتی می‌گوید تیم داوری سعی کرد تیم‌ها را در حوزه‌های مختلف سلامت دیجیتال هم سخت افزاری و نرم افزاری مورد ارزیابی قرار دهد. او همچنین با بیان اینکه داوران از حوزه‌های مختلف انتخاب شدند، گفت: «داوران از حوزه‌های مختلف پزشکی و درمانی، حوزه کسب‌وکار، اقتصادی و IT تیم‌ها را بررسی می‌کنند.»

دهدشتی در ادامه به خدماتی که این مرکز به تیم‌ها ارائه می‌دهد، پرداخت و گفت: «همه برنامه‌ها و اقدامات ما در ۳ حوزه شتابدهی، استارت‌آپ استودیو و سرمایه‌گذاری خطرپذیری شرکتی است. در ۳ حوزه هم مسائلی وجود دارد که هم‌اکنون جامعه بازنشستگان و سالمندان ما با آنها روبرو هستند.»

او ادامه داد: «اول سلامت روان مانند آلزایمر و عدم تمرکز که در دوره اول چند تیم در این حوزه‌ها فعالیت می‌کردند، دوم در حوزه سلامت جسمی-حرکتی مانند ورزش و حرکات اصلاحی و پیشگیری از پوکی استخوان که در دوره قبل یکی از تیم‌ها در این حوزه ایده‌های خود را توسعه داد و هم‌اکنون محصولات آنها آماده است تا وارد بازار کار شود و سوم توسعه و ارتقای مهارت‌های اجتماعی- اقتصادی بازنشستگان است که تمرکز ما روی مورد سوم است و در صبانو۳ به آن می‌پردازیم.»

عادل دهدشتی،مدیرعامل مرکز نوآوری صبا

او همچنین در مورد هرکدام از خدمات مرکز نوآوری صبا به توضیح تفضیلی پرداخت و گفت: «در حوزه شتابدهی، ایده‌ها و تیم‌هایی را مورد حمایت قرار می‌دهیم که مدل کسب‌وکاری دارند و نیاز به حمایت برای دست یافتن به محصول اولیه و تجاری‌سازی دارند. در حوزه استارت‌آپ‌ استودیو براساس نیازها و مسائل مشخص حوزه سالمندی و بازنشستگی و نیازهایی که شرکت‌های اقتصادی صندوق بازنشستگی دارند، به صورت سفارشی سازی شده تیم استارتاپی می‌سازیم تا آن نیازها را رفع کنند.»

او در ادامه به سرمایه‌گذاری خطرپذیری شرکتی اشاره و بیان کرد: «شرکت‌های صندوق یا خود جامعه بازنشستگی تحت پوشش نیازها و مسائلی دارند که شرکت‌های دانش بنیان و نوآور و تیم‌هایی که می‌توانند خدمات شخصی‌سازی شده به این جامعه و شرکت‌ها ارائه دهند، سرمایه‌گذاری می‌کنیم.»

او در ادامه اضافه کرد: «هدف ما ارتقا زیست و رفاه اجتماعی بازنشستگان و سالمندان تا سال ۱۴۲۵ است. چون ۱۴۲۵ سالی خواهد بود که موج سالمندی گسترش خواهد یافت. چون نمی‌توان این موج را کنترل کرد، ما به دنبال این موضوع هستیم به جای یک جامعه بازنشسته سالخورده، یک جامعه بازنشسته مولد داشته باشیم.»

تیم‌ها به ارائه ایده‌های خود در مقابل داوران پرداختند

او در پاسخ به این سوال که براساس چه شاخص‌هایی تیم‌ها را انتخاب کردند،گفت: «سرویس‌ها و خدمات تیم‌ها باید در پاسخ به نیازهای سلامت جسمی-حرکتی یا شناختی یا روانی باشند یا سرویس‌های شخصی‌سازی شده برای بازنشستگان و سالمندان هم توسعه دهند. یکی از نکات مهم این است که محصولات و سرویس‌ها محدود به این بازار نشود و مدل ایده‌ها قابلیت توسعه داشته باشند.»

به گفته دهدشتی برای انتخاب ۹ تیم محدودیتی وجود ندارد و امکان دارد یک تیم درنهایت برای حضور در مرکز انتخاب شود یا هر ۹ تیم برگزیده شوند. او همچنین بیان کرد: «در یک هفته آینده امتیازات مشخص می‌شود و با تیم‌هایی که ۵۰ درصد امتیاز به بالا را دریافت کنند، وارد مذاکره می‌شویم. در مذاکرات مدل همکاری با آنها را تعریف می‌کنیم.حالا این همکاری‌ها می‌تواند از نوع خرید خدمت یا سرمایه‌گذاری و سهامداری باشد.»

None
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو