نسل آینده POSها، دستگاههای هوشمندی با امکاناتی فراتر از پرداخت هستند
نسل آینده پایانههای پرداخت الکترونیکی بانکی شامل دستگاههای هوشمندی خواهند بود که امکاناتی فراتر از…
۴ آذر ۱۴۰۳
۷ مهر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
سیانان از دسترسی استرالیاییها به صفحه فیسبوکش جلوگیری کرد. این اقدام پس از حکم دادگاهی در استرالیا انجام گرفت که براساس آن ناشران مسئول توهین افترا در بخش نظرات عمومی هستند. CNN ابتدا سعی کرد تا بخش نظرات صفحهاش در فیسبوک را در استرالیا غیرفعال کند اما فیسبوک چنین کاری انجام نداد.
به گزارش پیوست، این اقدام باعث شد تا CNN، شبکه خبری تحت مالکیت شرکت AT&T، به اولین سازمان خبری بزرگی تبدیل شود که پس از رای دادگاه مبنی بر مسئولیت قانونی درگاههای خبری برای نظرات زیر پستها، فعالیت فیسبوکی خود را در استرالیا متوقف کرد. براساس حکم دادگاه حتی اگر مقاله خودش حاوی توهین و افترا نباشد بازهم سازمان خبری در برابر نظرات مسئول است.
این حکم هدف سیلی از انتقادات قرار گرفتهاست و وکلا معتقدند استرالیا از تغییرات تکنولوژی عقب مانده و برای تایید ادعای خود به قوانین آمریکا و انگلستان اشاره دارند که ناشران را در برابر هرگونه مسئولیتی در قبال بخش نظرات محافظت میکند.
این وکلا میگویند استرالیا در حال حاضر در حال بررسی قوانین مربوط به توهین و افترا است اما سازمانهای خبری جهان به ویژه آنهایی که بدون مخاطبان استرالیایی در فیسبوک هم به سادگی به کار خود ادامه میدهند احتمالا دنباله رو CNN میشوند.
مایکل بردلی، شریک مدیریت شرکت حقوقی مارکو لایرز (Marque Lawyers)، میگوید: «این اولین و تنها اولین قطعه دومینو است.»
این حکم برای رسانههای استرالیا هم مشکل ساز است و روابط آنها را با فیسبوک پیچیده میکند. در حالیکه قانون جدیدی شبکههای اجتماعی را مجبور به پرداخت هزینه برای محتوای خبری میکرد و به تازگی باعث کسب در آمد این شرکتها از محتوای شبکه اجتماعی شده بود.
امروز چهارشنبه هنگام ورود به صفحه اصلی CNN در فیسبوک، کاربران استرالیایی با یک پیغام خطا مواجه شدند. این سازمان خبری آمریکایی میگوید که فیسبوک از غیرفعال کردن بخش نظرات در صفحه فیسبوک آنها امتنا کرده است.
سخنگوی CNN در بیانیهای گفت: «متاسفانه فیسبوک بازهم نتوانست سلامت پلتفرم خود را به عنوان مکانی برای اخبار معتبر و مکالمه سازنده درمورد حوادث فعلی تضمین کند.»
یک سخنگوی فیسبوک گفت که تصمیم اخیر دادگاه نشان داد که قوانین توهین و افترای استرالیا نیاز به تغییر دارد و این شرکت منتظر «شفافیت و اطمینان بیشتر در این زمینه است.»
او افزود: «با اینکه ارائه رهنمودهای حقوق به CNN وظیفه ما نیست، ما اطلاعات مربوط به تازهترین ابزاری که به مدیریت نظرات از سوی ناشران کمک میکند را در اختیار آنها گذاشتیم.»
همانند بیشتر کشورهای جهان، در استرالیا هم شبکه اجتماعی کانال اصلی توزیع محتوا محسوب میشود و حدود دو سوم از جمعیت ۲۵ میلیونی این کشور در فیسبوک فعال هستند. براساس مطالعهای که دانشگاه کانبرا در ابتدای سال ۲۰۲۱ انجام داد، حدود یک سوم از استرالیاییها میگویند که از فیسبوک به عنوان منبع خبری استفاده میکنند.
به تازگی شکایتها در زمینه توهین و افترا به شدت افزایش یافته است و وکلای ارشد ایالتی و فدرال در حال بررسی این قوانین هستند و تناسب آن را با عصر اینترنت بررسی میکنند. باید مشخص شود که آیا این قوانین اصل آسیب به فرد را مد نظر قرار میدهند یا خیر.
یک گروه صنعتی که فیسبوک را نمایندگی میکند در ماه می اعلام کرد مسئولیت توهین و افترا باید برگردن «منابع» باشد زیرا نظارت و حذف محتوای توهین آمیز برای آنها سادهتر است.
مارک اسپیکمن، دادستار ارشد ایالات ولز جنوبی که در حال بررسی این قوانین است میگوید اولویت ما پاسخ به این سوال است «چه کسی در فضای آنلاین باید مسئولیت را به گردن گیرد؟»
او در ایمیلی گفت: «برای ایجاد تعادل در آزادی بیان و حق افراد برای محافظت از اعتبارشان باید یک اصلاحات متعادل انجام گیرد.»
مت کالینز، وکیل ارشدی که در زمینه توهین و افترا فعالیت میکند میگوید تصمیم سیانان نشان میدهد قانون استرالیا باید با قانون آمریکا و بریتانیا همراستا شود.
منبع: Reuters