دسترسی هکرهای وزارت خزانهداری آمریکا به ۳ هزار فایل و ۴۰۰ کامپیوتر
هکرهایی که آمریکا آنها را تحت حمایت دولت چین میداند چندی پیش به وزارت خزانهداری…
۲۷ دی ۱۴۰۳
۶ مهر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۷ مهر ۱۴۰۰
بازگشت نظارت بر شبکه نمایش خانگی از ساترا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کمیسیون فرهنگی مجلس، بررسی میشود. به گفته عضو کمیسیون فرهنگی، در مدتی که ساترا مسئولیت نظارت بر VODها و شبکه نمایش خانگی را داشته، نمایندگان از عملکرد ساترا به هیچ عنوان راضی نبودند و به همین خاطر در نشست آتی کمیسیون فرهنگی به این موضوع میپردازند.
به گزارش پیوست، نمایندگان مجلس یازدهم در هفتههای اخیر نسبت به عملکرد ساترا در نظارت بر شبکه نمایش خانگی و توقیف برخی سریالها و سانسورها انتقاد کرده و حالا در اظهارنظری جدید، علی یزدیخواه به خبرگزاری ملت زیر مجموعه مجلس گفته است در مدتی که ساترا مسئولیت نظارت بر VODها و شبکه نمایش خانگی را به عهده داشت، نمایندگان از عملکرد ساترا به هیچ عنوان راضی نیستند و به همین دلیل نمایندگان در نشست آتی کمیسیون به این موضوع میپردازند.
حدود ۴ سال است که میان سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) و وزارت فرهنگ برسر نظارت و صدور مجوز شبکه نمایش خانگی اختلاف وجود دارد. سال ۹۸ صادق امامیان، رئیس ساترا اعلام کرد که تمامی محتوای صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی شامل پلتفرمهای اشتراک فیلم و VODها باید از سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر فضای مجازی مجوز بگیرند.
در همین سال قوهقضاییه در بخشنامهای به مراجع قضایی کشور به صورت رسمی اظهار کرد ساماندهی و ارائه مجوز فعالیت تولیدکنندگان محتوای صوت و تصویر بر بستر اینترنت به سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) زیر نظر صداوسیما سپرده میشود.
در سال ۹۹ همچنین ۲۶ نماینده، طرحی را امضا کردند که طبق آن، صدور هرگونه مجوز و نظارت بر فرآیند تولید و پخش کلیه برنامههای رادیویی و تلویزیونی از جمله ساختارهای مستند، مسابقات، انیمیشن، سریال، برنامههای گفتوگو محور به صداوسیما سپرده شود. این طرح با واکنش بسیار فعالان این حوزه و سینماگران روبرو شد.
معاون حقوقی وزارت ارشاد هم در نامهای خطاب به معاون پارلمانی رئیس جمهور، با این طرح مخالفت کرد. با اینکه در آن زمان اعضای کمیسیون فرهنگی وجود چنین طرحی در مجلس را رد کردند؛ اما روزنامه جام جم، وابسته به صداوسیما در گزارشی، سه دلیل حکم مقام معظم رهبری، رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری و نظر شورای نگهبان را در راستای قانونی بودن نظارت این سازمان روی شبکه نمایش خانگی عنوان کرد.
این اختلافها با تغییر دولت کاهش پیدا کرد و ساترا به صورت رسمی وظیفه نظارت بر شبکههای نمایش خانگی را به عهده داشت این درحالی است که در اظهارنظری جدید محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره واگذاری شبکه نمایش خانگی به ساترا یا وزارت ارشاد معتقد است که این موضوع باید بدون جنجال رسانهای حل شود.
او همچنین از برگزاری جلسات با صدا و سیما و شورای عالی فضای مجازی خبر داد و به فارس گفت: «در یک ماهه اخیر گفتوگوهای خوب و فشردهای داشتیم و تقریبا در حال جمعبندی است تا در مراکز قانونی تصمیمگیری این کار اتفاق بیفتد. ما معتقدیم جایگاه نظارتی و شأن وزارت ارشاد و سازمان سینمایی و امر نظارت و مباحث مربوطه قطعاً در مسیری که تا به حال بوده باید ادامه پیدا کند و اگر ابهامی هست و مسائل جدیدی پیش آمده که امروز نیازمند تصمیم گیری جدید است باید با رعایت همه قوانین موجود درباره آن تصمیم گیری شود.»
کانون کارگردانان هم در حمایت از صحبتهای وزیر ارشاد تاکید کردند که شبکه خانگی باید از دست صدا و سیما خارج شود. آنها در این بیانیهای آوردند: «شبکه نمایش خانگی و تولیدات پلتفرمهای نوپا به جد در سالهای اخیر مخاطبان را به سمت تولیدات داخلی سوق داده است. امری که گویا چند سالی است از اولویت کاری مدیران صدا و سیمای ملی خارج شده است. سازو کار اداری تولیدات نمایش خانگی باید از دست صدا و سیمایی که مخاطبان خودش را روز به روز از دست میدهد، خارج شود تا ضمن احترام به خواسته مخاطبان میلیونی و روزافزون این تولیدات در داخل و خارج از ایران، امنیت شغلی و معیشتی اهالی سینما نیز تامین شود که در اوضاع آشفته کرونایی سینمای ایران اولویت اصلی است.»
در این زمینه نمایندگان مجلس در کمیسیون فرهنگی هم قصد دارند در جلسات خود این موضوع را بررسی کنند و نظارت بر شبکههای نمایش خانگی را به وزارت ارشاد بازگردانند. علی یزدیخواه، عضو کمیسیون فرهنگی در این زمینه به خبرگزاری ملت گفت: «به علت ضعف مفرط نظارتها در دولت دوازدهم در کمیسیون فرهنگی تصمیمگیری شد نظارت بر VODها به ساترا واگذار شود.»
او با اشاره به اظهارات وزیر ارشاد دولت سیزدهم مبنی بر ضرورت بازگشت نظارت بر شبکه نمایش خانگی از ساترا به وزارت فرهنگ و ارشاد، اضافه کرد: «این موضوع مطالبه سینماگران نیز هست و مجدد در دستور کار کمیسیون فرهنگی قرار میدهیم. در آیندهای نزدیک از متولیان هر دو بخش دعوت میکنیم تا در این مورد تعیین تکلیف کنیم. با توجه به اینکه این آثار برای نمایش خانگی تولید میشود و خانوادهها مخاطب این آثار هستند باید از شاخصهای لازم برخوردار باشد که امیدواریم پس از جلسه با طرفین به نتیجه مناسب دست یابیم.»