skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

پارت می‌خواهد با پلتفرم «سیگنال» بازار صندوق‌های سرمایه‌گذاری را رونق دهد

امکان حضور همه صندوق‌‌های سرمایه‌گذاری روی یک پلتفرم فراهم شد

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۲۲ شهریور ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

سرمایه‌گذاری آنلاین

 ابلاغ دستورالعمل اجرایی دریافت و ارسال برخط درخواست‌های صدور و ابطال واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری این امکان را فراهم کرد تا از این پس سرمایه‌گذاران بتوانند بدون حضور در بانک‌ها و به صورت آنلاین از طریق پلتفرم‌های مختلف از جمله سیگنال اقدامات لازم برای سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها را انجام دهند. این گام، سازمان بورس در جهت گسترش خدمات آنلاین سرمایه‌گذاری می‌تواند جهشی بزرگ در جذب سرمایه مردم به سمت صندوق‌های سرمایه‌گذاری را رقم بزند.

به گزارش پیوست، دستورالعمل اجرایی دریافت و ارسال برخط درخواست‌های صدور و ابطال واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری ۱۶ تیر ماه ۱۴۰۰ به تصویب هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار رسید و پس از از انجام بررسی‌های لازم، ۱۸ مرداد ماه رسما ابلاغ شد.

الزامات سازمان بورس در مورد سامانه

در این دستورالعمل برای اولین بار به صورت رسمی به صندوق‌های سرمایه‌گذاری اجازه داده شده است تا اقدام به جذب سرمایه و صدور و ابطال واحدهای سرمایه‌گذاری از طریق پلتفرم‌های آنلاین کنند.

طبق این دستورالعمل ارائه خدمات برخط، دریافت و ارسال درخواست‌های صدور و ابطال واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌ها صرفا با احراز سجامی بودن سرمایه‌گذاران انجام می‌شود.

البته شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، ۱۳ شهریور ماه امسال نیز اعلام کرد همه سرمایه‌گذاران حقیقی و نه فقط سرمایه‌گذاران صندوق‌ها ملزم به سجامی شدن هستند. این شرکت برای سه دسته سنی از سهامداران فرصت ثبت‌نام تعیین کرد. بر این اساس، سهامداران ۱۸ تا ۶۵ سال تا روز بیستم شهریور، سهامداران بالای ۶۵ سال تا روز سی‌ام شهریور و سهامداران زیر ۱۸ سال تا تاریخ دهم مهرماه برای ثبت‌نام در سامانه سجام مهلت دارند.

ثبت مواردی از جمله انتشار آخرین قیمت صدور، قیمت ابطال، قیمت آماری، قیمت تقریبی صدور، قیمت تقریبی ابطال و تعداد واحدهای سرمایه‌گذاری نزد سرمایه‌گذاران صندوق‌های سرمایه‌گذاری فهرست‌شده در  سامانه نیز از دیگر الزامات سازمان بورس برای سامانه مذکور است.

همچنین در بند ۱ ماده ۹ این دستورالعمل بر تنظیم قرارداد میان «ارائه‌دهنده سامانه» و «مدیرصندوق» به گونه‌ای که صندوق،‌ «محدود» به استفاده از سامانه نشود تاکید شده است. در اصل در این دستورالعمل تاکید کرده است که صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌توانند سهام خود را روی پلتفرم‌های مختلف قرار دهند و پلتفرم نمی‌تواند ارائه خدمات یک صندوق را درانحصار خود بگیرد.

در بند ۴ همین ماده نیز دریافت کارمزد از سوی سامانه بابت فهرست شدن (ثبت) صندوق و انجام عملیات مختلف از محل منابع مدیر صندوق و یا وجه دریافتی از سرمایه‌گذاران صندوق، مجاز دانسته شده است. محرمانگی اطلاعات نزد سامانه و عدم افشا و هرگونه استفاده از این اطلاعات مورد دیگری است که بنابر دستور سازمان بورس باید در قرارداد میان سامانه و صندوق ذکر شود.

 

نمایه:
نحوه فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری

صندوق‌های سرمایه‌گذاری وجوه هر سرمایه‌گذار را دریافت کرده و با تجمیع این مبالغ، تحت نظارت سازمان بورس در حوزه‌های مختلف مانند اوراق بهادار، ارز، طلا و … سرمایه‌گذاری می‌کنند. سرمایه‌گذاری این مبالغ تحت نظارت مدیر صندوق انجام می‌شود. هر سرمایه‌گذار به نسبت سهم خود، سود حاصل از این فعالیت‌ها را دریافت می‌کند. این شیوه سرمایه‌گذاری برای افرادی که زمان و تخصص کافی برای ورود به بازار سرمایه ندارند مناسب است.

گردهمایی صندوق‌ها در پلتفرم رسام

ابلاغ این دستورالعمل فرصت خوبی برای ایجاد بستری مشترک جهت حضور صندوق‌های سرمایه‌گذاری تحت یک پلتفرم واحد را فراهم ساخت. شرکت پردازش اطلاعات مالی پارت پیش از این با فراهم کردن زیرساخت‌های فنی و امنیتی لازم به این منظور سامانه «رسام» را طراحی کرده بود. این سامانه پس از ابلاغ دستورالعمل به مرحله عملیاتی رسید و در بستر اپلیکیشن «سیگنال» نیز در اختیار کاربران قرار گرفت. اپلیکیشنی که ۷ میلیون بار نصب شده است و از این پس در کنار دیگر خدماتش این خدمت تازه را نیز ارائه می‌دهد.

علی رسولی‌زاده
علی رسولی‌زاده، مدیرعامل شرکت پردازش اطلاعات مالی پارت

 

علی رسولی‌زاده، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان پارت در گفتگو با پیوست به مزیت‌های این بستر جدید اشاره کرد. بنابر گفته وی این پلتفرم با توجه به تعداد بالای صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذاران مزیت‌های قابل‌توجهی به دنبال دارد. رسولی‌زاده در این مورد گفت: «اکنون در کشور بیش از ۲۰۰ صندوق سرمایه‌گذاری فعال وجود دارد. برخی از این صندوق‌ها به شکل آنلاین و برخی به شکل حضوری نیز به ارائه خدمات می‌پردازند. امتیاز این پلتفرم برای سرمایه‌گذاران صندوق‌هایی که خدمات آنلاین ندارند عدم نیاز به حضور فیزیکی و سرمایه‌گذاری برخط است.»

رسولی‌زاده همچنین پلتفرم رسام را برای حضور صندوق‌هایی که خدمات آنلاین نیز ارائه می‌دهند مفید توصیف کرد و گفت: «پیش از این لازم بود افراد برای انتخاب صندوق مناسب با مراجعه به سایت صندوق موردنظر و با انجام احراز هویت و دریافت نام کاربری و رمز عبور، فرایند ثبت‌نام را به انجام برسانند. این فرایند برای هر صندوق سرمایه‌گذاری که سرمایه‌گذار مایل به دریافت خدمات از آن است باید تکرار شود.» اما افراد در این قالب جدید قادرند چندین صندوق سرمایه‌گذاری را روی یک پلتفرم مشاهده کنند و با بررسی شرایط منحصر به فرد هر مورد، صندوق سرمایه‌گذاری دلخواه‌شان را انتخاب کنند.

مدیرعامل این شرکت همچنین اعلام کرد: «در مدت کوتاه ابلاغ این دستورالعمل شرایط حضور ۱۰ صندوق سرمایه‌گذاری در پلتفرم مهیا شده است. با گذشت زمان و با امضای قراردادهای جدید، رفته رفته تعداد این صندوق‌‌ها افزایش خواهد یافت.» به گفته رسولی، از لحاظ فنی امکان خرید و فروش از طریق هر ۲۰۰ صندوق سرمایه‌گذاری در پلتفرم «سیگنال» وجود دارد و حضور آن‌ها بسته به تصمیم خودشان است.

رابط کاربری اپلیکیشن «سیگنال»

در صورت اجرایی شدن کامل این دستورالعمل و همچنین فعالیت بیشتر فین‌تک‌ها در این بخش می‌توان امیدوار بود تا این صندوق‌ها به صورت مستقیم روی فراگیری مالی تاثیر گذار باشند چرا که در دسترس بودن این صندوق‌ها وهمچنین ساده بودن سرمایه‌گذاری در آنها و از سویی سودآوری سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها موجب خواهد شد تا در دوره‌های مختلف مردم به‌جای حرکت در بازارهای مختلف به سمت هدایت سرمایه‌های خود در این صندوق‌ها حرکت کنند از سویی این صندوق‌ها می‌تواند مانع رفتارهای هیجانی مردم در برخورد با خرید و فروش سهام در بازار بورس و ایجاد تنش در این بازار شوند.

 

متن کامل دستورالعمل اجرایی دریافت و ارسال برخط درخواست‌های صدور و ابطال واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری

 

https://pvst.ir/axb
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو