بایدن کارخانههای نیمهرسانا را از بازبینیهای محیطزیستی مستثنی کرد
جو بایدن، رئيس جمهور آمریکا، روز جمعه قانونی را به امضا رساند که براساس آن…
۱۲ مهر ۱۴۰۳
۱۷ شهریور ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۹ آبان ۱۴۰۰
اپلیکیشنهای فیلیمو و آپارات و مسیریاب بلد از فروشگاه گوگل پلی حذف شدند. آپارات و فیلیمو از مراجع حقوقی در حال پیگیری این موضوع هستند.
به گزارش پیوست، این چندمین باری است که اپلیکیشنهای ایرانی از فروشگاههای بینالمللی حذف میشوند. پیش از این هم اپلیکیشنهای ذرهبین و روبیکا از پلیاستور حذف شده بودند البته دلایل حذف اپلیکیشنهای ذرهبین و روبیکا از گوگل پلی با حذف سایر اپلیکیشنها متفاوت است. حالا در تازهترین اتفاق علاوه بر آپارات و فیلیمو، نقشه و مسیریاب بلد هم به لیست اپلیکیشنهای حذف شده اضافه شده است.
تا کنون اپلیکیشنهای طاقچه، ماسک، آپارات، فیلیمو و مسیر یاب بلد به دلیل تحریمها از گوگل پلی حذف شدهاند. به نظر میرسد هر کدام از این اپلیکیشنها در حال بررسی شرایط هستند تا بتوانند مجددا به گوگل استور برگردند.
روابطعمومی صباایده در واکنش به خبر حذف اپلیکیشن فیلیمو و آپارات از گوگلپلی استور، در بیانیهای اعلام کرده اپلیکیشنهای آپارات و فیلیمو به دلیل تحریمها حذف شدند و پس از دریافت ایمیل رسمی از روی گوگلپلی، این موضوع از طریق مراجع حقوقی در حال پیگیری است.
ظاهرا ۱۰ روز پیش ایمیلی از طرف گوگلپلی برای اپلیکیشنهای فیلیمو و آپارات ارسال میشود که در آن عنوان شده به دلیل بند ۱۶.۵ از قوانین توسعهدهندگان گوگل، که در رابطه با تحریمهای بینالمللی است، امکان انتشار این اپلیکیشنها در فروشگاه گوگل وجود ندارد و گوگل مجبور است این اپلیکیشنها را از فروشگاه خود حذف کند.
متن این ایمیل به شرح زیر است:
توسعهدهندگان صباایده، سلام
این هشداری مبنی بر حذف حساب شماست.
دلیل حذف حساب: حساب شما مطابق بخش ۱۶.۵ از قرارداد توزیع توسعهدهندگان حدف شده است:
محصولات گوگلپلی در معرض قوانین کنترل صادرات و تحریمهای آمریکا و دیگر حوزههای قضایی قرار دارند. شما با تمام قوانین و مقررات کنترل صادرات و تحریمهایی که توزیع و استفاده شما از محصولات را شامل میشوند موافقت کردید و این محدودیتها علاوه بر موارد دیگر، شامل: (آ) مقررات مدیریت صادرات وزارت بازرگانی آمریکا، (ب) تحریمهای بازرگانی و اقتصادی اداره کنترل داراییهای خارجی در خزانه داری آمریکا و (پ) مقررات ترافیک اسلحه وزارت کشور آمریکا است. این قوانین و مقررات محدودیتهایی را برای مکان، کاربران و کاربرد محصولا مشخص میکنند.
همانطور در فرایند پیگیری ما مشخص شده، نقض مکرر یا جدی سیاستهای ما ممکن است به حذف حساب توسعهدهنده گوگلپلی و حسابهای مرتبط توسعهدهنده گوگل منتهی شود.
برای درک بهتر چگونگی اعمال سیاستهای طرح توسعهدهندگان میتوانید به مرکز سیاست توسعهدهندگان مراجعه کنید. اگر سیاستها را بررسی کرده و حس میکنید حذف حساب به اشتباه رخ داده لطفا به تیم پشتیبانی اطلاع دهید.
مسئولان فیلیمو و آپارات در تلاش هستند با مکاتبه از طریق وکلای حقوقی خود در خارج و داخل کشور بتوانند به زودی این مشکل را حل کنند.
روابط عمومی بلد نیز اعلام کرد: «گوگلپلی با اشاره به بند ۱۶.۵ توافقنامه توسعهدهندگان به علت تحریمهای اقتصادی وزارت خزانهداری آمریکا، نقشه و مسیریاب بلد را از دسترس کاربران خارج کرده است. ما علاقهمندیم تا از طریق مذاکره با نفرات مرتبط با این موضوع در آن شرکت، به گوگلپلی برگردیم. در هر صورت نسخه اندروید بلد همچنان در بسترهای ارائه برنامه ایرانی (بازار و مایکت) برای کاربران در دسترس است.»
پیش از این هم مرکز ملی فضای مجازی با انتشار بیانیهای نسبت به حذف اپلیکیشنهای ایرانی از پلیاستور گوگل واکنش نشان داده بود.
در متن بیانیه مرکز ملی فضای مجازی آمده بود:«در پی اقدامات انحصارگرایانه اخیر شرکت گوگل در خصوص حذف برنامک (اپلیکیشن)های پر استفاده ایرانی روبیکا و ذربین، مرکز ملی فضای مجازی ضمن محکوم نمودن این اقدام، اعلام میدارد که شرکتهای مذکور با این شیوه اعمال حکمرانی سکویی در ثبات و پایداری کسب و کارهای ایرانی در بستر فضای مجازی مخاطره ایجاد نموده و از جایگاه انحصاری خود در بازار برای مقابله با ظهور رقیب در بازارهای محلی سوءاستفاده میکنند و بدین ترتیب حقوق فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی میلیونها شهروند و کسب و کار ایرانی را نقض مینمایند.»
طبق این بیانیه مرکز ملی فضای مجازی برای ایجاد شرایط رقابت منصفانه کسب و کارهای ایرانی اقدامات لازم را به عمل میآورد و با توجه به این که شرکت گوگل در موارد متعددی در جهان بابت نقض قوانین ضد انحصار محاکمه و مجرم شناخته شده است، این موضوع را از مجاری بین المللی و دادگاههای ذیصلاح پیگیری حقوقی میکند تا خسارت وارده جبران گردد و در ادامه در صورت عدم پذیرش آن شرکت و تکرار رفتار ضد رقابتی غیرقانونی، اقدامات بازدارنده قانونی را در قبال فعالیت آن در بازار ایران انجام میدهد.
این درحالی است که بسیاری دیگر از اپلیکیشنهای ایرانی، از جمله نماوا، آپ، ۷۸۰، همراه کارت، نشان، بله و … درحال حاضر روی فروشگاه گوگل قرار دارند و امکان استفاده از آنها فراهم است. باید دید آیا گوگل به مرور زمان این اپلیکیشنها را هم از فروشگاه خود حذف خواهد کرد یا خیر.