skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بخش بین‌الملل دادیاب از مهرماه آغاز به کار می‌کند

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۱ شهریور ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

دادیاب، سامانه دریافت مشاوره حقوقی و انتخاب وکیل، مهرماه امسال خدمات بین‌المللی خود را برای ایرانیان خارج از کشور و شرکت‌های خارجی که نیاز به وکلای چند زبانه دارند، ارائه می‌دهد.

به گزارش پیوست، محمد باقر اصغرى، بنیان‌گذار دادیاب با اعلام این خبر به پیوست درمورد سامانه دادیاب و نحوه راه‌اندازی این پلتفرم گفت: «ایده اولیه دادیاب زمانی به فکر من رسید که در خارج از کشور دانشجو بودم. من دانش آموخته ارشد و دکتری حقوق فناوری اطلاعات هستم و ماهیت این رشته پیوند حقوق و فناوری بود. به واسطه‌ رشته‌ام با افراد بسیاری به خصوص در هلند و ایتالیا آشنا شدم که جزو پیشگامان صنعت فناوری حقوقی بودند. ما روی حقوق فناوری متمرکز بودیم و آنها به دنبال این بودند تا از بعد دیگری به این موضوع بپردازند و بحث فناوری حقوقی را دنبال می‌کردند. یعنی استفاده از اینترنت و ظرفیت فناوری برای تسهیل و راحت‌تر کردن ارائه خدمات حقوقی به مردم.»

او ادامه داد: «من به این نتیجه رسیدم که چنین فضایی به صورت جدی در ایران وجود ندارد. به همین خاطر با پایان یافتن تحصیلاتم با همین هدف به کشور برگشتم. با یکسری دوستان دوران کارشناسی و حقوق‌دان‌ و وکلا صحبت کردم و تیمی با هدف تحول آفرینی در نظام خدمات حقوقی شکل گرفت.»

به گفته اصغری سال ۹۷ ایده راه‌اندازی چنین پلتفرمی شکل گرفت و در آن‌زمان پلتفرم‌های ایرانی وجود داشت که تمرکزشان روی موضوع مشاوره حقوقی و معرفی وکیل بود و تیم دادیاب از ابتدا قصد داشت تا ارزش افزوده‌ای خلق کند به همین خاطر روی شفافیت و مقایسه نرخ خدمات حقوقی متمرکز شد.

او همچین بیان کرد: «در آن‌زمان رقبا روی مشاوره حقوقی کم و بیش فعال بودند. ما برای اولین بار تلاش کردیم برای پرونده‌های پرکاربرد و تکرار پذیر دستگاه قضا ،چه حقوقی و چه کیفری، صفحه اختصاصی ایجاد کنیم. به این صورت کاربران می‌توانند نرخ حق الوکاله‌ها را با هم مقایسه کنند.»

اصغری دراین مورد مثالی ارائه داد و گفت: «به عنوان مثال در پرونده طلاق کاربران اگر به صفحه ویژه آن مراجعه کنند، با قیمت‌هایی از ۱۰ میلیون تا ۹۰ میلیون تومان مواجه می‌شوند که این هزینه‌ها براساس تخصص و تجربه وکلا است. البته باید این نکته را هم در نظر بگیریم که در ایران ارائه خدمات حقوقی نرخ‌پذیر نیست.»

ماموریت دادیاب این است تا بتوانیم یک سبد کلی از خدمات حقوقی را با قیمت منصفانه در اختیار کاربران ایرانی قرار دهیم.
محمدباقر اصغری،بنیانگذار دادیاب

براساس گفته‌های اصغری پس از مقایسه هزینه‌ها، کاربران می توانند از وکلا و حقوقدان‌ها مشاوره تخصصی دریافت کنند، قرار ملاقات حضوری در دفتر وکیل هماهنگ کنند یا وکالت در پرونده یا نگارش و تنطیم اوراق قضایی یا قراردادهای خود را به آنها بسپارند و برای هرکدام از این خدمات قیمت‌هایی تعیین شده است. او تاکید کرد که تیم دادیاب در تلاش بود تا نرخ خدمات حقوقی را در ایران شفاف کند.

او با اشاره به اینکه درطول زمان، نظام حقوقی در ایران در نظر مردم یک خدمات غیردسترس پذیر و لوکس تعریف شد، گفت: «کاربران در خانه‌های خود از طریق پلتفرم دادیاب می‌توانند نرخ به عنوان مثال پرونده کلاهبرداری رایانه‌ای را مشاهده کنند. دراین سال‌ها نظام حقوقی در ایران در نظر مردم به خدمات غیردسترس پذیر و لوکس بدل شده است به همین خاطر این نیازها سبب شد تا ما بخواهیم شفافیت را هدف قرار دهیم و به فراخور آن سامانه‌ای شکل دهیم تا کاربر به صورت شفاف قیمت‌ها را ببیند و از وکیل برای پرونده‌های خود کمک بگیرد و ما هم روی روند مشاوره و پروسه پرونده‌ها نظارت خواهیم داشت.»

اصغری درمورد نحوه نظارت دادیاب روی ارتباط کاربران و مشاوران و وکلای حقوقی بیان کرد: «ما از ابتدای فرآیند مسائل حقوقی همراه با کاربران هستیم. موارد رسیدگی و زمان‌های رسیدگی به مشتری و وکلا یادآوری می‌شود. واحد پشتیبانی به صورت دوره‌ای همراه فرد هستند. اگر فردی از مشاوره دریافتی راضی نباشد، مشاوران حقوقی مستقر در دادیاب او را دوباره راهنمایی می‌کنند. هدف ما این است تا مردم از خدماتی که از دادیاب دریافت می‌کنند، رضایت داشته باشند.»

او در پاسخ به این سوال که در زمان راه‌اندازی این سامانه وکلا به چه صورت جذب این سامانه شدند، گفت: «مقاومت در برابر فناوری همواره درهمه اصناف وجود داشت. زمانی که تاکسی‌های اینترنتی گسترش پیدا کردند، با مقاومت آژانس‌های سنتی روبرو شدند. در حوزه ما هم به صورتی بود که یکسری حقوقدان‌ها و وکلا این موضوع را مطرح کردند که ما قصد داریم زمینه بیکاری آنها را فراهم کنیم.»

او ادامه داد: «ما تلاش کردیم تا تمرکز خود را روی حقوقدان‌هایی بگذاریم که به فناوری اعتقاد دارند و در این زمینه پیشگام هستند. به همین خاطر در همان شش ماه اول فعالیت دادیاب در دوره آزمایشی، بیش از ۲۰۰ وکیل در سامانه ثبت نام کردند.»

محمدباقر اصغری، بنیانگذار دادیاب

او در ادامه صحبت‌های خود به بخش جذب مشتریان اشاره و بیان کرد: «بخشی از جذب مشتریان با کمپین‌ها و با دیجیتال مارکتینگ انجام شد. یکی از خوبی‌های دوره آزمایشی این است که کسب‌وکارها نیازهای بازار را می‌شناسند و ارزیابی می‌کنند که آیا این محصول برای بازار مناسب است یا نه. بسیاری از افراد در نزدیکان خود یک حقوقدان و وکیل آشنا می‌شناسند. ما در آن‌زمان دریافتیم که به عنوان مثال فردی خواهرش وکیل است؛ اما نمی‌خواهد برای مشاوره حقوقی از او کمک بگیرد. پس تعداد قابل ملاحظه‌ای از افراد برای دریافت خدمات حقوقی، حداقل خدمات حقوقی خرد و متوسط اینترنت را به عنوان یک مرجع می‌شناسند.»

براساس گفته‌های اصغری هم‌اکنون ۴ هزار کاربر عضو دادیاب هستند و ۳۰۰ وکیل هم در سامانه به ارائه خدمات می‌پردازند. او تاکید کرد که پلتفرم حالت چند وجهی دارد و وکلا می‌توانند خدمات تعریف کنند و در تلاش هستند تا دریافت خدمات حقوقی را روز به روز برای مردم راحت‌تر و دسترس پذیر کنند.

اصغری در بخشی از صحبت‌های خود به سرویس جدید دادیاب اشاره کرد و گفت: «دادیاب یک دوره فعالیت به صورت آزمایشی گذراند و در آن مرحله جذب سرمایه داشتیم. حالا یک محصول اولیه از دادیاب عرضه شده و از مهرماه سرویس‌های جدید قراردادساز و شکایت‌ساز و بخش بین‌الملل به دادیاب اضافه می‌شود.»

او در توضیح این سرویس‌های جدید بیان کرد: «ما از ابتدای فعالیت خود برای دادیاب ماموریتی تعیین کردیم. این ماموریت این بود تا ما بتوانیم یک سبد کلی از خدمات حقوقی را با قیمت منصفانه در اختیار کاربران ایرانی قرار دهیم. بخشی از این خدمات مشاوره حقوقی بود. به عنوان مثال ما مشاوره حقوقی تلفنی ارائه می‌دهیم تا به صورت تخصصی کاربران مشاوره حقوقی دریافت کنند و این امر در دادیاب به صورت کاملا تخصصی انجام می‌شود.»

اصغری ادامه داد: «یا برای اقشار کم درآمد سرویس مشاوره حقوقی و پرسش و پاسخ رایگان را عرضه می‌کنیم؛ اما برای خدمات حقوقی مانند خدمات حقوقی قراردادی یا بین‌المللی یا شکایت با توجه به ارتباطی که با ارگان‌ها داشتیم، به زودی یکسری امکانات جدید به سرویس دادیاب اضافه می‌کنیم.» او اظهار کرد که دادیاب در بخش بین‌الملل برای ایرانیان خارج از کشور یا شرکت‌های خارجی که در ایران به دنبال وکیلی می‌گردند که چند زبانه باشد، خدماتی را عرضه می‌کند.

https://pvst.ir/ar9
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو