دسترسی هکرهای وزارت خزانهداری آمریکا به ۳ هزار فایل و ۴۰۰ کامپیوتر
هکرهایی که آمریکا آنها را تحت حمایت دولت چین میداند چندی پیش به وزارت خزانهداری…
۲۷ دی ۱۴۰۳
مدیرعامل جدید فینووا معرفی شد
۳۱ مرداد ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
مرکز نوآفرینی فینووا تا کنون در حدود ۴۰ میلیارد تومان روی استارتآپهای مختلف سرمایهگذاری کردهاست.
مریم نجفی، مدیرعامل جدید فینووا در این رابطه به پیوست میگوید: « این مجموعه در سه بخش شتابدهی، فضای کار اشتراکی و سرمایهگذاری فعالیت دارد و قصد ما این است که در دوسال آینده به منظور افزایش اثرگذاری و حمایت از اکوسیستم استارتآپی و کارآفرینی کشور، بخشهای فینولب و مدرسه فینووا به مجموعه اضافه شوند. همچنین به منظور افزایش حمایت از کارآفرینان قصد داریم روی بخش سرمایه گذاری جسورانه تمرکز بیشتری داشته باشیم.»
نجفی با بیان اینکه فینووا زیرمجموعهی ارتباط فردا بوده که بازوی نوآوری بانک آینده است، اضافه میکند: «طبیعتا هدف اصلی و تمرکز ما بر این است که حدود ۸۰درصد سرمایهگذاریها روی مجموعههای حوزه فینتک باشد و آن ۲۰ درصد مابقی را به حوزههای جذاب دیگر اختصاص خواهیم داد؛ حوزههایی مانند هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، رایانش ابری، کسب و کارهای پلتفرمی، گردشگری، Ed-tech، Health-techو … .»
به گفته مدیرعامل جدید فینووا سرمایهگذاری در این حوزهها باعث ارائه سرویس بهتر به مشتریان بانک آینده و جلب رضایت آنها خواهد شد و از سوی دیگر به مشتریان آن استارتآپهای غیر فینتکی، خدمات فینتکی ارائه شود.
او ادامه میدهد: «در صورتی که گزینه مناسبی مانند پلتفرم اتاقک که سرمایه گذاری اخیر ماست، وجود داشته باشد و معیارهایی که مد نظر ماست را احراز کند و این تعامل به صورت مستقیم یا غیر مستقیم صورت بگیرد و زنجیره ارزش خدمات بانک آینده را تکمیل کند، سرمایهگذاری روی استارتآپهای این چنینی انجام خواهد شد.»
به گفته نجفی در این گونه سرمایهگذاری اتفاق خوب دو سویهای خواهد افتاد؛ از یک سو استارتآپ در صورت رسیدن به شرایط مناسب میتواند به مشتریان بانک آینده خدمات خود را ارائه کند و از سوی دیگر برای مشتریان فعلی آن استارتآپ هم سرویسهای جذاب مالی ارائه شود. به عنوان مثال سرویسهای اعتباری برای نحوه تسویه حساب در پلتفرمها ارائه خواهد شد.
او در پایان در خصوص کارنامه فینووا در سالهای گذشته توضیح میدهد: «ما در بخش فضای کار اشتراکی، میزبان بیش از صد استارتآپ بودیم. در بخش شتابدهی هم تیمهای خوبی با ما همکاری میکردند که دستاوردهای خوب آنها باعث شد ما در مرحله رشد بعدی، روی آنها سرمایه گذاری کنیم. در خود بخش سرمایهگذاری هم در حدود ۴۰ میلیارد تومان روی استارتآپها سرمایه گذاری شده است.»
از جمله آخرین سرمایهگذاریهای فینووا، سرمایهگذاری روی استارتآپ گردشگری «اتاقک» بود؛ هرچند که رقم این سرمایه گذاری به درخواست مجموعهها اعلام نشد اما گفته شد که هدف از این سرمایهگذاری همکاری بلند مدت با مجموعه فینووا، شرکت ارتباط فردا و بانک آینده است.
شهاب شهوازیان، مدیر ارشد بازاریابی اتاقک در این رابطه با بیان اینکه ورود به سبد سرمایهگذاری فینووا از جوانب مختلف برای ما ارزشمند است، به پیوست میگوید: «از این سرمایهگذاری در راستای اپ زیرساخت و محصول اتاقک و محصولات آینده ما استفاده خواهد شد. چند وقت قبل سرویسی به نام اتاقک پرایم از اتاقک آماده ارائه شد و علاوه بر آن ما در حال کار روی چند سرویس دیگر هستیم که میتواند تمایز خوبی را در بازار ایجاد کند.»
او با تاکید بر اینکه بازار اجاره آنلاین اقامتگاهها در کشور همچنان بازار بکری است و درصد زیادی از آن هنوز آنلاین نشده، میگوید: «نیاز است در این بازار هزینه شده و مارکت را گسترش داد. سرویسهای جدید ما هنوز آماده ارائه رسمی نیستند اما این سرویسها بیشتر در حوزه گردشگری بینالمللی و بهبود خدمات هستند. ما در تلاشیم که کیفیت سرویسهای ارائه شده را بالاتر ببریم.»
او با بیان اینکه دو سال گذشته این پلتفرم رشدی چهار برابری را به تجربه کرده است، میگوید: «در اواخر سال ۹۸ که پاندمی آغاز شد تا اوایل اردیبهشت عملا اجازه فعالیت هیچ اقامتگاهی وجود نداشت و همه به رقم صفر رسیدیم، اما کمی بعد بازار دوباره رونق گرفت و علیرغم کاهش سفرها در سال ۹۹، ما در این سال نسبت به سال قبل بیش از ۴برابر رشد کردیم.»
شهوازیان ادامه میدهد: «این رشد در سال ۱۴۰۰ هم ادامه دارد و هرماه بیشتر میشود. هرچند که این رشد ناشی از افزایش سفرها نیست بلکه به این دلیل است که ما و رقبایمان در این مدت نیاز مردم را درک کردیم و در زمانی که کرونا اوج گرفت، محصول خود را ارتقا داده و به کیفیت و تنوع آن افزودیم.»
او میگوید: «در همین راستا ما بحث اقامتگاههای پاک و سرویس اتاقک پرایم را مطرح کردیم که به موجب آن اقامتگاهها به طور کامل ضدعفونی میشود و به مسافران بستههای بهداشتی ارائه میدهد؛ همین مسئله باعث شد تا کاربرانی که پیش از این به فکر رزرو اقامتگاه از طریق پلتفرمهای آنلاین نبودند، با خدمات این پلتفرمها آشنا شوند.»
همه اینها در حالی است که برخلاف توسعه کسبوکارهای آنلاین در دوران پاندمی، گفته میشد که پلتفرمهای گردشگری در دو سال گذشته به دلیل محدودیت سفرها با چندان اقبالی مواجه نبودهاند و همین مسئله، باعث میشود سرمایه گذاری روی یک استارتاپ گردشگری، پرریسک به نظر برسد.
شهوازیان در این باره معتقد است هنوز فرصتهای خیلی خوبی در این بازار دیده میشود و کسب سرمایه در پلتفرمهای اجاره آنلاین اقامتگاه نشان میدهد که این بازار سیگنالهای خوبی به سرمایهگذاران داده است.
مدیر ارشد بازاریابی اتاقک با بیان اینکه سرمایه گذار دغدغههای خودش را دارد، میگوید: «اتاقک تا پیش از این هیچ جذب سرمایه خارجی نداشت و همه سرمایه توسط فاندرهای شرکت تامین میشد، به همین دلیل ما برای انتخاب سرمایهگذار وسواس زیادی داشتیم و به جز منابع مالی، منابع غیرمالی هم برای ما اهمیت داشت.»
آرین افشار مدیرعامل سابق فینووا، کسی که سرمایهگذاری روی اتاقک در دوره تصدی وی صورت گرفته است، در گفتوگو با پیوست در خصوص ریسکپذیر بودن سرمایه گذاری روی یک پلتفرم حوزه گردشگری میگوید: «گردشگری، یکی از حوزههایی است که همیشه برای ما جذاب بوده است. ما حدود ۶ ماه با تمام مجموعههایی که در این حوزه فعالاند، در حال مذاکره بودیم؛ با این هدف که بتوانیم در باشگاه مشتریان بانک آینده خدمات گردشگری را به عنوان یک سرویس جدید اضافه کنیم. در نهایت روی اتاقک سرمایه گذاری کردیم که بتوانیم سرویسهای بانک آینده و ارتباط فردا را اضافه کنیم.»
او با بیان اینکه دلیل طول کشیدن این مذاکرات همین ریسکپذیری حوزه گردشگری بوده است، ادامه میدهد: «این شرایط تاثیر خود را روی ارزش گذاری کسبوکار و اعداد و ارقامی که پیش بینی شده بود، گذاشت. ما در این مدت سعی کردیم با توجه به اتفاقات دنیا درک بهتری از بازار داشته باشیم و بعد سرمایه گذاری کنیم؛ یک سال قبل این سرمایهگذاری برای ما خیلی پرریسک محسوب میشد ولی امسال ریسک آن کمتر شد و دادههای موجود در بازار در حوزه گردشگری این سیگنال را به ما داد که مردم دوباره در حال سفر رفتن هستند.»
افشار در پایان در رابطه با ترک فینووا با بیان اینکه تا پایان شهریورماه در این مجموعه حضور خواهد داشت، میگوید: «من کارم را از ۴ سال قبل در فینووا آغاز کردم و در زمان شروع فینووا فضای کار اشتراکی بود که ما کمکم توانستیم با حمایتهای ارتباط فردا، بخشهای مختلفی در آن راه اندازی کنیم. ما بعد از فضای کار، مرکز شتاب دهی و در اواخر سال ۱۳۹۷ واحد سرمایهگذاری را راه اندازی کردیم و فینووا از یک محل کار اشتراکی به پلتفرمی هم برای کار اشتراکی و هم برای نوآوری، شتابدهی و سرمایهگذاری پرخطر تبدیل شد.»
او اضافه کرد: «برای من تجربه جذاب و خوبی بود اما ترجیح دادم که وارد فضاهای گستردهتری شوم و به همین منظور در شش ماه گذشته به عنوان مدیر سرمایهگذاری به مجموعه سرمایهگذاری هولدینگ هزاردستان اضافه شدم.»