چگونه میتوان با هوش مصنوعی مولد سازمانها را متحول کرد
تحولات جدید در دنیای کسبوکار با ورود هوش مصنوعی مولد (Gen AI) در حال شکلگیری…
۱۹ مهر ۱۴۰۳
۲۵ مرداد ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
آیپا،سکوی جامع هوشمصنوعی، حدود ۷۰ سرویس هوش مصنوعی در حوزه پردازش متن و صوت و تصویر به کسبوکارها ارائه میدهد. آیپا همچنین نیمه دوم امسال نسخه اولیه دستیار انساننما صوتی فارسیزبان خود را عرضه میکند. به گفته همبنیانگذار آیپا،این دستیار صوتی مانند دستیار صوتی گوگل است با این تفاوت که کاربر تنها یک صوت نمیشنود بلکه یک آواتار مجازی با او صحبت و دستورات کاربران را اجرایی میکند.
به گزارش پیوست،آیپا، سکوی جامع هوش مصنوعی، محصولی از شرکت آرمان رایان شریف است. شرکت آرمان رایان شریف یک شرکت دانش بنیان است که نزدیک به ۸ سال در حوزه هوش مصنوعی فعالیت کرده است و در این سالها بیش از ۷۰ سرویس در حوزه پردازش متن و صوت و تصویر و ویدیو و سامانه پیشنهاد دهنده و دستیار صوتی توسط این شرکت تولید شده و مجموع این سرویسها تحت برند سکوی هوش مصنوعی «آیپا» از مردادماه سال گذشته به کسبوکارها ارائه میشود.
به گفته حمیدرضا قدمنان، مدیرعامل شرکت آرمان رایان شریف و همبنیانگذار سکوی هوش مصنوعی آیپا ماموریت این سکو این است تا به کسبوکارها کمک کند تا خیلی راحت و سریع و آسان و با هزینه مناسب بتوانند ارزش افزوده هوش مصنوعی را در محصولاتشان ایجاد کنند.
او همچین بیان کرد: «به عنوان مثال کسبوکارهایی چون آپارات یا نماوا بخواهند ارزشی مانند زیرنویس را به محصول خود اضافه کنند. اگر خودشان بخواهند به تنهایی این سرویس را ایجاد کنند، باید چندین سال روی آن کار کنند تا به کیفیت لازم برسند؛ اما با استفاده از بستر آیپا خیلی راحت و بدون هیچ ریسکی در کمتر از ده دقیقه میتوانند این سرویس را به کاربران خود ارائه دهند.»
قدمنان در ادامه اضافه کرد: «در این سالها شرکت آرمان توانست ۳۰ سازمان دولتی و کسب وکار را در هوشمندسازی فرآیندهایشان کمک کند. آیپا از سال گذشته فعالیت خود را در دو راهکار تجاری آغاز کرد. راهکار اول بخش آنلاین است که کاربران فضای اختصاصی خود را روی پلتفرم آیپا میسازند و سپس به راحتی میتوانند از ۷۰ API هوش مصنوعی آن استفاده کنند. در این قسمت نزدیک به ۲۵۰ کسبوکار و کاربر در کمتر از یک سال ثبتنام کردند و از API سرویسهای ما به صورت آنلاین بهره بردند و صرفا متناسب با استفاده خود هزینه مربوطه را پرداخت کردند.»
آنطور که قدمنان میگوید راهکار دوم آیپا برای سازمانها و کسبوکارهای بزرگ است و استقبال خوبی از این بخش شد و نزدیک به ۵ کسبوکار و سازمان بزرگ به صورت آفلاین روی سرورهای خود از این محصول در حال استفاده هستند.
او در ادامه به مزیتهای آیپا نسبت به سکوهای دیگر در کشورهای دیگر اشاره و بیان کرد: «بخش سکوهای هوش مصنوعی چند سالی است که در دنیا ترند شده است. مخصوصا از وقتی که موضوع هوش مصنوعی به شدت داغ شده است و بسیاری از غولهای فناوری مانند گوگل و آمازون روی این حوزه سرمایهگذاری عظیمی انجام میدهند. مزیت سکوی هوش مصنوعی این است که دسترسی به سرویسهای هوش مصنوعی را به شدت راحت میکند.»
قدمنان تاکید کرد که هماکنون در شرکتهای مایکروسافت و گوگل و علی بابا چنین سکویی دارند و در اختیار کسبوکارها قرار میدهند. او در این مورد گفت: «آمازون بر نزدیک به ۳۱ حوزه هوش مصنوعی مانند پردازش متن و تحلیل ویدیو را روی سکوی خود به کسبوکارها عرضه میکند. متاسفانه این شرکتها ایران را تحریم کردند و کسبوکارهای ما نمیتوانند از این سرویسها استفاده کنند.»
او ادامه داد: «نکته دیگر این است که قیمت سرویس این سکوها به صورت دلاری است و قیمت این سرویسها برای کسبوکارهای ایرانی طبق دلار خیلی گزاف و گران میشود و بسیاری از مدیران این کسبوکارها توان پرداخت این هزینهها را ندارند. نکته سوم این است که بسیاری از این سرویسها مبتنی بر انگلیسی هستند و روی خط و زبان بومی ما کیفیت لازم را ندارند.»
به گفته قدمنان جای خالی چنین سرویسهایی وجود داشت و به همین خاطر آیپا تقریبا از سال گذشته سرویسهای خود را در اختیار کسبوکارها قرار داده است.
او همچنین بیان کرد: «این پلتفرم نتیجه یک تجربه ۸ ساله هوش مصنوعی شرکت آرمان رایان شریف است و ما در این ۸ سال بیش از ۷۰ سرویس در حوزههای متعدد تولید کردیم تا کسبوکارها به صورت یکپارچه و جامع از تمام سرویسها استفاده کنند و سرویس هوش مصنوعی را به آسانی در محصول خود اضافه کنند.»
همبنیانگذار ایپا در ادامه صحبتهای خود نمونهای از نحوه همکاری ایپا و کسبوکارها بیان کرد و گفت: «در حال همکاری با یکی از پیامرسانهای داخل کشور هستیم تا با سرویسهای هوش مصنوعی آیپا تحول بزرگی در یان پیامرسان ایجاد شود و مردم در تعامل با این پیامرسان هوشمندی بالایی را احساس کنند.»
قدمنان همچنین در ادامه صحبتهای خود به رونمایی از اولین دستیار انساننما صوتی فارسیزبان در نیمه دوم سال اشاره کرد و گفت: «این دستیار انساننمای صوتی شبیه دستیار گوگل و البته فارسی زبان است و اگر کاربر سوالی کند، به صورت صوت فارسی به او پاسخ میدهد.»
او ادامه داد: «غیر از فارسی بودن، این دستیار به صورت انساننماست. یعنی کاربر تنها صوت این دستگاه را نمیشنود بلکه یک آواتار مجازی میبیند که صحبت میکند و دستورات او را انجام میدهد و لب و دهان و صورت این دستیار با کلماتی که میگوید، هماهنگ است. دقیقا کاربر حس میکند که یک انسان مجازی جلوی او نشسته و صحبت میکند.»
به گفته قدمنان دومین مزیت این دستیار صوتی این است که علاوه برمهارتهایی مانند خواندن خبر و اعلام آب وهوا و اعلام پیامک و پخش موسیقی و مهارت گپ و گفت به زبان عامیانه فارسی برای آن وجود دارد. او در مورد این قابلیت توضیح داد: «درمورد موضوعات مختلف میتوانید با او صحبت کنید و از علایق او بپرسید و او هم به زبان عامیانه فارسی با شما صحبت میکند.»
آنطور که قدمنان میگوید در گام اول این دستیار صوتی روی اپلکیشن موبایل و برای نسخه اندروید ارائه میشود و کاربران میتوانند روی بازارهای اندرویدی، آن را دانلود کنند. او همچنین بیان کرد: «هماکنون این دستیار صوتی در مرحله MVP و در حال گذراندن تستهای اولیه آلفا و بتا است. پس از اینکه تستها با موفقیت انجام شد، ما پیش بینی میکنیم که نسخه اولیه این دستیار صوتی اواخر پاییز و اوایل زمستان رونمایی میشود.»