دسترسی هکرهای وزارت خزانهداری آمریکا به ۳ هزار فایل و ۴۰۰ کامپیوتر
هکرهایی که آمریکا آنها را تحت حمایت دولت چین میداند چندی پیش به وزارت خزانهداری…
۲۷ دی ۱۴۰۳
۲۴ مرداد ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در نامهای از دادستان کل کشور درخواست کرد تا نسبت به مسدودسازی صرافیهای خارجی حوزه رمزارز اقدام کند. از منظر رحیم زارع در شرایط فعلی اقتصاد کشور،آنچه که یک هشدار فوری و جدی محسوب می شود،تلاش و تسهیل برای خروج ارز از کشور با سرمایهگذاری کاربران ایرانی در برخی سایتها و اصطلاحا صرافیهای خارجی است که ضمن خروج گسترده پول، امکان سلب اختیار برداشت و انتقال برای کاربران ایرانی به بهانه تحریمهای بینالمللی را توسط شرکتهای مذکور فراهم میکند.
به گزارش پیوست، موضوع رمزارزها چند ماهی بود که در سایه موضوعاتی چون بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و حالا رای اعتماد به وزیران دولت سیزدهم مسکوت مانده بود؛ اما پیشتر در اوایل تابستان نمایندگان مجلس در نامههایی به دادستان کل کشور درخواست برخورد با صرافیهای ارز مجازی شدند یا از دولت میخواستند تا در لایحهای حوزه رمزارزها را ساماندهی کند.
مجتبی توانگر، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در نامههایی جداگانه به رئیس جمهوری، وزرای اطلاعات، اقتصاد، صمت و رئیسکل بانک مرکزی نسبت به هدایت سرمایه مردم به سمت معاملات رمزارزهای خارجی هشدار داد. توانگر بار دیگر همچنین در نامهای به دادستان کل کشور از اقدام بانک مرکزی برای فیلتر شدن ۱۴ صرافی رمزارز انتقاد کرده است. او در این نامه پیشنهاد داده تا در کمیته تعیین مصادیق مجرمانه، به جای اعمال فیلترینگ و خارج شدن دارایی مردم از دسترسی آنها،تنها از رشد فعالیت این صرافیها جلوگیری شود.
محمدباقر قالیباف،رئیس مجلس هم در نامهای خطاب به رئیس بانک مرکزی و وزیر امور اقتصاد دارایی نسبت به فعالیت صرافیهای رمزارز و مبادله رمزارزها مجددا هشدار داد.
یش از ۶۰درصد مراجعه کنندگان یکی از این صرافیهای ناشناخته و غیرمعتبر خارجی به نام “کوینکس”، از کاربران ایرانی هستند که ظاهرا فقط برای جذب سرمایههای شهروندان کشورمان فعالیت میکند
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، رحیم زارع
حالا در نامهای جدید رحیم زارع، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در نامهای به منتظری، دادستان کل کشور درمورد صرافیهای ارز دیجیتال خارجی هشدار داد. او در این نامه با بیان اینکه موضوع رمزارزها طی سالهای اخیر به عنوان یکی از موضوعات مهم و یک پدیده غیرقابل انکار در حوزه اقتصادی جهان و کشورمان مطرح شده آورده است: «طی ماههای اخیر نیز نهادهای مسئول در قوه قضائیه و مجلس تلاش کردهاند ساماندهی فعالیتهای بومی در این حوزه را پیگیری کنند.اگرچه امکان نادیده گرفتن موضوع رمزارزها در اقتصاد کشورمان یا حذف این موضوع وجود ندارد و باید آن را مدیریت کرد؛ اما بیتوجهی بانک مرکزی و سایر نهادهای دولتی برای رسیدگی به این موضوع، باعث بروز یک هرج و مرج در فضای خرید و فروش ارزهای دیجیتال شده به گونهای که برای مردم مشخص نیست با چه اشخاص یا شرکتهای معتبری میتوانند همکاری کنند.»
او در ادامه در این نامه اشاره کرده است که آنچه در شرایط فعلی اقتصاد کشور، یک هشدار فوری و جدی محسوب میشود، تلاش و تسهیل برای خروج ارز از کشور با سرمایهگذاری کاربران ایرانی در برخی سایتها و اصطلاحا صرافیهای خارجی است که ضمن خروج گسترده پول، امکان سلب اختیار برداشت و انتقال برای کاربران ایرانی به بهانه تحریمهای ظالمانه بینالمللی را توسط شرکتهای مذکور فراهم میکند.
زارع در این نامه همچنین به یک صرافی خارجی اشاره و بیان کرد: «طبق آمارها، بیش از ۶۰درصد مراجعه کنندگان یکی از این صرافیهای ناشناخته و غیرمعتبر خارجی به نام “کوینکس”، از کاربران ایرانی هستند که ظاهرا فقط برای جذب سرمایههای شهروندان کشورمان فعالیت میکند و تبلیغات گسترده و شبکه سازی این سایتهای گمنام و مشکوک خارجی موجب ترغیب کاربران ایرانی به ثبت نام و تشکیل کیف پول ارزهای دیجیتال در این مجموعهها شده که چنین روندی، قطعا تبعات امنیتی و اقتصادی فراوانی را به دنبال دارد.»
او در پایان نامه خود از دادستانی درخواست کرد تا ضمن بررسی فوری این موضوع، نسبت به مسدودسازی صرافیهای خارجی حوزه رمزارز جهت جلوگیری از تداوم این روند زیان آفرین و خطرناک، دستورات لازم را صادر کند.