skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

عیسی‌ زارع‌پور به عنوان وزیر ICT دولت سیزدهم به مجلس معرفی شد

سونیتا سراب‌پور نویسنده میهمان

۲۰ مرداد ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

فهرست گزینه‌های ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری، برای وزارتخانه‌های مختلف به مجلس ارائه شد که براساس آن، نام عیسی زارع‌پور، به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم اعلام شده است. زارع‌پور پیش از این در قوه قضائیه با رئیسی همکاری داشت.

به گزارش پیوست، عیسی زارع‌پور، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه‌ قضائیه است و می‌توان از او نیز به عنوان یکی از گزینه‌های جوان برای مدیریت در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات یاد کرد. زارع‌پور متولد سال ۱۳۵۸ است. تحصیلات او کارشناسی ارشد مهندسی کام‍پیوتر، گرایش نرم‌افزار از دانشگاه صنعتی شریف است و دکتری علوم و مهندسی کامپیوتر خود را از دانشگاه نیوساوت ولز استرالیا، پسا دکتری از دانشگاه‌های نیوساوت ولز استرالیا و صنعتی شریف دارد. به دلیل جوان بودن او کارنامه کاری مفصلی در حوزه ICT ندارد؛ اما پیش از قوه قضائیه او اولین رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد در دولت محمود احمدی‌نژاد بوده است.

نمایه

برای آشنایی با سابقه تحصیلی و کاری عیسی زارع‌پور
گزینه پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
اینجا را بخوانید:
عیسی زارع‌پور کیست؟

او در آن زمان به سالم‌سازی فضای مجازی بسیار تاکید داشت و در مورد صفحه‌ پیوند‌ها که کاربران را از سرویس‌های فیلتر شده به این صفحه راهنمایی می‌کند گفته بود: ««صفحه پیوندها، سایت‌های مفید را به مردم معرفی می‌کند و گرچه این صفحه در هنگام فیلترینگ به نمایش در می‌آید، اما بررسی‌ها نشان داده که بیش از ۳۰ درصد مراجعات به این صفحه بر اثر جست‌وجوی مردم برای یافتن سایت‌های مفید بوده است. این سایت هر لحظه به روز می‌شود و تاکنون حدود ۲ هزار لینک سایت‌های مفید در آن قرار گرفته است.» در کارنامه کاری او ، مشاور وزاری وزیر ارتباطات و بهداشت در حوزه آی‌تی در دولت‌های نهم و دهم هم دیده می‌شود.

عیسی زارع‌پور، به عنوان گزینه مدیریت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هفتم از سمت ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری به مجلس معرفی شد.

زارع‌پور در نهایت در اسفند سال ۹۸ و در دولت حسن روحانی، رئیس جمهوری دولت دوازدهم، پایش به قوه‌ قضائیه باز شد و جانشین یکی از مدیران قدیمی حوزه ICT یعنی حمید شهریاری در سمت رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه شد که پیش از آن یکی از معاونت‌های قوه‌ قضائیه بود؛ اما بعد از تغییر ساختار به مرکز تبدیل شد.

زارع‌پور در قوه‌قضائیه نیز تلاش کرد تا با توجه سند هوشمند‌سازی قوه‌قضائیه که توسط رئیس قوه قضائیه در آن زمان (ابراهیم رئیسی) مورد توجه قرار داشت، به هوشمندسازی خدمات این قوه کمک کند. زارع‌پور همچنین آنطور که در گفت‌وگویی با پیوست داشت اعلام کرده بود که تمامی زیرساخت‌های فراهم شده علاوه بر رضایت مردم برای کمک به کسب‌وکارها توسعه پیدا کرده است.

عیسی زارع‌پور، در زمان ریاست مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه، در گفت‌وگو با پیوست توضیح داده بود که که حداقل در یک سال گذشته (۹۹) با تغییر سریع و هوشمند روندها در قوه قضائیه، اتفاق‌های بزرگی در ارائه خدمات الکترونیکی به مردم رخ داده است. به باور او، راه‌اندازی سامانه‌هایی چون خودکاربری برای وکلا و کارشناسان رسمی و نمایندگان حقوقی دستگاه‌ها، نوبت‌دهی، راه‌اندازی درگاه ملی قوه قضائیه و کارتابل یکپارچه خدمات قضایی و همچنین تولید اپلیکیشن عدالت همراه از جمله تلاش‌هایی است که این قوه برای تسهیل دسترسی مردم به خدمات قضایی صورت داده است.

زارع‌پور سرعت گرفتن ارائه خدمات الکترونیکی به مراجعه‌کنندگان این قوه آن هم در شرایط بحرانی و حساس کشور به دنبال شیوع ویروس کرونا را یکی از نقاط اساسی تحول در سیستم قوه قضائیه دانسته بود.

زارع‌پور معتقد است اقدامات انجام‌ شده در این مرکز که شامل بیش از ۵۰ اقدام اجرایی و راه‌اندازی بالغ بر ۳۰ سامانه جدید بوده موجب کاهش مراجعات حضوری مردم، ایجاد شفافیت بیشتر، افزایش سرعت رسیدگی‌های قضایی و افزایش رضایت‌مندی مردم و همکاران قضایی شده است.بر اساس توضیحات زارع‌پور  این تغییرات علاوه بر مزیت‌هایی برای مردم، پیامدهای مثبتی هم برای کسب‌وکارهای نوپا به دنبال داشته است. به عقیده زارع‌پور، اقداماتی همچون صدور یک‌روزه گواهی عدم سوءپیشینه به صورت آنلاین باعث بهبود فضای کسب و کار و ارتقای رتبه کشور در رفع موانع تولید شده است.

باید دید آیا مجلس به این گزینه جوان انتخاب شده از سمت رئیسی برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات رای مثبت می‌دهد یا خیر؟

https://pvst.ir/ap2
سونیتا سراب‌پورنویسنده میهمان

    سال ۸۵ و با انتخاب رشته‌ دانشگاهی که نقشی در آن نداشتم وارد حوزه روزنامه‌نگاری شدم و حالا عاشق این کارم. ۱۲ سال است که به صورت تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کار می‌کنم؛ ۸ سال از این مدت به کار در تحریریه روزنامه‌های دنیای اقتصاد و ایران گذشت و با روزنامه‌های سرمایه، هم‌میهن، همشهری و اعتماد نیز همکاری داشتم. از سال ۹۷ مسیر فعالیتم تغییر کرد و در نهایت رسیدم به تحریریه پیوست.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو