مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲ خرداد ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی در سال ۹۹، هزار و ۱۱۴ فقره پروانه کسب صادر کرده است که به تفکیک موضوع از این تعداد پروانه، بخشهای فروشگاههای بزرگ با ۳۲/۲۲درصد بیشترین سهم پروانههای دریافتی را دارند و پس از آن بخش محصولات دیجیتال و لوازم برقی با ۱۷/۰۱ درصد است. این اتحادیه همچنین براساس گزارش سال ۹۹ خود در ۴ سال فعالیت خود توانسته اعضای خود را به ۲ هزار و ۵۲۰ کسبوکار افزایش دهد و بیش از ۸ هزار شکایت رسیدگی کند.
به گزارش پیوست، اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی در گزارش عملکرد خود در سال ۹۹ اعلام کرده که این اتحادیه در سال گذشته فعالیتهای مهمی چون تعیین ضوابط خاص رستههای شغلی و راهاندازی سامانه تامین برای مشاغل دورکار را انجام داده است. اتحادیه در سال ۹۹ به اندازه مجموع دوسال قبل اتحادیه پروانه کسب صادر کرد. به این ترتیب اتحادیه درسال ۹۹، هزار و ۱۱۴ فقره پروانه صادر کرده است. درسال ۹۸، تعداد ۴۱۸ پروانه و سال ۹۷، ۵۲۲ پروانه کسب صادر کرده است
پراکندگی پروانههای صادر شده در فصلهای سال ۹۹، نشان میدهد که اتحادیه در فصل زمستان با ۲۹۱ پروانه و بهار با ۲۷۲ پروانه بیشترین پروانههای کسب را صادر کرده است. براساس این گزارش حذف مرحله ۴۵ مالیاتی کشور و همچنین آنلاین بودن فرآیندهای ثبت نام میتواند از علل افزایش صدور پروانه کسب باشد.
از نظر میزان پراکندگی شهر هم تهران با ۵۹۰ فقره پروانه بیشترین سهم از پروانههای کسب صادر شده را به خود اختصاص داده است. همانند سال ۹۸، پس ازتهران، اصفهان بیشترین پروانه صادر شده را دارد و البته خلاف سال ۹۸، در سال ۹۹ خراسان رضوی توانست بالای فارس قرار بگیرد.
اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی در سال ۹۸، در ۵ رسته و در سال ۹۹ در ۷ رسته شغلی اقدام به صدور پروانه کسب کرده است. در میان این رستهها، «عرضه انواع کالا و خدمات» با ۵۴/۶۶ درصد بیشترین متقاضی برای دریافت پروانه کسب بوده است. «سامانه خدمات برخط پیامدهی» و «سامانه معاملات آنلاین طلا» از جمله رستههایی است که در سال ۹۹ به این اتحادیه اضافه شده است. به تفکیک موضوع هم بخشهای فروشگاههای بزرگ با ۳۲/۲۲درصد بیشترین سهم پروانههای دریافتی را دارند و پس از آن بخش محصولات دیجیتال و لوازم برقی با ۱۷/۰۱ درصد است.سفارش آنلاین غذا کمترین سهم صدور پروانه کسب را دارا هستند.
براساس گزارش اتحادیه در سال ۹۹ به نسبت سال گذشته میزان دریافت پروانه کسب توسط زنان دو درصد کاهش داشته است. یعنی ۱۰۰ نفر از کسانی که اقدام به دریافت پروانه کسب در سال گذشته کردند، زنان بودند. در مقابل هزار و پنج نفر از کسانی که اقدام به دریافت پروانه کردند، مردان بودند.
اتحادیه همچنین در دو بخش شخصیت حقوقی و حقیقی پروانههای کسب خود را صادر میکند. در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸،کسانی که به صورت حقوقی اقدام به دریافت پروانه کردهاند، ۱۲ درصد کاهش داشته است. ۵۷ درصد از جوازهای صادر شده در سال ۹۹ هم به شخصیتهای حقیقی تعلق داشت. یعنی کسبوکارهای نوپا و کوچک که هنوز شخصیت حقوقی خود را ثبت نکردهاند نسبت به دریافت پروانه کسب علاقه بیشتری دارند.
برخی از کسبوکارهای عضو اتحادیه برای ارائه خدمات بهتر در برخی از شهرهای کشور اقدام به راهاندازی شعب کردند. جدول زیر نشان میدهد که استان فارس مانند سال گذشته بیشترین شعبه رسمی کسبوکارهای مجازی را داراست. در مازندران هم هیچ شعبه رسمی کسبوکارهای مجازی ایجاد نشده است.
اتحادیه در چند سال فعالیت خود مشکلات کسبوکارهای آنلاین و استارتاپها را دریافت و بررسی و در نهایت با سازمانهای مختلف برای رفع مشکل کسبوکارها مکاتبه میکرد. براساس آمار و ارقام به دست آمده هزار و ۷۳۳ مکاتبات ورودی از مشکلات کسبوکارها و استارتآپها به اتحادیه ثبت شده و هزار و ۴۰۰ مکاتبه توسط اتحادیه به سازمانهای مختلف برای رفع حل مشکلات استارتآپها ارسال شده است.
اتحادیه همچنین بخش بازرسی آنلاین را در سال ۹۹ به قسمت نظارتی خود اضافه کرد. به این ترتیب کارشناسان بازرسی این اتحادیه با توجه به چک لیست قوانین صنفی از کسبوکارهای عضو و دارای پروانه کسب بازرسی آنلاین به عمل میآورد. در نهایت در صورت تخلف از سوی کسبوکار اقدامات لازم معمول انجام میشود. این اتحادیه در سال ۹۹ تعداد پنج هزار و ۲۵۴ فقره بازرسی انجام داده است که ۴ هزار و ۵۰۹ بازرسی موفق بوده است،
همچنین مطابق ماده ۷۲ قانون نظام صنفی،خریداران و مصرفکنندگان میتوانند شکایت یا گزراش خود را درمورد تخلفات این قانون به اتحادیههای ذیربط ارسال کنند. به این ترتیب ۸ هزار و ۹۹۷ شکایت توسط اتحادیه کسبوکارهای مجازی در سال ۹۹ مورد بررسی قرار گرفته است. تعداد ۴ هزار و ۹۹۱ فقره شکایت ثبت شده در پنل اتحادیه از اعضای اتحادیه بود.۲ هزار و ۳۱۱ فقره شکایت از کسبوکارهای غیرعضو اتحادیه بود. تعداد هزار و ۶۹۵ فقره از شکایات بررسی توسط اتحادیه هم از سمت سازمان تجارت الکترونیک،سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران و اتاق اصناف ایران بوده است.
البته مجموع این شکایات در سالهای گذشته کمتر از این تعداد بوده است. از میان این شکایتها ۷ هزار و ۸۹۰ شکایت مختومه شده است، ۵۴۷ شکایت باطل شده، ۳۴۴ شکایت به مراجع قضایی ارجاع داده شده است، ۱۳۵ شکایت هم در دست اقدام است. بیشتر موضوعات شکایت هم با ۲۱ درصد در زمینه «عدم تامین کالا یا ارائه خدمت» است. پس از آن «عدم تحویل به موقع کالا یا ارائه خدمت» با ۴/۱۵ درصد قرار دارد.
اتحادیه با شیوع کرونا برای تشویق مردم برای خانه ماندن، پویش«از خانه بخریم» را راهاندازی کرد. این پویش با حضور ۱۰۹ کسبوکار غیرعضو،۳۵۰ کسبوکار عضو و در مجموع ۴۵۹ کسبوکار رسمی در این پویش شرکت کردند. شیوع ویروس کرونا در کشور برای کسبوکارها مزایا و معایبی داشت وسبب شد برخی از آنها رشد کنند و بعضی دیگر با ضرر مواجه شوند. به این ترتیب براساس آمار گزارش اتحادیه، حوزه «عرضه کالا و موادغذایی» در این دوران ۱۳۶ درصد رشد داشتند. کسبوکارهای حوزه مشاوره پزشکی ۳۱۲ درصد رشد را تجربه کردند. گردشگری،۸۷ درصد زیان کرد. کسبوکارهای خدماتی هم ۷۷ درصد زیاد کردند. البته این اعداد از کسبکارهای عضو اتحادیه به دست آمده است.
براساس این گزارش حوزه گردشگری در این روزها از استراتژی رشد به استراتژی بقا تغییر مدل کسبوکار دادند که در این روزها بهترین اقدام بود تا به پایان روزهای رکود برسند. البته اتحادیه برای حمایت از کسبوکارهای فعال در زمینه ارائه خدمات و فروش آنلاین «طرف هفتههای خرید اینترنتی» را آغاز کردند که هر هفته در یک استان برگزار میشد و کاربران استان موردنظر میتوانستند با تخفیفهای ویژه خدمات را دریافت کنند. مطابق آمارها نزدیک به ۱۰۰ کسبوکار برای شرکت در این رویداد ثبتنام کردند. اتحادیه با اینکه در زمان قرنطینه و شیوع نتوانست رویدادهای حضوری برگزار کند درعوض در سال گذشته ۷ وبینار مخصوص مشاوره حقوق و مالیاتی برگزار کرد.
متن کامل این گزارش را در لینک زیر بخوانید: