جهان در تسخیر پیامرسانهای رمزنگاری شده: از حریم خصوصی تا پیشنهاداتی برای نفوذ و نظارت دولتی
آنچه میخوانید مقالهای از اکونومیست پیرامون رمزنگاری و ورود آن به پیامرسانهای مختلف است. در…
۱۸ شهریور ۱۴۰۳
کاربران ایرانی از چه شبکههای اجتماعی استفاده میکنند؟
۱۲ مرداد ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ آبان ۱۴۰۰
نوینهاب، پلتفرم مدیریت شبکههای اجتماعی برای کسبوکارها و کاربران، در گزارش سالانه خود اعلام کردهاست واتساپ با ۵۰ میلیون کاربر ایرانی، پرمخاطبترین شبکه اجتماعی در میان ایرانیان است. پس از آن تلگرام با ۴۹ میلیون کاربر و اینستاگرام با ۴۷ میلیون کاربر ایرانی در رتبههای دوم و سوم قرار گرفتهاند.
به گزارش پیوست، نوینهاب در این گزارش با اتکا بر آمار Dataportal که اوایل سال ۲۰۲۱ منتشر شده، آماری از تعداد کاربران فضای مجازی در دنیا منتشر کرده است.
طبق این آمار، شبکههای اجتماعی سراسر دنیا حدود ۴ میلیارد و ۳۳۰ میلیون کاربر دارند که این تعداد بیش از ۵۵ درصد کل جمعیت کره زمین را شامل میشود. در میان شبکههای اجتماعی هم فیسبوک با ۲ میلیارد و ۸۵۰ میلیون نفر همچنان پرکاربرترین شبکه اجتماعی جهان است. یوتیوب که در میان شبکههای اجتماعی قرار گرفته، با ۲ میلیارد و ۲۹۰ میلیون کاربر جایگاه دوم را در اختیار دارد. پس از این دو شبکه که با بیش از ۲ میلیارد کاربر فاصله زیادی با دیگر شبکههای اجتماعی دارند، اینستاگرام با یک میلیارد و ۷۴ میلیون کاربر قرار گرفته است. نکته جالب توجه آن که فیسبوک شبکه اجتماعی اینستاگرام را در سال ۲۰۲۱ خریداری کرد. تیکتاک هم که این روزها سروصدای زیادی به پا کرده و دولت قبلی آمریکا تلاش زیادی برای آمریکایی کردن این شرکت چینی داشت به رکورد یک میلیارد کاربر رسیده است. سایر شبکههای اجتماعی از جمله لینکداین، ردیت، توییتر و تلگرام کمتر از یک میلیارد کاربر دارند. اما جالب آن که پیامرسان تلگرام به رکورد ۵۵۰ میلیون کاربر رسیده است.
نوینهاب پس از ارائه آمار جهانی شبکههای اجتماعی، نگاهی هم به وضعیت کاربران ایرانی شبکههای اجتماعی داشته است. طبق اعلام نوینهاب، واتساپ با بیش از ۵۰ میلیون کاربر ایرانی، پرکاربرترین شبکهاجتماعی در بین ایرانیهاست و طبق اعلام ایسپا، ۶۵ درصد از ایرانیهای بالای ۱۸ سال از واتساپ استفاده میکنند. پس از آن تلگرام با وجود آنکه از سال ۹۷ بهطور دائم در ایران فیلتر شد، با بیش از ۴۹ میلیون کاربر ایرانی در تعقیب واتساپ است. اینستاگرام با بیش از ۴۷ میلیون کاربر سومین شبکه اجتماعی محبوب بین ایرانیهاست. توییتر که همواره قشر محدودی از جامعه را جذب خود کرده، تنها ۲ میلیون کاربر ایرانی دارد. نکته جالب توجه در این آمارها، تعداد کاربران ایرانی شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای داخلی است. طبق این گزارش، روبیکا ۲۶ میلیون، سروشپلاس ۲۲ میلیون، بله ۷ میلیون، گپ ۵ میلیون و ایتا ۳ میلیون کاربر دارند.
اما اینستاگرام که کمی قبلتر اعلام کردیم بیش از ۴۷ میلیون کاربر ایرانی دارد، و از نگاهی دیگر، بیش از ۴۸ درصد ایرانیها در این شبکه اجتماعی فعالیت میکنند، بسیار مورد توجه کسبوکارها قرار گرفته است. طبق آمارهای نوینهاب، ظاهرا ۹۰ درصد از کاربران اینستاگرام، حداقل یک پیچ تجاری را دنبال میکنند.
همچنین در طی یک نظرسنجی، ۶۰ درصد کاربران اینستاگرام اعلام کردهاند که در این شبکه اجتماعی، با محصولات جدیدی آشنا شدهاند.
آنطور که نوینهاب اعلام کرده، بازیگران ایرانی، بیشترین سهم از دنبالکنندگان (Followers) در شبکه اینستاگرام را به خود اختصاص دادهاند. حسن ریوندی، با نزدیک به ۱۷ میلیون فالوور، پرمخاطبترین ایرانی در این شبکه اجتماعی است. پس از او، مهناز افشار، دنیا جهانبخت و رامبد جوان بیشترین تعداد دنبالکننده را به خود اختصاص دادهاند و پس از آنها گلشیفته فراهانی، محمدرضا گلزار، سحر قریشی و ابراهیم حامدی قرار گرفتهاند.
بهطور کلی هم کریستیانو رونالدو، ستاره پرتغالی تیم فوتبال یوونتوس و ستاره سابق تیم رئال ماردید، با ۳۲۱ میلیون دنبالکننده، پرمخاطبترین اکانت شخصی در اینستاگرام است. پرمخاطبترین صفحه در اینستاگرام مربوط به اکانت رسمی خود اینستاگرام میشود که ۴۱۰ میلیون دنبالکننده دارد.
طبق آماری که Socialmediatoday اوایل سال ۲۰۲۱ منتشر کرده، شبکههای اجتماعی فیسبوک، اینستاگرام و تیکتاک، محبوبترین شبکههای اجتماعی برای کسبوکارها در دنیا هستند. این آمار برای ایرانیها کمی متفاوت است و به ترتیب، اینستاگرام، تلگرام و فیسبوک محبوبترین شبکههای اجتماعی برای کسبوکارهای ایرانی لقب میگیرند.
نوینهاب در این گزارش، پس از ارائه آمارهای کلی از شبکههای اجتماعی، به ارائه آماری در مورد کاربران خود پرداخته و اعلام کرده بیشتر کاربرانش برای مدیریت شبکه اجتماعی اینستاگرام از نوینهاب سرویس دریافت میکنند بهطوری که ۵۶ درصد از کسبوکارها اکانت اینستاگرام خود را به نوینهاب متصل کردهاند. این آمار برای کسبوکارهایی که اکانت تلگرام خود را به نوینهاب متصل کردهاند، ۱۳.۹ درصد و برای کسبوکارهایی که اکانت فیسبوک خود را متصل کردهاند ۷.۲ درصد است.
به همین ترتیب، بیش از ۶۱ درصد پستهای منتشر شده توسط نوینهاب برای شبکه اجتماعی اینستاگرام بوده، حدود ۲۳ درصد از پستها برای تلگرام منتشر شده و حدود ۵ درصد پستهای نوینهاب روی شبکه اجتماعی فیسبوک رفته است.
این گزارش نشان میدهد «استوری»، محبوبترین نوع انتشار محتوا برای کسبوکارها در شبکههای اجتماعی است. به طوریکه بیش از ۵۲ درصد محتوای منتشر شده توسط نوینهاب، در قالب استوری بوده است. حدود ۲۶ درصد از این محتوا هم در قالب آلبوم منتشر شده و ۱۲ درصد آن را ویدئو تشکیل داده است. از تاثیرات جانبی کرونا بر کسبوکارهای ایرانی این که نام این ویروس به یکی از پراستفادهترین هشتگهای استفاده شده در بین کسبوکارهای ایرانی تبدیل شده است. به همین ترتیب، کلمات «موفقیت»، «تهران»، «ایران»، «سلامتی» و «کرونا»، از جمله هشتگهای محبوب بین کسبوکارهای ایرانی است.
آنطور که در این گزارش آمده، ساعتهای ۴ بعد از ظهر تا ۸ شب پرترافیکترین زمانهای انشار محتوا در شبکههای اجتماعی است. همچنین ساعت ۶ بعد از ظهر، پرترافیکترین زمان برای دریافت کامنت در نوینهاب بوده است. نوین هاب تا کنون نزدیک به ۲۰ میلیون کامنت دریافتی را مدیریت کرده است. همچنین طبق اعلام نوینهاب، میانگین تعداد پستهای منتشر شده توسط این پلتفرم در یک روز به ۲ هزار و ۸۰۰ پست میرسد.
نوینهاب بهعنوان پلتفرم مدیریت شبکههای اجتماعی، حضور فعالی هم در شبکههای اجتماعی دارد و این مجموعه تا کنون بیش از ۴ هزار محتوای آموزشی در شبکههای اجتماعی خود منتشر کرده است. در کنار آن ۲۰۰ پست آموزشی هم در وبلاگ نوینهاب منتشر شده که برای آشنایی بیشتر با سوشال مدیا و مفاهیم دیجیتال مارکتینگ مناسب است.
نوینهاب موفق شده در طول سالهای فعالیت، API رسمی اینستاگرام را برای ارائه سرویس روی این شبکه اجتماعی دریافت کند. همچنین برای راحتی کاربران و استفاده بهتر از این پلتفرم، نوینهاب ابزار خود را توسعه داده؛ از جمله مهمترین این تغییرات، اضافه شدن پلاگین وردپرس، رونمایی از نسخه وباپلیکیشن، اضافه شدن تقویم مناسبها به داشبورد و پشتیبانی از شبکههای اجتماعی بیشتر بوده است.
همانطور که کرونا روی استفاده مردم جهان از شبکههای اجتماعی تاثیرگذار بود و برای مثال پیامرسان فیسبوک با رشد ۵۰ درصدی و پیامرسان واتساپ با افزایش ۴۰ درصدی کاربران مواجه شد، تعداد کاربران نوینهاب هم نسبت به سال گذشته ۳۸ درصد رشد داشته است. این رشد میتواند ناشی از تاثیرات کرونا، قرنطینه و خانهنشینی کسبوکارهایی باشد که برای امرار معاش، رو به استفاده از شبکههای اجتماعی آوردهاند. در ادامه این روند، تعداد اکانتهای متصل به نوینهاب در سالی که گذشت، ۹۶ برابر شده است. طبیعتا این افزایش کاربر، با افزایش محتوای ارسال شده توسط نوینهاب همراه بوده و این پلتفرم، نسبت به سال گذشته ۱۴۸ برابر محتوای بیشتری را روی شبکههای اجتماعی ارسال کرده است.
برای دریافت فایل PDF گزارش نوینهاب روی این لینک کلیک کنید.