نسل آینده POSها، دستگاههای هوشمندی با امکاناتی فراتر از پرداخت هستند
نسل آینده پایانههای پرداخت الکترونیکی بانکی شامل دستگاههای هوشمندی خواهند بود که امکاناتی فراتر از…
۴ آذر ۱۴۰۳
بزرگترین خرید اسکوئر و بزرگترین فروش استرالیا
۱۲ مرداد ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
اسکوئر غول پرداخت آمریکایی که مدیریت آن را جک دورسی، مدیرعامل توییتر و اسکوئر، برعهده دارد اعلام کرد شرکت افترپی که به کاربران اجازه میدهد اجناس را خریده و بعدا پرداخت کنند را به ارزش 29 میلیارد دلار خریداری میکند. به نظر میرسد این خرید عظیم در ساخت یک امپراطوری پرداخت در جهان به اسکوئر کمک میکند.
به گزارش پیوست، اسکوئر شرکت افترپی را به قیمت 30 درصد بالاتر از سهام 96.66 دلاری این شرکت در تازهترین ارزشگذاری خریداری کرده است. جک دورسی، مدیرعامل و همبنیانگذار اسکوئر، در بیانیهای اعلام کرد که این دو غول فینتکی «هدف مشترکی» دارند.
شرکت اسکوئر در حوزه پرداخت فعالیت دارد و اپلیکیشن کشاپ (Cash App) از جمله اپلیکیشنهای معروف پرداخت متعلق به این شرکت است. شرکت جک دورسی قرار است این فینتک استرالیایی که خدمات «حالا بخر و بعدا پرداخت کن» ارائه میکند را با اپلیکیشنهای فعلی خود تلفیق کند و درنتیجه حتی کوچکترین فروشگاهها نیز میتوانند خدمات پرداخت با تاخیر را به پیشنهادات خود اضافه کنند.
ترکیب این دو شرکت غولی را در حوزه پرداخت پدید خواهد آورد. افترپی در سال 2015 بنیانگذاری شد و سال 2018 فعالیت خود را در آمریکا آغاز کرد. این شرکت بیشتر به دلیل پیشنهاداتی که برای پرداخت با تاخیر ارائه میکند شهرت پیدا کردهاست.
در 18 ماه گذشته فضای الان بخر، بعدا پرداخت کن رشد سرسام آوری داشته و برای نسل جوان که به استفاده از کارتهای اعتباری تمایلی ندارند و بیشتر به وامهای سریع علاقهمند هستند بسیار جذاب شدهاست.
افترپی تا 30 ژوئن بیش از 16 میلیون کاربر در جهان داشته و نزدیک به 100 هزار فروشگاه در جهان با این شرکت همکاری میکنند که صنایع خرده فروشی بزرگی از جمله صنعت مد، زیبایی و کالاهای ورزشی را شامل میشود.
این بزرگترین معامله تاریخ اسکوئر محسوب میشود.
اسکوئر انتظار دارد که این قرارداد در اولین سه ماهه سال 2022 به پایان رسد و این شرکت تمام سهام افتر پی را خریداری کند. این خرید نه تنها بزرگترین خرید اسکوئر، بلکه بزرگترین معامله تاریخ شرکتهای استرالیایی محسوب میشود.
دورسی در بیانیهای در رابطه با این خرید گفت: «ما برای منصفانهتر کردن سیستم مالی، دسترسی بیشتر و فراگیری کسب و کار خود را ایجاد کردهایم. افترپی نیز برند معتبری همسان با این اصول را راهاندازی کرده است. ما در کنار هم، اکوسیستمهای کشاپ و فروشنده را بهتر متصل کرده و محصولات و خدمات جذاب تری را به فروشگاهها و مشتریان ارائه میکنیم و قدرت را دوباره به آنها برمیگردانیم.»
انتونی ایسن و نیک مولنار، همبنیانگذارن افترپی، میگویند این حرکت «حاکی از شناخته شدن بخش تکنولوژی استرالیا است و نوآوری داخلی بیش از پیش در سطح جهان به اشتراک گذاشته میشود.»
آنها در این بیانیه گفتهاند: «بواسطه ترکیب با اسکوئر، ما به رشد خود در آمریکا و جهان سرعت میبخشیم، برای دسته جدیدی از فروشگاههای فردی، دسترسی ایجاد میکنیم و پلتفرم وسیع تری را با قابلیتهای جدید و با ارزش و البته خدماتی برای مشتریان و فروشگاهها ایجاد میکنیم.»
سهام داران افترپی در ازای هر سهمی که در این شرکت داشتهاند، 0.375 سهم از سهام کلاس A اسکوئر را دریافت می کنند. یعنی با توجه به قیمت پایانی سهام اسکوئر در روز جمعه، آنها در ازای هر سهام افتر پی 126.21 دلار دریافت خواهند کرد.
رقبایی برای افترپی در آمریکا وجود دارد و شرکت افیرم (Affirm)، که توسط مکس لوکین همبنیانگذار پیپل بنیانگذاری شده است، پیشتر در همین سال عرضه عمومی شد و البته سهام این شرکت در 30 جولای به قیمت 56.32 دلار رسید که با اوج قیمت 146.90 دلاری سهام این شرکت فاصله بسیاری دارد. همچنین رقیب دیگر این شرکت یعنی کلارنا از اروپا نیز به سرعت در آمریکا در حال رشد است و در ماه ژوئن با جذب 639 میلیون دلار سرمایه، 45.6 میلیارد دلار ارزش گذاری شد.
منبع: TechCrunch, CNN