نحوه ارتباط مدیر با کارمندان؛ راهحلی برای پیشرفت یک سازمان
در گذشته نحوه ارتباط یک مدیر با کارمندان سازمان فقط به جدیت و تحکم در…
۵ شهریور ۱۴۰۱
سالها پیش، زمانی که برای خرید گوشی موبایل در راهروهای بازار علاءالدین قدم میزدیم، برای بودجههای محدود گزینههای زیادی وجود نداشت و تنها از این مغازه به آن مغازه سر میزدیم تا شاید بتوانیم همان گوشی مد نظر را کمی ارزانتر خریداری کنیم. اما حالا وقتی از پشت لپتاپ سایتهای بیشمار فروش گوشی موبایل را اسکرول میکنیم یا با رعایت پروتکلهای بهداشتی، میان بازار موبایل و علاءالدین و چارسو از این سو به آن سو میرویم، با خیل عظیمی از گوشیهای هوشمند طرفیم که حتی به خاطر سپردن نام آنها هم کار دشواری است چه برسد به اینکه مشخصات هر کدام را از بر کنیم یا بخواهیم مشخصات چند مدل را با یکدیگر مقایسه کنیم. بسیاری از خریداران برای جلوگیری از این سردرگمی معمولاً به سایتها و مجلات تکنولوژی مراجعه میکنند تا با خواندن بررسیها و مطالب راهنمای خرید، گزینههای اضافه و نامناسب را کنار بزنند و راحتتر بین گزینههای موجود انتخاب کنند. این مطلب قرار نیست راهنمای خرید گوشی میانرده باشد، اما قرار است گوشی میانرده شیائومی می ۱۱ لایت را به عنوان یکی از اصلیترین گزینههای خرید، در صدر لیست گوشیهای میانرده بازار ایران قرار دهیم. این گوشی را فروشگاه تکنولایف در اختیار ما گذاشته است. در ادامه همراه ما باشید تا با هم گوشی می ۱۱ لایت را بررسی کنیم.
برخلاف اکثر گوشیهای میانرده مانند ردمی نوت ۱۰ پرو یا پوکو X3، گوشی شیائومی رد می ۱۱ لایت بسیار نازک و سبک است. ادعاهای تبلیغاتی شیائومی این گوشی را نازکترین گوشی 5G جهان معرفی کرده که البته چندان بیراه هم نیست. می ۱۱ لایت تنها ۱۵۹ گرم وزن و ۶.۸ میلیمتر ضخامت دارد. این میانرده خوشدست برای افرادی که انگشتهای کشیده و دستهای بزرگ ندارند گزینه مناسبی است.
با اینکه فریم می ۱۱ لایت پلاستیکی است اما به لطف استفاده از شیشه مات برای پنل پشتی، این گوشی ظاهری شیک و جذاب پیدا کرده و در کنار تمام اینها طراحی دوربین که مشابه می ۱۱ و می ۱۱ پرو است، این گوشی را بیشتر به گوشیهای پرچمدار شبیه کرده است.
مات بودن شیشه پشتی می ۱۱ لایت، علاوه بر جذابیتش، باعث میشود لک و اثرانگشت کمتر جذب بدنه گوشی شود که خود این موضوع هم یکی از نکات مثبت برای طراحی این گوشی است.
البته یکی از ویژگیهایی که باعث میشود این گوشی در مقابل رقبایش ضعیفتر به نظر برسد گواهی IP53 است که این گوشی را در مقابل نفوذ گردوغبار و قطرات آب مقاوم میکند در حالی که سایر رقبا از گواهیهای IP67 که گوشی را ضدآب میکند بهرهمند هستند.
ظاهر جذاب می ۱۱ لایت با یک نمایشگر آمولد ۶.۵۵ اینچی که حفره کوچک دوربین سلفی در گوشه بالا سمت چپ آن قرار گرفته و به وسیله گوریلاگلس نسخه ۶ محافظت شده کامل میشود. این نمایشگر تخت حاشیههای نسبتاً باریکی دارد اما باریکی آن به اندازه برخی رقبا مانند A52 سامسونگ نیست و به همین دلیل نسبت صفحهنمایش به بدنه می ۱۱ لایت حدود ۸۵ درصد است.
نمایشگر آمولد می ۱۱ لایت قابلیتهای جذابی برای این گوشی میانرده به ارمغان آورده؛ از جمله نرخ تازهسازی تصویر ۹۰ هرتزی، پشتیبانی از HDR10+ و حداکثر روشنایی ۸۰۰ نیتی زیر نور مستقیم خورشید. البته نسخه 4G این گوشی تنها از HDR10 پشتیبانی میکند.
نمایشگر می ۱۱ لایت از کیفیت بالایی برخوردار است. رنگها کمی اغراقآمیز به نظر میرسند که برای بازی، تماشای فیلمهای FullHD و علاقهمندان به عکاسی روزمره جذابیت دارد. البته مشخصاً گزینه طبیعی کردن رنگهای نمایشگر هم تعبیه شده. همچنین نرخ تازهسازی نمایشگر را میتوان بین ۹۰ هرتز یا ۶۰ هرتز انتخاب کرد که اولی تصاویر و انیمیشنهای روانتر را به کاربر ارائه میکند و دومی هم عمر باتری بیشتر.
سختافزار می ۱۱ لایت پس از وزن سبک و ضخامت کم، یکی دیگر از نقاط قوت این گوشی هوشمند است. پردازنده پنج نانومتری اسنپدراگون 780G یکی از قدرتمندترین پردازندههای میانرده است که در اجرای بازیهای سنگین فشار قابل توجهی را تحمل نمیکند. این موضوع در اجرای بازی پابجی کاملاً به چشم میآید؛ جایی که گوشی بدون هیچ زحمتی با میانگین ۶۰ فریم بر ثانیه بازی را روی بالاترین حالت HDR Graphics اجرا میکند، همانطور که بازیهای گارنا و کالآفدیوتی موبایل را به راحتی اجرا میکند. البته این گوشی در اجرای بازیهای فورتنایت و Brightridge کمی به زحمت میافتد اما در کل برای اجرای بازیهای سنگین میتوانید روی این گوشی حساب کنید. البته ماجرا در نسخه 4G این گوشی کاملاً متفاوت است چراکه آنجا پردازنده گوشی اسنپدراگون 732G است که در اجرای این بازیها عملکرد به مراتب ضعیفتری دارد.
می ۱۱ لایت اولین گوشی میانردهای است که از پردازنده اسنپدراگون 780G 5G استفاده میکند. این پردازنده در اصل نسخه ارتقایافته پردازنده پرچمدار سال ۲۰۱۹ یعنی اسنپدراگون ۸۵۵ است با این تفاوت که نسخه جدید با معماری پنج نانومتری سامسونگ ساخته شده، در حالی که نسخه سال ۲۰۱۹ از معماری هفت نانومتری TSMC استفاده میکرد. این یعنی گرمای تولیدی این پردازنده کمتر و میزان مصرف باتری آن بهینهتر از نسخه قدیمی است.
پردازنده اسنپدراگون 780G در کنار خود پردازنده گرافیکی Adreno 642 و مودم 5G/LTE X53 را دارد که تقریباً تمامی شبکههای تلفن همراه جدید را پوشش میدهد. بلوتوث ۵.۲ و وایفای ۶ هم از دیگر مشخصات چیپست می ۱۱ لایت است.
می ۱۱ لایت در بنچمارکها هم عملکرد قابل قبولی از خود به نمایش گذاشته است. در بنچمارک GeekBench 5 در هر دو بخش تکهستهای و چندهستهای، عملکرد می ۱۱ لایت نسخه 5G از گوشیهای Poco X3 Pro، گلکسی A42 5G سامسونگ، Realme 7 Pro، ردمی نوت ۱۰ پرو و سامسونگ گلکسی A52 بهتر بوده؛ همچنین در بنچمارک AnTuTu 8 تنها میانرده پوکو F3 عملکرد بهتری از این گوشی به ثبت رسانده است. این تستها در کنار مشخصات سختافزاری این گوشی نشان میدهد می ۱۱ لایت یک میانرده تمامعیار برای اجرای بازیها و اپلیکیشنهای متعدد است. این گوشی توانایی اجرای بازیها و برنامههای سازگار با نرخ تازهسازی ۹۰ فریم بر ثانیه را هم دارد. سیستم خنککننده می ۱۱ لایت نیز عملکرد خوبی دارد و علاوه بر اینکه حین استفاده گوشی چندان داغ نمیشود، در استرس تست Wildlife اپلیکیشن 3D Mark نرخ ثبات ۹۰ درصدی را به ثبت رسانده که عدد فوقالعادهای است.
نسخه 5G این گوشی در دو مدل با رمهای هشت گیگابایتی و شش گیگابایتی عرضه میشود که نسخه شش گیگابایتی به همراه ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی در اختیار ما قرار دارد. این گوشی به اندروید ۱۱ و رابطکابری اختصاصی شیائومی یعنی MIUI 12 مجهز است که میتواند به نسخه ۱۲.۵ هم ارتقا پیدا کند. اما نسخه جدید MIUI تغییرات جالبی پیدا کرده است؛ شاید بزرگترین تغییر رابطکاربری اختصاصی شیائومی مربوط به پنل نوتیفیکیشنها باشد. جایی که شیائومی درست مانند اپل، صفحه اعلانات و صفحه Control Center را از یکدیگر جدا کرده است. حالا اگر صفحهنمایش را از گوشه بالا سمت چپ پایین بکشید، منوی Notification Panel باز خواهد شد و اگر این کار را از گوشه بالا سمت راست انجام دهید، به Control Center خواهید رفت. البته تغییر همیشه برای تمامی کاربران خوشایند نیست و به همین منظور، شیائومی این امکان را هم فراهم کرده که کاربران از منوی تنظیمات بتوانند Notification Panel و Control Center را به حالت سابق و کلاسیک خود بازگردانند.
می ۱۱ لایت مانند می ۱۱ از همان چیدمان سهگانه دوربین اصلی استفاده کرده با این تفاوت که لنز اصلی در این گوشی ۶۴ مگاپیکسلی واید است و در کنار آن دو لنز هشت مگاپیکسلی اولتراواید و پنج مگاپیکسلی ماکرو قرار دارد. همچنین نسخه 5G می ۱۱ لایت همانند می ۱۱ از سنسور ۲۰ مگاپیکسلی واید برای دوربین سلفی استفاده میکند در حالی که نسخه 4G این گوشی دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی دارد.
نرمافزار دوربین می ۱۱ لایت ظاهر آشنای دیگر گوشیهای شیائومی و MIUI را دارد. حالت پیشفرض دوربین روی عکاسی با دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی است در حالی که امکان تغییر به لنز اولتراواید و همچنین زوم دو برابری دیجیتالی هم وجود دارد. در قسمت بالای نرمافزار دوربین نیز گزینههای HDR، AI، فیلترهای عکاسی، گزینه استفاده از فلش و گوگللنز تعبیه شده. نکته عجیب اینکه عکاسی با دوربین ماکرو به منوی تنظیمات رفته و در نوار لغزنده پایین قرار ندارد. نکته عجیب دیگر هم اینکه تغییر رزولوشن هیچکدام از دوربینهای گوشی ممکن نیست. عکاسی در شب هم با دوربین اصلی و اولتراواید امکانپذیر است. شیائومی برای حالت عکاسی در شب گزینه خودکار را هم اضافه کرده که با فعال کردن آن گوشی تشخیص میدهد از حالت عکاسی شب استفاده کند یا نه. اما نرمافزار دوربین در MIUI گزینههای سرگرمکننده و البته جذاب زیادی دارد. برای حالت Long Exposure گزینههای مختلفی از جمله moving crowd، neon trails، oil painting، light painting، starry sky و star trails لحاظ شده که هر کدام به نوعی نور را به بازی میگیرند و در نهایت حالت جلوههای حرکتی که عبارت است از حالتهای مختلف هالیوودی مانند Magic Zoom، Slow Shutter، Time Freeze، Night Time-Laps و Parallel world که امتحان کردن هر کدام قطعاً خالی از لطف نیست.
دوربین اصلی تصاویر ۱۶ مگاپیکسلی ذخیره میکند. جزئیات تصاویر ثبتشده با لنز ۶۴ مگاپیکسلی راضیکننده است. وضوح تصاویر هم در حد قابل قبولی بالاست و در نور کافی نویز به حداقل ممکن میرسد. کنتراست و رنگ تصاویر ثبتشده نیز امتیاز بالایی در این دوربین میگیرند، البته که میزان رضایت از رنگ تصاویر میتواند به سلیقه کاربران هم بستگی داشته باشد. اگر گزینه AI را هنگام ثبت تصاویر روشن کنید، میتوانید تصاویری بولدشده مانند آسمانی آبیتر یا چمن سبزتر داشته باشید. زوم دوبرابری دیجیتالی هم همان چیزی است که باید باشد و خبری از افت کیفیت شدید نیست. دوربین اولتراواید این گوشی قطعاً بهترین گزینه در میان گوشیهای میانرده نیست اما میتواند رضایت کاربران را جلب کند. دوربین ماکرو میتواند از فاصله سه تا هفت سانتیمتری عکسهای ماکرو ثبت کند. اگر مشکلات جزئی برای ثابت کردن فوکوس دوربین ماکرو را کنار بگذاریم، عملکرد این دوربین برای علاقهمندان عکاسی ماکرو کاملاً رضایتبخش و هیجانانگیز است. در دوربین سلفی خبری از عکسهای اغراقشده و زیباسازیهای مصنوعی نیست. دوربین سلفی می ۱۱ لایت نسخه 5G به بهترین شکل ممکن تصاویری با رنگهای طبیعی، جزئیات کامل و وضوح تصویر قابل قبول ثبت میکند. البته عکسهای سلفی این دوربین وضوح خارقالعادهای ندارد اما کمتر کسی روی عکسهای سلفی زوم میکند و میتوان از این مورد به راحتی عبور کرد. حالت عکاسی پرتره با دوربین سلفی عملکردی حتی بهتر از حالت پرتره با دوربین اصلی دارد و این خبر بسیار خوبی برای دوستداران عکسهای سلفی و اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی است. فیلمبرداری با دوربین می ۱۱ لایت را نمیتوان بهترین تجربه فیلمبرداری با یک گوشی میانرده به شمار آورد اما لیاقت آن را دارد که بهترین لحظات شما را ثبت کند و بابت آن مجازات نشود.
همانطور که در تمام بررسیهای قبلی هم نوشتیم، جدا از اینکه هیچ گوشیای نمیتواند تمام سلیقههای ممکن را پوشش دهد، هیچ گوشیای هم نمیتواند حتی روی کاغذ بیعیب و نقص باشد. می ۱۱ لایت هم گرچه گوشی بسیار مناسب و دارای امکانات بالایی است، از این قاعده مستثنی نیست و حتی روی کاغذ هم کمبودهایی دارد. اگر نمایشگر ۹۰ هرتزی این گوشی را در مقابل نمایشگر ۱۲۰ هرتزی رقبایش نقطه ضعف آن حساب نکنیم، یا اگر از نبود گواهیهای IP67 و ضدآب نبودن گوشی چشمپوشی کنیم، قطعاً باتری ۴۲۵۰ میلیآمپرساعتی را نمیتوانیم از لیست کمبودها و مشکلات این گوشی حذف کنیم. می ۱۱ لایت با وجود تمامی قابلیتها و ویژگیهای جذایش، باتری کمظرفیتی دارد که باعث میشود کاربر در کارکردهای روزانه کمی محتاطانه عمل کند. باتری این گوشی برای کاربری عادی و استفاده روزانه مناسب است و میتواند با کمی مدارا تا هشت ساعت کامل دوام بیاورد. اما تماشای فیلمهای FullHD یا وبگردیهای طولانی و از همه مهمتر اجرای بازیهای سنگین، قاتلان خاموش باتری می ۱۱ لایت هستند. البته شیائومی سعی کرده با قرار دادن شارژر سریع ۳۳ واتی درون جعبه گوشی، خالی شدن سریع باتری را جبران کند. اگر وزن بسیار کم و نازکی این گوشی را هم به خاطر آوریم، شاید ظرفیت کم باتری چندان هم به چشم نیاید. گوشی شیائومی می ۱۱ لایت نسخه 5G در حال حاضر با قیمتی حدود ۱۰ میلیون تومان در بازار ایران موجود است. اما اگر این گوشی را با قیمتی کمتر میخواهید، نسخه 4G آن با مشخصات پایینتر هم موجود است که بسته به میزان حافظه و رم، از هفت میلیون تومان تا هشت و نیم میلیون تومان قیمت دارد.