skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

جذاب‌ترین اپلیکیشن‌های نامتمرکز : از دیفای تا بازی

۲۰ تیر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۱۱ دقیقه

افزایش میزان استقبال از فناوری بلاک‌چین و به تبع آن بازار رمزارزها و کریپتوها موجب شده تا اقتصاد نامتمرکز جای خود را میان اپلیکیشن‌ها نیز باز کنند. اپلیکیشن‌های نامتمرکز یا دپ‌ها (Dapp) همانند اپلیکیشن‌های معمولی کاربرد و قابلیت‌های مختلفی دارند از خدمات امور مالی گرفته تا پلتفرم‌های ذخیره نامتمرکز فایل و حتی بازی‌.

اپلیکیشن‌های نامتمرکز همانطور که از نامشان پیداست، برخلاف اپلیکیشن‌های معمولی روی یک ساختار نامتمکرز و شبکه‌های نفر به نفر مثل بلاک‌چین ساخته می‌شوند.

یعنی هیچ نهاد یا شخصی کنترل یک دپ را در اختیار ندارد. در عوض این سیستم از طریق گره‌ها و توکن‌ها اداره می‌شود. به همین دلیل از آنجایی که هیچ نهاد واحدی دپ‌ها را کنترل نمی‌کند، این اپلیکیشن‌های نامتمرکز نسبت به سانسور مقاوم هستند و تقریبا هیچ دولت یا شخصی نمی‌تواند کنترل شبکه را در اختیار گرفته و آنرا از کار بیاندازد.

اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری درمورد توکن و تفاوت آن با سکه یا کوین‌هایی مثل بیت‌کوین و اتریوم داشته باشد در مقاله دیگری درمورد توکن‌های طرفداری این موضوع را توضیح دادیم.

این ماهیت متمرکز از خاموشی و قطعی خدمات جلوگیری می‌کند. در سال 2021 که سقوط قیمت بیت‌کوین باعث شد تا حجم معاملات در صرافی‌ها سر به فلک بکشد، بسیاری از صرافی‌های متمرکز دچار مشکل شدند.

در این متن قصد داریم چند مورد از جذاب ترین دپ‌های موجود در بازار کریپتو را به طور مختصر بررسی کنیم.

یونی‌سواپ چیست؟

یونی‌سواپ(Uniswap)یک صرافی نامتمرکز مبتنی بر اتریوم (DEX) است که از طریق آن می‌توانید توکن‌های ERC-20 (مبتنی بر بلاک‌چین اتریوم) را مبادله کنید. این صرافی که انرژی آن از توکن UNI تامین می‌شود یکی از معروف‌ترین پلتفرم‌های موجود در اکوسیستم اقتصاد نامتمرکز (DeFi) است. از آنجایی که این پلتفرم امکان مبادله را فراهم کرده، نقدینگی آن به فروشندگان و خریداران وابسته نیست. یونی‌سواپ در ماه مارس 2021 قرارداد‌های هوشمند v3 را معرفی کرد که امکان کنترل نقدینگی به صورت مستقل را فراهم کرده و هزینه مبادلات را در چند رده درجه بندی می‌کند.

نحوه استفاده

همانند اکثر دپ‌هایی که در این لیست بررسی می‌کنیم در اولین مرحله برای استفاده از این پلتفرم باید کیف پول رمزارز خود را به آن متصل کنید. از آنجایی که این صرافی‌ها نامتمرکز هستند، هیچ کیف پول مجزایی در داخل صرافی وجود ندارد و شما برای معامله باید از کیف پول خودتان استفاده کنید. برای متصل کردن کیف پول کافی است که کیف‌پول خودتان را از لیستی که در این صرافی ارائه شده انتخاب کنید. کیف‌پول‌های این پلتفرم شامل تمام موارد معروف از جمله کیف‌پول متاماسک، کوین‌بیس و والت کانکت است. ساده‌ترین راه برای متصل کردن کیف پول این است که کد QR ارائه شده از طرف پلتفرم را با اپلیکیشن کیف‌پول خود اسکن کنید.

پس از آن این رابطه کاربری گزینه‌های ساده‌ای در اختیار شما می‌گذارد و دیگر خبری از چندین گزینه گیج کننده و نمودار‌های دیگر صرافی‌ها نیست. در یونی‌سواپ تنها باید انتخاب کنید که کدام توکن در کیف پولتان را می‌خواهید برای مبادله و دریافت را مشخص کنید. به لطف فرایند اتصال کیف پول، دیگر نیازی به ثبت یک حساب یا اثبات هویت ندارید.

یونی‌سواپ یک هزینه ثابت 0.3 درصدی برای مبادلات خود دارد. علاوه بر این هزینه شما باید یک هزینه گس یا gas را که همان سوخت شبکه اتریوم پرداخت کنید و نرخ این هزینه متغییر است.

پنکیک‌سواپ چیست؟

پکنیک سواپ(PancakeSwap) یکی از چند صرافی نامتمرکزی است که براساس کد منبع یونی‌سواپ ساخته شده‌اند. اما این صرافی به جای فعالیت روی بلاک‌چین اتریوم از زنجیره هوشمند بایننس استفاده می‌کند. درنتیجه شما در این صرافی به جای توکن‌های ERC-20 اتریوم، توکن‌های BEP-20 زنجیره هوشمند بایننس را مبادله می‌کنید؛ البته توکن‌های بلاک‌چین‌های دیگر نیز با پل زدن یا به اصلاح Bridge به بلاک‌چین هدف قابل دسترسی هستند. پنکیک‌سواپ توسط گروهی از توسعه دهندگان ناشناس اداره می‌شود و کاربران با رای دادن از طریق توکن CAKE نحوه اداره این پلتفرم را مشخص می‌کنند. زمانی که ابتدای امسال هزینه گس اتریوم به اوج خود رسید، پنکیک‌سواپ شهرت گرفت.

نحوه استفاده

این پلتفرم از یک رابط کاربری بامزه استفاده می‌کند که با پنکیک‌های کارتونی و خرگوش‌های خندان تزیین شده است. جدای از ظاهر، استفاده از این پلتفرم‌ نیز به سادگی یونی‌سواپ است و فرایند متصل کردن کیف پول به همان سادگی است. از آنجایی که این پلتفرم روی زنجیره هوشمند بایننس فعالیت می‌کند، امکان استفاده از کیف‌پول زنجیره بایننس نیز در آن وجود دارد. برای تبدیل توکن تنها کافی است که توکن مبدا را انتخاب کرده و سپس توکن هدف یا توکنی که می‌خواهید بگیرید را نیز مشخص کنید. همچنین می‌توانید توکن‌های خود را استک (Stake) کرده و در واقع نقدینگی خود را در اختیار صرافی قرار دهید و در ازای آن سود دریافت کنید و صرافی شما را در یک قرعه کشی که جایزه‌اش توکن Cake است شرکت می‌دهد.

این پلتفرم یک هزینه 0.20 درصدی را برای هر تراکنش تبدیل توکن دریافت می‌کند. البته این صرافی‌ها آسیب ناپذیر نیستند و پنکیک‌سواپ نیز همانند بسیاری از دیگر صرافی‌ها هک شده و به تازگی در یک حمله موفق، 1.8 میلیون دلار از نقدینگی مربوط به قرعه کشی این صرافی به سرقت رفت.

سوشی‌سواپ چیست؟

سوشی‌سواپ(SushiSwap)نیز یک پلتفرم دیگر در حوزه اقتصاد نامتمرکز است که روی بلاک‌چین اتریوم کار می‌کند و امکان مبادله توکن را به کاربران می‌دهد. توکن اصلی این صرافی سوشی یا SUSHI نام دارد و دارندگان این توکن می‌توانند از طریق آن تغییرات مد نظر خود را پیشنهاد دهند و درواقع برای آینده صرافی حق رای دارند. این صرافی که به از جمله بازیگران جوان این حوزه است در سال 2020 توسط گروهی به نام شف نومی (Chef Nomi) و برسااس کد منبع باز یونی‌سواپ ساخته شد.

نحوه استفاده

این پلتفرم نیز همانند یونی‌سواپ و پنکیک‌سواپ با اتصال یک کیف پول کار می‌کند و فرایند اتصال کیف‌پول به همان سادگی است. سوشی‌سواپ از چندین شبکه از جمله اتریوم، زنجیره هوشمند بایننس، xDai، هارمونی و غیره پشتیبانی می‌کند. باید مراقبت باشید که کیف پول صحیح را برای هر کدام از این بلاک‌چین‌ها انتخاب و متصل کنید. اگر از کیف پول متامسک استفاده کنید در صورت عدم همخوانی شبکه با کیف پول به شما هشدار داده می‌شود. مبادله توکن‌ها یا اضافه کردن نقدینگی به سادگی انجام گرفته و تنها باید آنچه می‌خواهید را از لیست موجود انتخاب کرده و تراکنش را تایید کنید.

کاربران سوشی‌سواپ هنگامی که به یک استخر نقدینگی ملحق می‌شوند یا توکن خود را برای مبادله وارد صرافی می‌کنند، 0.30 درصد هزینه پرداخت می‌کنند و برای تایید استخر مربوط به هر توکن جدید هم باید هزینه اندکی را دوباره پرداخت کنند.

اَوه یا AAVE چیست؟

این پلتفرم اعطای وام که نامش از کلمه روح در زبان فنلاندی گرفته شده (زیرا بنیان‌گذاران آن به دنبال یک پلتفرم باز و شفاف اقتصاد نامتمرکز بودند) به کاربران اجازه می‌دهد تا دارایی‌های رمزارزی خود مثل اتریوم، بت (BAT) و مانا (MANA) را وام داده، قرض بگیرند و یا براساس آن سود دریافت کنند. وام‌دهندگان پس از اعطای وام، توکن‌هایی به نام ای‌توکن یا aToken دریافت می‌کنند و با استفاده از این توکن سود واریزی آنها مشخص می‌شود. این شبکه نیز با استفاده از یک توکن بومی به نام AAVE اداره می‌شود و دارندگان در مورد تصمیم‌گیری‌ها و آینده پلتفرم حق رای دارند.

نحوه استفاده

اَوه از کیف‌پول‌های مختلفی از جمله MEW، متامسک (MetaMask)، کیف‌پول کوین‌بیس و کیف پول چراست (Trust) و کیف‌پول‌های سخت افزاری پشتیبانی می‌کند. پس از متصل کردن کیف‌پول به سادگی می‌توانید دارایی‌های پشتیبانی شده را واریز، برداشت و قرض بگیرید؛ البته این رابط کاربری کمی شلوغ‌تر و گیج‌کننده‌تر از دیگر گزینه‌های موجود در این لیست است.

اَوه برای وام‌های لحظه‌ای 0.09 درصد هزینه دریافت می‌کند و همچون دیگر پلتفرم‌ها باید هزینه گس یا سوخت بلاک‌چین را نیز پرداخت کنید. این هزینه‌ها را شبکه اتریوم به صورت مستقل مشخص می‌کند و فاکتور‌هایی مثل شلوغی شبکه روی مقدار آن تاثیرگذار است.

اَکسی اینفینیتی

اَکسی اینفینیتی (Axie Infinity) یک پلتفرم کاملا متفاوت است: بازی نامتمرکز است. اکسی اینفینیتی که از بازی‌هایی مثل پوکمان الهام گرفته به کاربران اجازه می‌دهد تا مخلوقات جالب و عجیبی به نام اَکسی را پرورش داده، بزرگ کرده و با آن به مبارزه بپردازند؛ کاربران همچنین می‌توانند این شخصیت‌ها را مبادله کنند. مخلوقات کوچکی که می‌سازید در این پلتفرم نامتمرکز مبتنی بر اتریوم به صورت توکن‌های غیرمثلی (NFT) ذخیره می‌شوند که یعنی بازیکنان مالک اَکسی‌های خود هستند و امکان ذخیره، انتقال و معامله آنها را دارند.

نحوه استفاده

برای بازی در این پلتفرم کافی است که اپلیکیشن آنرا برای مک، ویندوز، iOS یا اندروید دانلود کنید و سپس کیف پولی مثل متاماسک را به آن متصل کنید. اپلیکیشن اندروید را باید خودتان به صورت دستی نصبت کنید و نسخه آزمایشی این اپلیکیشن روی iOS تکمیل ظرفیت شده است. پس از ثبت نام برای بازی کردن شما حداقل به سه اَکسی نیاز دارید.

از آنجایی که در حال حاضر کمترین قیمت برای هر اَکسی حدود 110 دلار است، هزینه استفاده از این پلتفرم حداقل برای بازی غیرمنطقی است و پیش از اینکه بتوانید در آینده اَکسی خود را به فروش برسانید باید مقدار نسبتا قابل توجهی را روی این بازی سرمایه‌گذاری کنید. از آنجایی که این پلتفرم با بازی‌های معمولی تفاوت دارد، تازه‌کارها باید مدتی برای یاد گرفتن نحوه استفاده از آن وقت بگذارند.

جهان‌های بیگانه یا Alien Worlds

ایلین وردز یا جهان‌های بیگانه یک پلتفرم بازی و اقتصاد نامتمرکز است که کاربران آن می‌توانند اقدام دیجیتالی خاص را جمع‌آوری و معامله کنند. بازیکنان می‌توانند NFTها را روی بلاک‌چین WAX استخراج یا خریداری کنند. بازیکنان در این بازی برای به دست آوردن منبعی به نام تریلیوم (TLM) رقابت می کنند؛ این منبع برای کنترل سازمان‌های خودکار و نامتمرکز (یا سیارات DAOها) کاربرد دارد.

نحوه استفاده

این بازی با آنچه تا امروز تجربه‌ کردید تفاوت دارد و احتمالا برای تازه‌کارها کمی گیج کننده است. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم که پیش از ورود به این بازی در مورد آن بیشتر تحقیق کنید و مهارت‌های خود را تقویت کنید.

آپ‌لند یا Upland

آپ‌لند هم یک بازی دیگر مبتنی بر بلاک‌چین است. اما در این بازی، کابران به جای مخلوقات می‌تواند اموال مجازی را خرید و فروش و مبادله کنند. این اموال در نقشه‌ای از جهان واقعی پخش شده‌اند و اموال دیجیتال را می‌توان از طریق پول واقعی یا سکه UPX خریداری کرد.

نحوه استفاده

آپ‌لند را می‌توان خیلی راحت در iOS و فروشگاه اپلیکیشن گوگل پیدا و دانلود کرد و درنتیجه دسترسی به این اپلیکیشن نسبت به دیگر رقبا کمی ساده تر است. این رابط کاربری برای کسانی که تجربه بازی با گوشی را داشته باشند یک چهره آشنا دارد. تمام این ویژگی‌ها باعث شده تا آپ‌لند نسبت به بازی‌های پیچیده قبلی که در موردش صحبت کردیم به گزینه بهتری برای تازه کارها تبدیل شود.

استیمیت (Steemit)

اسیمیت یک پلتفرم بلاگری و شبکه اجتماعی است که بر پایه بلاک‌چین فعالیت می‌کند و کاربران برای منتشر کردن و تولید محتوا STEEM دریافت می‌کنند. کاربران می‌توانند به پست‌ها رای و نظر بدهند و این رای و نظرات، پاداش محتوای پست شده را مشخص می‌کند.

نحوه استفاده

این پلتفرم شبیه به ردیت است و هرکسی که با این فضا آشنایی داشته باشد به سادگی از آن استفاده می‌کند. این چارچوب ساده و خلاقانه با قابلیت‌هایی مثل رای دادن، نظرات و «ری‌استیم» (همانند ریتوییت یا بازنشر محتوا) یک فضای کاربری آشنا را در اختیار شما می‌گذارد.

آودیوس (Audius)

از بازی و بلاگ در آخرین مورد به خدمات استریم و پخش موسیقی رسیدیم. آودیوس یا Audius یک پلتفرم استریم مبتنی بر بلاک‌چین است که هنرمندان از طریق آن می‌توانند محتوای انحصاری را به صورت زمان‌بندی شده و تغییر ناپذیر به مخاطبان خود ارائه کنند. کاربران و طرفداران موسیقی می‌توانند با استفاده از توکن آودیو یا AUDIO به صورت مستقیم به هنرمند مورد علاقه خود پاداش دهند و دیگر نیازی به شخص ثالث و واسطه‌ نیست. البته فعال هنرمندان چندان معروفی از این پلتفرم استفاده نمی‌کنند و اکثر هنرمندان حاضر در این پلتفرم هنرمندان تازه کار هستند.

نحوه استفاده

ثبت نام در این پلتفرم از طریق دسکتاپ و گوشی هوشمند به صورت خیلی ساده امکان پذیر است و شما به سادگی می‌توانید موسیقی خود را بارگذاری کرده یا به آن گوش دهید. این رابط کاربری ساده و جذاب است و به راحتی می‌توانید موسیقی دلخواه خود را در آن پیدا کنید. استفاده از گزینه‌های جدید موسیقی آنهم به این سبک جذاب است و از طرفی هنرمند به صورت مستقیم و بدون نیاز به واسطه با شما ارتباط دارد و شما هم مستقیما از او حمایت می‌کنید.

منبع: Decrypt

https://pvst.ir/agg

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو