وزیر ارتباطات پیشنهاد داد: کارگروهی برای بررسی مشکلات مخابرات تشکیل شود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با مدیران ارشد شرکت مخابرات ایران پیشنهاد کرد…
۱۴ شهریور ۱۴۰۰
علی عبدالهی، رییس مرکز فناوری اطلاعات و توسعه اقتصاد هوشمند وزارت اقتصاد:
۸ تیر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۱ دی ۱۴۰۰
ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری، توسعه دولت الکترونیکی، برنامهریزی برای دسترسی به فناوریهای نوین از جمله اولویتهای اصلی است که علی عبدالهی، رییس مرکز فناوری اطلاعات و توسعه اقتصاد هوشمند وزارت اقتصاد معتقد است وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم باید در دستور کار خود قرار دهد. عبدالهی، تاکید میکند که وزیر ارتباطات هفتم باید یک استراتژیست ICT باشد تا با برنامههای راهبردی، توسعه فراگیر در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور ایجاد کند.
به گزارش پیوست، عبدالهی بر این باور است که اگر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت آینده برنامه راهبردی نداشته باشد، گرفتار ساختارها و روزمرهگیها خواهد شد. او در این زمینه به پیوست گفت: «وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در قدم اول باید یک استراتژیست ICT باشد، به این معنی که فرصتهای جذاب سرمایهگذاری را به خوبی تشخیص دهد. اینکار از دو جهت باید انجام شود یکی به عنوان صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات و یکی هم در جهت استفاده از این فناوریها به عنوان توانمندساز تا مقولاتی مانند دولت الکترونیکی، کسب و کار الکترونیکی، آموزش الکترونیکی و … به سرعت توسعه پیدا کند.»
عبدالهی با اشاره به اینکه وزیر هفتم باید روی فناوریهای نوین تمرکز کند ادامه داد: «وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم بیشتر باید برای فناوریهای نوین برنامه داشته باشد. درست است که در حال حاضر برخی زیرساختهای ارتباطی با مشکلاتی همراه است؛ اما وقتی برنامه مشخصی در زمینه توسعه فناوریهای نوین وجود داشته باشد، توسعه در بخش زیرساختها هم همراستا و طبق این برنامه رقم میخورد.»
او در این زمینه مشکل را در جایی میبیند که چندین سال است که تنها گفته میشود زیرساختها آماده نیستند و این ادعا برای این است که برنامهای برای بهره برداری بهینه از این زیرساختها وجود نداشته است.
اولویت وزیر هفتم باید ضمن رفع چالشهای موجود، حرکت هدفمند به سمت حوزههای جذاب ICT باشد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آینده باید برای فناوریهای نوین برنامه داشته باشد
علی عبدالهی، رییس مرکز فناوری اطلاعات و توسعه اقتصاد هوشمند وزارت اقتصاد
براساس اظهارات او اولویت وزیر هفتم باید ضمن رفع چالشهای موجود، حرکت هدفمند به سمت حوزههای جذاب ICT باشد. البته تاکید میکند که در اینجا منظور این نیست که دولت به عنوان سرمایهگذار وارد شود؛ بلکه توان و نیروی منابع انسانی و توزیع منابع بخش دولتی و خصوصی را باید به این سمت با برنامهریزی پیش ببرد.
عبداللهی با اشاره به کشورهای گوناگونی که برنامههای مشخصی برای توسعه هوش مصنوعی دارند گفت: «نزدیک 30 کشور سند ملی توسعه هوش مصنوعی خود را تدوین کردهاند، این درحالی است که ما در کشور چنین برنامهای نداریم. برای نمونه کشوری مانند چین اعلام کرده است که در سال ۲۰۳۰ ، ۲۶ درصد GDP خود را میخواهد از سرمایهگذاری روی حوزههای هوشمندساز من جمله هوش مصنوعی، بلاک چین، اینترنت اشیاء و موضوعاتی از این دست به دست بیاورد یا کشوری مانند هند سند ملی توسعه بلاکچین تدوین کرده است یا آلمان سند ملی توسعه هوش مصنوعی را در کشور خود دارد.»
به باور او تا وقتی که برنامه راهبردی کشور برای توسعه ICT مشخص نباشد و تعیین نشود کدام حوزهها به عنوان صنعت ICT جذابتر هستند و کدام حوزهها به عنوان توانمندساز میتوانند نقش مهمی در توسعه کشور ایفاء کنند نمیتوان به رشد دیجیتالیسازی و هوشمندسازی در کشور امیدوار بود.
عبدالهی براین باور است که اگر میخواهیم در ۱۰ سال آینده در حوزههای مانند اقتصاد دیجیتال و دولت الکترونیکی پیشرو باشیم باید از همین حالا به فکر برنامهریزی و آیندهنگری روی توسعه و رشد فناوریهای نوین باشیم و باید منابع را به این سمت حرکت دهیم.
مانند دیگر فعالان این حوزه عبدالهی هم معتقد است وزارت ارتباطات به لحاظ ماموریتی باید زیرساختها در بخش اینترنت را به سرعت فراهم کند؛ چرا که در دنیا شاخصهای توسعه پهنایباند، میزان دسترسی و ضریب نفود و …. برای یک کشور بسیار مهم است.
حداقل در یک دهه اخیر بارها نام دولت الکترونیکی و حتی افتتاح بخشهایی از آن دیده و شنیده شده؛ اما در نهایت تقریبا کمتر کاربری است که معنای واقعی دولت الکترونیکی را درک کرده باشد.
بر همین اساس، رییس مرکز فناوری اطلاعات و توسعه اقتصاد هوشمند وزارت اقتصاد اعلام میکند مساله مهم دیگری که باید وزارت ارتباطات دولت سیزدهم روی آن کار کند، توسعه جدی دولت الکترونیکی است که طبق ادعای او این کار منوط به حل و فصل یک سری موضوعات زیرساختی است. او در این مورد به پیوست گفت: «بالاخره یک مجموعه باید موضوع احراز هویت را حل کند. این وظیفه وزارت ارتباطات است که زیرساختهای انجام این کار را فراهم کند. از سوی دیگر وزارت ارتباطات باید تعاملپذیری بین دستگاهها را گسترش دهد.»
عبدالهی حمایت از فناوریهای نوظهور و تحول آفرین مانند بلاکچین را نیازمند تغییر در نوع نگاه حاکمیت به ویژه وزارت ارتباطات نسبت به نحوه رگولاتوری و تنظیمگری این فناوریها میداند و تصریح میکند که روشهای فعلی در کشور برای توسعه فناوریهای نوین جواب نمیدهد. او یکی از راههای کمککننده در این زمینه را گسترش تفکر سندباکسی میداند.
عبدالهی یادآور میشود که انجام تمام این کارها توسط وزیر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آینده باید با همکاری و تعامل سایر ذینفعان این حوزه مخصوصا بخش خصوصی، نظام صنفی رایانهای، مرکز ملی فضای مجازی و شورای اجرای عالی فناوری اطلاعات اتفاق بیفتد.