skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بررسی لپ‌تاپ هواوی میت‌بوک D14 مدل ۲۰۲۰؛ اولترابوکی سبک برای کارهای روزمره

امید اعظمی عضو تحریریه

۳ تیر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

شماره ۹۱

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۷ شهریور ۱۴۰۱

چند سالی است که هواوی پا به بازار لپ‌تاپ گذاشته و به ‌صورت مشخص دست به تولید لپ‌تاپ‌های اولترابوک زده است. برخلاف زمانی که غول تجهیزات مخابراتی وارد بازار تلفن همراه شد و کارش را با تولید گوشی‌های رده‌پایین و بعضاً کپی آغاز کرد و سپس رفته‌رفته به یکی از بزرگ‌ترین قدرت‌های تولید تلفن همراه تبدیل شد، این بار با رویکردی کاملاً متفاوت وارد بازار لپ‌تاپ شد. اگرچه هواوی سهم چندان زیادی از بازار لپ‌تاپ ندارد اما کار خودش را با تولید لپ‌تاپ‌های فوق باریک، سبک، با کیفیت ساخت بالا و مشخصات قابل توجه شروع کرده و هیچ بعید نیست اگر تا چند سال آینده هواوی را در لیست بزرگ‌ترین تولیدکنندگان لپ‌تاپ هم ببینیم. سری میت‌بوک ۱۳، میت‌بوک D15، D14 و D16، میت‌بوک ایکس، میت‌بوک ایکس پرو و هواوی میت‌استیشن تمام تلاشی است که هواوی طی سه سال گذشته برای ورود به حوزه لپ‌تاپ و رایانه به کار بسته است. لپ‌تاپ هواوی میت‌بوک سری X پرو را در شماره‌های قبلی بررسی کردیم و حالا نوبت به سری D از سال ۲۰۲۰ و لپ‌تاپ ۱۴ اینچی هواوی رسیده است. اگرچه هواوی نسخه جدیدتری از میت‌بوک D14 را برای سال ۲۰۲۱ معرفی کرده و حالا نسخه ۲۰۲۰ کمی قدیمی‌تر به نظر می‌رسد، اما هنوز هم برای کار‌های روزمره یکی از گزینه‌های روی میز کاربران است.

طراحی و بدنه

میت‌بوک D14 با بدنه‌ای فلزی و باریک در دو رنگ نقره‌ای و خاکستری معرفی شده است. وزن این لپ‌تاپ تنها ۱.۳۸ کیلوگرم است و ضخامت آن در انتهای بدنه به ۱۵.۹ میلی‌متر می‌رسد. طول این لپ‌تاپ ۳۲۲.۵ میلی‌متر و عرض آن ۲۱۴.۸ میلی‌متر است. لپ‌تاپ هواوی میت‌بوک D14 به راحتی داخل هر نوع کیف لپ‌تاپی جا می‌گیرد و حمل آن بسیار آسان است. همان‌طور که اشاره شد، بدنه این لپ‌تاپ به جز قسمت‌های کمی مانند حاشیه نمایشگر، ساخته‌شده از فلز آلومینیوم است و مقاومت و استحکام خوبی دارد. اگر با نوک انگشت روی بدنه این لپ‌تاپ فشار وارد کنید، فرورفتگی‌ای پیدا نمی‌کنید و این نشان‌دهنده کیفیت ساخت بالای D14 است.

ضخامت میت‌بوک D14 تنها به ۱۵.۹ میلی‌متر می‌رسد. این مساله در کنار وزن کم آن به حمل آسانش کمک می‌کند.
ضخامت میت‌بوک D14 تنها به ۱۵.۹ میلی‌متر می‌رسد. این مساله در کنار وزن کم آن به حمل آسانش کمک می‌کند.

 

این لپ‌تاپ با روکش ماتی که دارد از لحاظ ظاهری در دسته لپ‌تاپ‌های خوش‌ساخت و پرمیوم قرار می‌گیرد. همچنین به دلیل روکش مات این لپ‌تاپ جذب اثرانگشت روی بدنه آن بسیار پایین است و نیازی نیست همیشه کنار خود یک دستمال برای تمیز کردن آن داشته باشید. میت‌بوک D14 با وجود وزن کم و ضخامت باریکی که دارد تعداد قابل قبولی پورت در خود جای داده است. دو پورت USB Type A سمت راست بدنه قرار دارد که یکی از آنها نسخه ۳ و دیگری نسخه ۲ است. درگاه Type-C، جک سه و نیم میلی‌متری هدفون و درگاه HDMI هم سمت چپ بدنه گنجانده شده است. نکته‌ای که شاید در اولین برخورد با این لپ‌تاپ نظرتان را جلب کند شباهت بیش از حد میت‌بوک‌های هواوی به مک‌بوک‌های اپل است. حتی این شباهت در نام آنها هم به چشم می‌آید. بدنه، تاچ‌پد و کیبورد بیشترین شباهت را به مک‌های اپل دارند. تاچ‌پد میت‌بوک D14 کیفیت خوبی دارد اما در استفاده طولانی‌مدت هر از گاهی دچار پرش می‌شود که چندان خوشایند نخواهد بود. احتمالاً این پرش‌ها باعث می‌شود استفاده از یک ماوس وایرلس را به استفاده از تاچ‌پد ترجیح دهید. برخلاف تاچ‌پد، کیبورد میت‌بوک D14 کیفیت ساخت بالا و کاربری مناسبی دارد. درست مانند کیبورد مک‌بوک‌ها ارتفاع پایین دکمه‌ها و میزان فشاری که دریافت می‌کنند لذت قابل توجهی هنگام تایپ کردن به کاربر می‌دهند. این کیبورد از نور پس‌زمینه هم بهره می‌برد که برای استفاده در تاریکی شب کاربرد زیادی دارد. نور پس‌زمینه این کیبورد در سه سطح خاموش، نور کم و نور زیاد قابل تنظیم است. شاید اصلی‌ترین مشکل کیبورد میت‌بوک D14 فقدان کلید‌های PageUp، PageDown، Home و End باشد که کاربرد بسیاری در نگارش مطالب دارند. علاوه بر تاچ‌پد و کیبورد، دکمه پاور سمت راست و بالای بدنه قرار دارد که با حسگر اثرانگشت ادغام شده است. حسگر اثرانگشت سرعت و دقت قابل قبولی دارد. اگر لپ‌تاپ را با همان انگشتی که حسگر روی آن فعال شده روشن کنید، می‌توانید مستقیماً بدون نیاز به احراز هویت به محیط ویندوز هدایت شوید.

نمایشگر

اصلی‌ترین مشخصه نمایشگر میت‌بوک D14 حاشیه‌های باریک آن است. این نمایشگر در اطراف خود فقط ۴.۸ میلی‌متر حاشیه دارد و در غیاب وب‌کم بالای نمایشگر، حاشیه‌ی بالا هم بسیار کم است.

لولاهای میت‌بوک D14 به‌گونه‌ای طراحی شده که نمایشگر آن تا ۱۷۹ درجه باز می‌شود.
لولاهای میت‌بوک D14 به‌گونه‌ای طراحی شده که نمایشگر آن تا ۱۷۹ درجه باز می‌شود.

 

نکته مهم دیگری که در مورد این نمایشگر وجود دارد قابلیت باز شدن تا ۱۸۰ درجه است و به همین دلیل لولاهای نمایشگر بسیار محکم و سفت است. هواوی برای باز شدن ۱۸۰ درجه‌ای نمایشگر میت‌بوک D14، قید باز شدن این لپ‌تاپ با یک دست را زده است.

مثل همیشه طراحی لپ‌تاپ‌های هواوی به گونه‌ای است که دوربین وب‌کم درون صفحه کیبورد مخفی شده است.
مثل همیشه طراحی لپ‌تاپ‌های هواوی به گونه‌ای است که دوربین وب‌کم درون صفحه کیبورد مخفی شده است.

 

همان‌طور که از اسم این لپ‌تاپ پیداست، نمایشگر آن ۱۴ اینچی و از نوع LCD IPS است. رزولوشن این نمایشگر ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ و نسبت تصویر آن ۱۶ به ۹ است. از آنجا که نمایشگر میت‌بوک D14 از نوع LCD بوده، نسبت کنتراست آن ۸۰۰ به یک است. این نمایشگر روشنایی متوسطی دارد و بیشینه روشنایی آن به ۲۵۰ نیت می‌رسد که می‌تواند کمی برای استفاده در محیط‌های بیرونی مشکل‌ساز شود. به دلیل حاشیه‌های باریک نمایشگر، نسبت تصویر به بدنه این لپ‌تاپ هم ۸۴ درصد است. در حکم یک لپ‌تاپ میان‌رده، نمایشگر کیفیت تصویر قابل قبولی دارد و ویدئو‌های Full HD را با وضوح و دقت رنگ خوبی پخش می‌کند.

سخت‌افزار

هواوی میت‌بوک D14 نسخه ۲۰۲۰ با دو پردازنده AMD و Intel به بازار عرضه شده است. نسخه Intel این لپ‌تاپ هم سه ورژن مختلف Core i5، Core i3 و Core i7‌ دارد که در اینجا ورژن Core i5 آن بررسی شده است. به این ترتیب در صدر جدول مشخصات سخت‌افزاری این لپ‌تاپ، پردازنده نسل دهمی اینتل Core i5 10210U قرار دارد. این لپ‌تاپ به پردازنده گرافیکی آنبورد Intel UHD Graphics و پردازنده گرافیکی Nvidia MX250 مجهز است. به اینها ۵۱۲ گیگابایت حافظه SSD و هشت گیگابایت حافظه رم DDR4 را نیز اضافه کنید. از مشخصات سخت‌افزاری این لپ‌تاپ پیداست که به‌ عنوان یک لپ‌تاپ میان‌رده تنها برای کار‌های روزمره و سرگرمی‌های سبک به کار می‌آید. مشخصاً کاربران نباید برای اجرای بازی‌های سنگین یا برنامه‌های رندرگیری به این لپ‌تاپ مراجعه کنند. البته نسخه جدیدتر این لپ‌تاپ برای سال ۲۰۲۱ با پردازنده نسل یازدهمی اینتل و پردازنده گرافیکی MX450 به بازار عرضه شده که کانفیگ بالاتری نسبت به نسخه سال ۲۰۲۰ دارد. لپ‌تاپ میان‌رده میت‌بوک D14 نسخه ۲۰۲۰ برای اجرای کارهای روزمره، وب‌گردی، تولید محتوای متنی، تماشای فیلم و سریال و اجرای بازی‌های نه‌چندان سنگین مانند Fortnite یا مجموعه بازی‌های PES یا بازی‌های سال‌های گذشته مناسب است. اما از آنجا که میت‌بوک D14 اصلاً برای چنین کاربردی طراحی نشده، نباید از آن انتظار اجرای بازی‌های روز دنیا را داشت.

میت‌بوک D14 دورن خود یک فن خنک‌کننده با طراحی Shark Fin 2 دارد. هواوی ادعا می‌کند که این فن بدون ایجاد صدا، به ‌سرعت هوای داغ داخل را به بیرون هدایت و جریان هوای داخل لپ‌تاپ را بهینه می‌کند. اما تجربه کار با این لپ‌تاپ نشان داد که ادعای هواوی چندان درست نیست. فن این لپ‌تاپ حتی در استفاده‌های عادی و روزمره هم به خوبی عمل نمی‌کند و سمت چپ لپ‌تاپ (زیر کیبورد) داغ می‌شود. این مشکل در استفاده‌های سنگین‌تر که بیش از ۷۰ درصد رم و CPU اشغال می‌شود به اوج خود می‌رسد به ‌طوری که کل بدنه سمت چپ لپ‌تاپ به علاوه دکمه‌های کیبورد داغ و کاربر حین استفاده از کیبورد کاملاً اذیت می‌شود. البته شاید این مشکل با یک آپدیت نرم‌افزاری برطرف شود اما فعلاً هواوی در این زمینه اقدامی انجام نداده است. هواوی برای این لپ‌تاپ دو اسپیکر دو واتی در نظر گرفته که صدای فراگیر خوبی دارند. این دو اسپیکر برای تماشای فیلم یا گوش دادن به موسیقی کاملاً مناسب است و صدای آن فضای یک اتاق نسبتاً بزرگ را پر می‌کند. اما کیفیت صدای بیس آن در مقایسه با رقبای هم‌رده خودش کمی پایین‌تر است. در کل صدای این لپ‌تاپ در جایگاه یک لپ‌تاپ میان‌رده کاملاً مناسب و قابل قبول است. علاوه بر آن جک سه و نیم میلی‌متری هدفون هم در طراحی مینیمال و جمع‌وجور این لپ‌تاپ گنجانده شده است.


هواوی میت‌بوک D14 به یک باتری ۵۶ وات‌ساعتی مجهز است که به وسیله یک شارژ ۶۵ واتی سریع، از طریق درگاه Type-C شارژ می‌شود. هواوی ادعا می‌کند که باتری این لپ‌تاپ با شارژر ۶۵ واتی ظرف مدت ۳۰ دقیقه تا ۴۶ درصد شارژ می‌شود. شاید اگر لپ‌تاپ را خاموش کنیم بتوانیم به نزدیکی این عدد برسیم، اما شارژ شدن لپ‌تاپ تا ۴۶ درصد در حین استفاده زمان نسبتاً بیشتری می‌طلبد. علاوه بر این شارژ کامل لپ‌تاپ حدود سه ساعت طول می‌کشد که زمان کمی نیست. اما اگر در هنگام خاموشی، لپ‌تاپ را شارژ کنید این موضوع چندان برای شما مهم نخواهد بود. میزان شارژدهی D14 نیز نسبت به ظرفیت باتری‌ای که دارد قابل قبول است. این لپ‌تاپ در استفاده‌های روزمره و عادی یک روز (۱۲ ساعت) دوام می‌آورد و در استفاده‌های سنگین‌تر تا پنج ساعت شارژ نگه می‌دارد

این مطالب را هم بخوانید:

از میلاد تا میرعماد

این مطلب در شماره ۹۱ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۹۱ پیوست
دانلود نسخه PDF
https://pvst.ir/ac6
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو