skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

سایه فرنود عضو تحریریه

فعالان حوزه بیمه در پانزدهمین فیناپ اینشورتک:

صنعت بیمه نسبت به تحول مقاومت می‌کند

سایه فرنود
عضو تحریریه

۲۱ خرداد ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

صنعت بیمه از آن صنعت‌هایی است که جا برای نوآوری و حضور کسب‌وکارهای نوآور در آن بسیار بکر و باز است. این را حاضران در پنل پانزدهمین رویداد اینشورتک فیناپ بارها تکرار کردند. به باور شرکت‌کنندگان در این پنل هنوز افراد در این صنعت سنتی فکر می‌کنند و نسبت به ایجاد تحول دیجیتال در آن مقاومت وجود دارد.

به گزارش پیوست، پنل ضرورت ایجاد تحول دیجیتال در صنعت بیمه عصر روز گذشته (۲۰ خرداد) در پانزدهمین رویداد فیناپ برگزار شد. در ابتدای این پنل حامد عابدینی، معاون نوآوری و برنامه‌ریزی شرکت بیمه البرز با مقایسه صنعت بیمه با دیگر صنایع مخصوصا صنعت بانکداری اعلام کرد تحولی که در آن صنایع از نظر نوآوری رخ داده است در صنعت بیمه رخ نداده و نوآوری در صنعت بیمه به کند پیش می‌رود. به باور او صنعت بیمه تا رسیدن به تحول دیچیتال فاصله زیادی دارد. او در این زمینه گفت: «در حال‌حاضر تحول دیجیتال را تنها در فروش بیمه نامه می‌بینیم این در حالی است که تحول دیجیتال در همه ارکان صنعت است و اکوسیستم بیمه کلی خدمات برای ارائه دارد مانند قسمت بیمه گذارانش، شرکای تجاری‌اش، نمایندگانش، شرکت‌هایی که خدماتی تجاری به آنها می‌دهند یا سازمان‌هایی که با آنها در ارتباط هستند.» او معتقد است حرکات خوبی برای ایجاد نوآوری در این صنعت شروع شده اما تا نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد. عابدینی نمره حداکثر وضعیت صنعت بیمه در ایجاد تحول دیجیتال را بین ۵۰ تا ۶۰ می‌دهد و حداقلی آن را بین ۲۰ تا ۲۵ می‌دهد.

حامد عابدینی، معاون نوآوری و برنامه‌ریزی شرکت بیمه البرز-مهدی ایمانی مهر،  قائم‌مقام مدیرعامل فناوران اطلاعات خبره

عابدینی در پاسخ به این سوال که چرا در صنعت بیمه کشور هنوز نوآوری کم است گفت: «صنعت بیمه از نظر گردش مالی عدد و رقم قابل توجه‌ای دارد اما نکته ای که وجود دارد این است که صنعت بیمه در مقایسه با صنایع دیگر یک صنعت با سن و سال پیر است که برایش وقف دادن با فرهنگ کسب‌وکارهای نوآور سخت است. بحث فرهنگی برای جا انداختن تحول دیجیتال در این زمینه بسیار مهم است.» او ادامه داد: «خیلی از قوانین ما باید عوض شود حتی قوانین جدیدی هم که وضع می‌شود دست و پای بیمه‌گذاری را می‌‌بندد پس اول از همه باید موضوع فرهنگی را حل کنیم.» به باور او تا زمانی که مقاومت‌ها و نگاه‌های قدیمی در صنعت بیمه از بین نرود رسیدن به تحول دیجیتال در بیمه دست نیافتنی خواهد بود.

رسیدن به زبان مشترک

تحول دیجیتال نیازمند زیرساخت‌های مختلفی هم هست از جمله این زیرساخت‌ها کدینگ واحد است که برخی این دو را با هم به اشتباه می‌گیریند. مهدی ایمانی مهر،  قائم‌مقام مدیرعامل و معاون توسعه ارتباط با مشتریان شرکت فناوران اطلاعات خبره در این پنل کدینگ واحد را در واقع یک زبان مشترک بین بازیگران صنعت بیمه خواند. او گفت که وقتی در مورد کدینگ واحد حرف می‌زنیم باید قدم‌هایی که در مورد آن برداشته می‌شد را شفاف‌تر کنیم چرا که کدینگ واحد و تحول دیجتال فاصله زیادی با یکدیگر دارند. براساس توضیحات او برای اینکه بتوان تحول دیجیتال را را پیاده کرد یکی از کارهایی که باید انجام شود این است که تعامل دیجیتال بین بیمه‌گذار و بیمه‌گر را ارتقاء ببخشیم. براساس گفته‌های او یکی از زیرساخت‌ایی که در این جریان از نظر فنی مورد نیاز است کدینگ واحد است.

ایمانی مهر در این مورد گفت:‌ «تا زمانی که زبان واحد یا همان کدینگ واحد بین شرکت‌های مختلف ایجاد نشده باشد نه یک بازیگری در این صنعت می‌تواند با بازیگر دیگر صحبت کند نه یک بازیگر زبان کسان دیگری در این صنعت را می‌فهمد و می‌توانند با هم صحبت کنند.» او کدینگ واحد را یک ضرورت می‌داند که در واقع همان زمان واحدی است که بین بازیکران این صنعت باید ایجاد شود.

از راست به چپ: محمود کریمی، مدیرعامل پلنت-حامد ولی پوری، مدیرعامل بیمیتو- رسول قربانی، سردبیر راه پرداخت

اعتمادی که نیست

کند پیش رفتن صنعت بیمه به سمت تحول دیجیتال آنطور که بازیگران نوآور این حوزه می‌گویند به دلیل باور نداشند بازیگران قدیمی این حوزه به آن است. حامد ولی پوری، مدیرعامل بیمیتو، به عنوانی یکی دیگر از حاضران در این پنل از تجربیاتش به عنوان یک استارت‌آپ بیمه‌ای از سختی‌های کار در این صنعت گفت و اینکه در ابتدا هیچ کدام از ارکان بیمه حتی آنها را قبول نداشتند. او با اشاره به اینکه وقتی بیمیتو به محصول و قابل استفاده شود بیمه مرکزی به آنها بازخورد بدی نشان داده است گفت: «بیمه مرکزی در اولین بازخورد به ما گفت که شما اصلا امکان فروختن بیمه به صورت آنلاین را ندارید و اگر این کار را بکنید با شما برخورد می‌کنیم .  شرکت‌ و ساختارهای دیگر بیمه هم که اصلا ما را باور نداشتند و با ما صحبت نمی‌کردند. » او ادامه داد: «در نهایت به سراغ نمایندگان بیمه رفتیم که آنها هم به ما یکسری قانون و دستورالعمل نشان دادند که می‌گفتند بیمه‌نامه باید قابل لمس و رویت باشد . در نهایت ما از لایه فروش شروع کردیم که این کار در آن زمان یک کار ساختار شکنانه‌ای به حساب می‌آمد.» به گفته او امروز بعد از ۵ سال تنها می‌توانند در لایه فروش با بیمه‌ها همکاری کنند و در لایه خسارت در حال مذاکره با بیمه‌ها هستند.

مصائب رگولاتوری و نوآوری

همه‌جا وقتی صنعتی با رشد پایین روبه‌رو می‌شود دست‌های انتقاد به سمت رگولاتوری آنها حوزه و قوانین دست و پاگیرش نشانه می‌رود، صنعت بیمه هم از این قاعده مستثنی نیست. به باور حاضران در پنل رگولاتوری در صنعت بیمه کم‌تحرک‌ترین رگولاتوری است و از آن طرف هم مطالبه‌ای از سمت بازیگران این عرصه از آن نمی‌شود تا تغییری در این صنعت ایجاد شود. محمود کریمی، مدیرعامل پلنت(شبکه نوآفرینی در صنعت بیمه) در این پنل گفت: «ما به مسائل نگاه دیجیتال نداریم اگر به موضوع‌های تفکر دیجتال وجود داشت به این معنی که هرچیزی که فیزیکی انجام می‌شود را به آنلاین ترجمه نشود فهم دیجیتال ایجاد می‌شد. در نهایت یک فرایند و فضا برای مطالبه‌گری همه شرکت‌ها ایجاد می‌کند و رگولاتوری مجبور به ایجاد تغییر می‌شد.» به باور او مشکل در این صنعت این است که رگولاتوری نه تنها برای قانون‌گذاری کم تحرک است از آن سو هم مطالبه از سمت بخش آنقدر جدی نیست تا تغییراتی که برای تحول دیجیتال در صنعت بیمه در انتظار آن هستیم رخ دهد.

https://pvst.ir/a8w

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو