اعضای کمیسیون اصل ۹۰ به پژوهشگاه فضایی رفتند
اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس برای دریافت توضیحاتی درباره به کارگیری اطلاعات و دادههای ماهواره…
۲۱ آبان ۱۴۰۳
رئیس هیات مدیره بیمیتو و ازکی در رویداد فیناپ مطرح کرد:
۲۰ خرداد ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۹ دقیقه
«اینشورتک» یا فناوری بیمه مفهومی نسبتا جدید است که میتواند به صنعت بیمه کمک میکند تا محصولات و خدمات بیمه در دسترس همگان قرار گیرد؛ اما در این راه با چالشهایی چون قانونگذاری مواجه هستند و به نظر میرسد شرکتهای بیمهای نیز هنوز در برابر تغییر مقاومت نشان میدهند. در این مورد رئیس هیات مدیره بیمیتو و ازکی با بیان اینکه استارتآپهای بیمهای قرار نیست جای نمایندههای بیمهای را بگیرند بلکه میخواهند فعالیت بیمه را تسهیل و با کل صنعت بیمه همکاری کنند، از قانونگذار درخواست کرد برای توسعه بیمه آنلاین به این کسبوکارها کمک کند. قائم مقام مدیرعامل بیمه دانا همچنین عنوان کرد که شرکتهای بیمه باید استارتآپها را بپذیرند و تغییر را قبول کنند تا در حوزه فروش به آنها کمک کنند.
به گزارش پیوست، حسین حسینی،قائم مقام مدیرعامل بیمه دانا در پانزدهمین رویداد فیناپ با موضوع اینشورتک به آمار صنعت بیمه سال ۹۹ اشاره کرد و گفت: «اگر به آمار صنعت بیمه در سال ۹۹ نگاهی بیندازید ۶۵ درصد پرتفوی صنعت بیمه به رشته اتومبیل و درمان اختصاص دارد. این دو بیمهنامه از جمله شخص ثالث چون بیمه نامه اجباری است، تقاضا همیشه برای آن وجود دارد. در رشته شخص ثالث بیش از ۲۴ میلیون خودرو را تحت پوشش قرار دادیم.»
او ادامه داد: «برای هرگونه شخص ثالث، بیمه بدنه هم باید صادر شود؛ اما بیمه بدنه برای این تعداد خودرو تنها ۱۵ درصد است. سایر رشتهها هم به تناسب آن کاهش پیدا میکند. اگر شما نگاهی به بیمه عمر یا بیمههای زندگی بیندازید، متوجه میشوید که ۱۵.۵ درصد از تولید سال ۹۹ به زندگی بیمه اختصاص یافته است. اگر میزان بیمه زندگی و بیمه شخص ثالث و درمان را با هم جمع کنیم، تقریبا ۲۰ درصد یا کمتر به سایر رشتهها اختصاص پیدا میکند.»
به گفته حسینی اعداد و ارقام نشان میدهد که با توجه به اینکه ابزارهای بسیاری داریم؛ اما گام مثبت در حوزه بیمه برنداشتیم. او همچنین بیان کرد: «این اعداد نشان میدهد که روش ما روش سنتی است و یکی از مسائل و مشکلاتی که ما در صنعت بیمه داریم، عدم آشنایی ما نسبت به مشاغل و مشاغل نسبت به ماست. اگر کسب وکارها را بفهمیم و بدانیم برای این مشاغل چه کاری انجام دهیم یا تولیدکننده را درست بشناسیم میتوانیم پوشش بیمهای مناسب برای آن در نظر بگیریم. تولیدکننده اگر احساس کند که بیمه در فعالیت او چه نقشی دارد، حتما ضریب نفوذ بیمه افزایش پیدا میکند.»
او با بیان اینکه کسبوکارهایی که موفق هستند، به خاطر این است که تغییر را پذیرفتند، گفت: «وقتی کسی تغییر را بپذیرد در کسب وکار خود موفق خواهد شد.در ساختار سازمان محور که حاکم بر اداره شرکتهاست، خلاقیتی وجود ندارد اگر هم خلاقیت وجود دارد، مشهود نیست. محصولات جدید نتوانستیم تولید کنیم و محصولات همه شبیه هم است.»
به گفته حسینی تعدد مقررات و وجود فرمهای متعدد و نرم افزارها و سنگینی کارها سبب شده تا نتوانند فرهنگ بیمه را بین مردم جا بیندازند.
او همچنین بیان کرد: «باید ساختار شرکتها از سازمان محور به کسبوکار محور تغییر پیدا کند. ما باید بپذیریم که تغییر کسب وکار لازم و ضروری است و حتما دیدگاهها را باید عوض کنیم. نباید تنها فرض کنیم که فضای استارتآپی به سمت فروش آنلاین برود و به بخشهای دیگر چون پرداخت خسارت توجهی نکند.شرکتهای بیمه باید بپذیریم که استارتآپها وجود دارند و میتوانند به حوزه فروش ما کمک کنند.»
حسینی ادامه داد: «ما باید در سیستم سه مورد را جا بیندازیم اول اینکه به که بفروشیم چه زمانی بفروشیم و کجا بفروشیم. وظیفه همه ما در بیمه این است که فرهنگ بیمه را بین مردم خود جا بیندازیم فارغ از اینکه مشتریان بیمه نامه خود را از کدام شرکت و شبکه فروش دریافت کردهاند.»
او همچنین افزود: «اگر بتوانیم مسیر را کوتاه کنیم و از بستر فناوری بهره ببریم، زندگی مردم راحتتر میشود. با شیوع کرونا رفت و آمد به بیمهها کاهش پیدا میکند. پس بیمهها باید از بستر فناوری اطلاعات استفاده کنند. حتی بیمهها باید فکر کنند که در بستر فناوری اطلاعات میتوانند کاهش هزینههای خود را جبران کنند.»
در این رویداد همچنین تیم لطیف، رئیس هیات مدیره بیمیتو و ازکی در این رویداد با بیان اینکه مشتری در سایت بیمیتو و ازکی میتواند با ورود پلاک تمام بیمهها را مقایسه کند، گفت: «مقایسه بیمهها به نظر کار کوچکی است؛ اما کار کوچکی نیست. هماکنون خرید بیمه از ۹۰ دقیقه به ۱۰ دقیقه کاهش پیدا کرده است.البته بیمه مرکزی با ما تماس گرفت که فعلا این راهحل را متوقف کنیم چون هنوز بازار آمادگی این تکنولوژی جدید را ندارد.»
او ادامه داد: «من دو کشور هند و امارات را به عنوان نمونه مقایسه با ایران در نظر گرفتم. این دو کشور برای کسبوکارهای دیجیتال خود جایگاهی در نظر گرفتند. در ایران به تازگی به عنوان کارگزاری آنلاین آییننامهای تهیه شده است؛ اما هنوز ساز و کارمان مشخص نیست. چند سال پیش قانونگذارهای هند و امارات توانستند قوانین را به صورتی تنظیم کنند که الان در هند ۱۵ درصد بیمه آنلاین شده است. در ایران تنها ۲ تا ۳ درصد بیمه آنلاین شده است.»
او از قانونگذار تقاضا کرد تا به صنعت بیمه آنلاین کمک کند تا تجربه خوبی که برای مشتری ساختیم را بتوانیم به راحتی استفاده کنیم. امروز آماده هستیم تا مردم خیلی ساده بیمه خریداری کند و خسارت خود را به راحتی پرداخت کند. او در ادامه به فعالیتهای ازکی بیمیتو اشاره کرد و گفت: «ما در ۵ سال فعالیت خود ۵۰ میلیون بیمه نامه صادر شده است. ۵۰ میلیون مقایسه روی سایت ما صورت گرفته است. پلتفرمی راهاندازی کردیم که ۸ هزار بازاریاب بیمه نامه روی آن کار میکنند. در کشور ۶۰ هزار نماینده و کارگزار داریم. از این ۶۰ هزار نماینده حدود ۱۵ درصد از آنها با ما همکاری میکنند. این اعداد قابل رشد است.» براساس گفتههای لطیف سایت بیمیتو ازکی قرار نیست جای نمایندهها را بگیرند بلکه میخواهند فعالیت بیمه را تسهیل کنند و با صنعت بیمه همکاری کنند.
او همچنین به چالشهای بیمه آنلاین اشاره و بیان کرد: «در بحث صنعت بیمه خلاف صنعت بانکداری، شرکتهای بیمه الان با کُر خود چالشهایی دارند و نمیتوانند با شرکتهای چابکی مانند ما که تکنولوژی محور هستند، همکاری کنند.ما به شرکتهای مختلف API میدهیم و شرکت بیمه در این زمینه چالش دارندد.»
لطیف در ادامه اضافه کرد: «قانونگذار یعنی بیمه مرکزی همراه ماست و تلاش خود را میکند؛ اما نگرانی بابت تغییرات هم دارند. اگر کشورهای دیگر نگاه کنیم متوجه میشویم آنها پیشرفت خوبی داشتند و به آسایش مشتری و رشد کشور کمک کردند.در کشور ما هم شرکتی به نام ازکی بیمیتو با ۲۵۰ کارمند فعالیت میکند که ۷۰ نفر در بخش فنی مشغول به کار هستند و این بخش همه نیازها را میشناسند و میتوانند به بیمه مرکزی و شرکتهای بیمه کمک کنند.»
آنطور که لطیف میگوید غیر از قانونگذاری در بخش فنی در ساختن محصولات بیمه چالش وجود دارد. او در توضیح بیشتر این بخش گفت: «یکی از مشکلاتی که داریم این است که محصولات بیمه کم هستند یا ساختن محصولات چالشبرانگیز است. در کشور آلمان بیمه مسئولیت داریم یا برای خانه و ماشین بیمه عمر تهیه میکنند. ما در ایران چنین بیمههایی نداریم. اگر امروز برای سرپرست خانوار اتفاقی رخ دهد، بیمه عمر وجود ندارد. ما میتوانیم این محصولات را پوشش دهیم.»
در ادامه حامد شیداییان، رئیس هیات مدیره و بنیانگذار ذهن چابک درمورد اهمیت API برای دستیابی به تحول دیجیتال گفت: «یکی از اساسیترین ستونهای تحول دیجیتال در سازمانها بحث API است. در تحول دیجیتال ما به دنبال تجربه جدیدی به خاطر انتظار تازه مشتریان هستیم و ماهیت خلق ارزش را در کسب وکار خود عوض میکنیم. مدل کسب و کاری هم باید تغییر کند و به همین خاطر باید از فناوری استفاده کنیم.»
او ادامه داد: «API نخستین بار در ایران در فضای اکوسیستم فینتک مورد استفاده قرار گرفت. شرکتهای مختلف بانکی و شرکتهای نرمافزاری که در فضای فینتک در حوزه PAYTECH و BANKTECH خدمات خود را در قالب OPEN API در اختیار کسبوکارها گذاشتند. اتفاق بسیار خوبی بود. بسیاری از کسبوکارها رشد کردند و انقلاب بزرگی در بانکداری باز ایجاد شد.»
براساس گفتههای شیداییان در حوزه بیمه در زمینه API خیلی جای کار وجود دارد و مفهوم بانکداری باز میتواند سرمشقی برای شرکتهای بیمه و بازیگران صنعت بیمه باشد. او همچنین بیان کرد: «اگر شرکتهای بیمه و بازیگران صنعت بیمه، خدمات خود را در قالب API در اختیار کسب وکارهای دیگر بگذارند، اسم آن OPEN INSURTECH میگذاریم. در این مدل یا شرکت بیمه دادههای خود را در اختیار سایر کسبوکارهای دیگر میگذارد یا مهمتر از آن خدمات خود را چون فرآیند صدور و ارزیابی و پرداخت خسارت خود را در قالب OPEN API در اختیار سایر کسبوکارها بگذارند.»
او با اشاره به اینکه حتی کسبوکارهای غیربیمهای هم میتوانند به پلتفرم بیمه دسترسی داشته باشند، گفت: «این کسبوکارها میتوانند خدمات بیمهای را در دل مدل کسب وکاری خود ادغام کنند و در نتیجه ارزش جدید و دستاورد جدیدی را برای مشتریان خود خلق کنند. به این صورت شرکت بیمه منتفع میشود چون کانال جدید کسبوکاری برای آن ایجاد شده و هم خود کسب وکار خدمات نوآورانه به مشتریان خود ارائه میدهد.»
مهدی صارمی، مدیرعامل استارتآپ لیتیوم هم با بیان اینکه کسبوکارهای بیمهای باید از صنعت محصول محور به سمت مشتری بروند و مشتری را در مرکز قرار دهند، گفت: «مشتری را باید در مرکز قرار دهیم و براساس درخواست او محصول طراحی کنیم. فرآیندهای پشتیبانی سیستم را به نوع صحیحی بازطراحی کنیم و در نهایت فرهنگ بسازیم. دقت داشته باشیم مسیر میانبر برای رسیدن به تحول دیجیتال یا بیمه دیجیتال وجود ندارد. بلکه این مسیر باید طی شود.»