skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مزارع استخراج رمزارز خاموش شدند

۳ خرداد ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

مزرعه استخراج رمزارز رفسنجان در شرایطی اعلام می‌کند که به صورت داوطلبانه اقدام به خاموش کردن دستگاه‌های خود در دوره اوج مصرف برق کرده است که سایر مزارع رمزازی دیگر نیز طبق مصوبه وزارت نیرو در زمان اوج مصرف برق باید دستگاه‌‌های خود را خاموش کنند.

به گزارش پیوست، طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته از سوی وزارت نیرو هم‌اکنون به منظور مدیریت مصرف برق، استفاده از انرژی برق شبکه برای استخراج رمزارزها در اوج بحران ممنوع است حداقل زمان خاموشی کامل مزارع طبق مصوبه دولت ۳۰۰ ساعت است و در دوره محدودیت‌دار نیز که تقریبا ۱۱۲ روز از سال را شامل می‌شود بهای هر کیلووات ساعت انرژی برق با ضریب ۲ محاسبه می‌شود.

گروه توسعه سرمایه گذاری ایران و چین طی اطلاعیه‌ای اعلام کرده است که «میزان مصرف فارم رفسنجان در بیشترین دوره خود مصرف به 120 مگاوات می‌رسد که در مقابل ظرفیت تولید برق 80هزار مگاواتی کشور رقمی ناچیز است.»

محمد حسن رنجبر، رئیس گروه توسعه سرمایه گذاری ایران وچین در این نامه با اشاره به اینکه با شروع پیک گرما و آغاز خاموشی‌ها سایت استخراج رمزارز رفسنجان داوطلبانه خاموش شده است، قید کرده است: این مزرعه برق را به قیمتی صادراتی خریداری می‌کند که به این معنی است که این فارم با مصرف 120 مگاوات برق به اندازه دوهزار مگاوات برای کشور سودآوری دارد.

این نامه در ادامه دلیل قطعی‌های برق را فرسودگی و راندمان پایین نیروگاه‌ها دانسته و تاکید کرده است که وزارت نیرو با درآمد حاصل از استخراج قانونی رمزارزها می‌تواند کل صنعت برق کشور را دوباره بازسازی کند.

پیش از این نیز رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس نیز اعلام کرده بود که مصرف برق صنعت استخراج رمزارز یک درصد کل برق تولیدی کشور است از همین رو، علت قطع برق، استخراج رمزارز نیست علت توقف سرمایه‌گذاری و فرسودگی شبکه توزیع و تولید است.

در ادامه نامه گروه توسعه سرمایه گذاری ایران و چین با اشاره به اینکه کل مصرف قانونی و غیرقانونی ماینینگ در کشور حدود یک درصد از ظرفیت شبکه برق است و در صورتی که تمام این یک درصد به صورت قانونی دربیاید، درآمد ماهانه چند صد میلیارد تومانی برای وزارت نیرو به همراه خواهد داشت، هشدار داده است که وضع قیمت‌های ناعادلانه و غیرمنطقی اخیربرای صنعت ماینینگ انگیزه‌ای برای قانونی شدن واحدهای غیرمجاز و سرمایه گذاری‌های جدید در بخش زیرساخت برق وجود نخواهد داشت.

هر چند فعالان این حوزه و نمایندگان مجلس تاکید می‌کنند که دلیل خاموشی‌های اخیر و به دلیل استخراج رمزارز نیست اما مدیرعامل توانیر در مصاحبه‌ای تلویزیونی اعلام کرده است که یکی از دلایل خاموشی‌های اخیر استخراج رمزارز است. محمد حسن متولی زاده با اشاره به اینکه آمار دقیقی از میزان تولید رمزارزها در کشورمان وجود ندارد، گفت: یکی از ویژگی‌های رمزارزها و فرایند استخراج آنها این است که قابل کنترل نیست.

مدیرعامل توانیر افزود: «در سال اخیر، رشد انرژی مصرفی برای استخراج هر واحد رمزارز، چندین برابر شده است و بر اساس برآوردها؛ حدود دو هزار مگاوات از برق کشورمان برای تولید رمزارز مصرف می‌شود.» متولی زاده ادامه داد: «دو هزار مگاوات معادل مصرف دو میلیون خانوار یا معادل بیش از مصرف هفت استان کشور و یا معادل ۳۰ درصد مصرف تهران است.»

متولی زاده با بیان اینکه به همکارانمان که برای جمع آوری تجهیزات استخراج رمزارزها رفته‌بودند تیراندازی شد افزود: «از دستگاه‌های امنیتی و قضائی کمک خواستیم.»

او در شرایطی میزان مصرف برق استخراج رمزارز را ۲هزار مگاوات برآورد می‌کند که در گزارش مجلس میزان مصرف برای استخراج رمزارز ۷۰۰ مگاوات یعنی یک درصد تولید برق عنوان شده بود.

 

https://pvst.ir/a4e

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو