استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ آبان ۱۴۰۰
سازمان فرابورس مجوز راهاندازی سندباکس بازار سرمایه را از کارگروه مدیریت یکپارچه و هماهنگی محیط های آزمون وزارت اموراقتصادی و دارایی دریافت کرد.
به گزارش پیوست، مدیرعامل فرابورس، امیرهامونی، با اعلام این خبر در همایش اقتصاد دیجیتال گفت: «خوشبختانه چهارشنبه (۲۹ اردیبهشت) از طریق سازمان بورس در شورای عالی محیطهای آزمون کشور که با محوریت وزارت اقتصاد فعالیت میکنند مجوز محیط سندباکسی بازار سرمایه را هم گرفتیم و بهزودی شروع به کار خواهد کرد.»
او در خصوص سندباکس گفت: «محیطهای آزمون فضای ورود تکنولوژیها به بازارهای سنتی هستند. تکنولوژیهایی مانند بلاکچین، هوش مصنوعی، تحلیل داده و ارتقای کیفیت بازار در این محیطها معرفی خواهد شد.»
طبق گفته هامونی این سندباکس یک دوره آزمون یک ساله دارد که پس از گذر از این دوران و تایید هیات ژوری، تکنولوژیها در محیط واقعی ظهور میکنند و به مرحله مقرراتگذاری و قانونگذاری میروند.
مدیرعامل فرابورس در مورد کجرفتاریهایی که معمولا در بازار سرمایه وجود دارد صحبت و اعلام کرد به چندین دلیل بازار سرمایه نیازمند نظارت است. به گفته او معمولا خطاهای معاملاتی در این بازار وجود دارد و مسائل اقتصاد روایی هم از فضای مجازی نشات میگیرد. حسن عملکرد اعضا و نمایندگان، صحت فرآیندها و پولشویی از دیگر مسائلی بود که طبق اعلام هامونی بازارهای مالی را نیازمند نظارت میکند.
به گفته هامونی از جمله مواردی که در زمره کجرفتاریهای بازار سرمایه قرار میگیرند، میتوان به دستکاریهای قیمت، کلاهبرداریها و سواستفاده از اطلاعات نهانی برای انجام معاملات اشاره کرد.
او از سیستمهای نظارتی که برای کشف کجرفتاریها و معاملات ناسالم به کار گرفته میشود صحبت کرد و گفت: «سیستمهای Alerting، Detection، Reporting و Visualization از جمله سیستمهای نظارتی هستند که هوش مصنوعی و بلاکچین اهمیت بالایی در کارایی و عملکرد آنها دارد.»
او همچنین به گزارشی از مککنزی اشاره کرد که طبق آخرین تحقیقات در مورد تکنولوژیهایی که برای زیرساختهای بازار کاربرد دارد، هوش مصنوعی در رتبه اول قرار دارد.
آنطور که هامونی توضیح داد در حال حاضر در بازار سرمایه آمریکا شرکتهایی فعال هستند که به واسطه تکنولوژیهای روز مانند هوش مصنوعی و یادگیری عمیق، روابط هوشمند بین افراد و معاملات را کشف و معاملات ناسالم را مشخص میکند. علاوه بر این، بازار بورس آلمان هم جداگانه روی ۱۴ استارتآپ حوزه فینتک سرمایهگذاری کرده که کار اصلی آنها نظارت بر بازارهای مالی است.