انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
براساس تفاهمنامه پست بانک و معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری که در اینوتکس به امضا رسید:
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
پست بانک ایران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در افتتاحیه هشتمین دوره رویداد اینوتکس ۲۰۲۱ تفاهمنامه امضا کردند. یکی از موضوعات مطرح شده در این تفاهمنامه، پرداخت انواع تسهیلات به شرکتهای حوزه فناوری، از طریق منابع داخلی پست بانک و منابع توسعه ملی تسهیلاتده است.
به گزارش پیوست، براساس این تفاهمنامه شرکتهای نوپای استارتآپی که شامل فعالان حوزه فینتک، آیتی و آیسیتی میشود در محدوده سرویسدهی پست بانک ایران قرار میگیرند. براساس تعاملات پستبانک با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مقرر شد تا خدمات مربوطه را طی یک پروتکل همکاری بین پستبانک ایران و معاونت منعقد کنند.
از دیگر موضوعات مطرح شده در این تفاهمنامه میتوان به «همکاری در تامین مالی و سرمایهگذاری در حوزههای فناوری و دانشبیان و راهاندازی صندوقهای سرمایهگذاری و همچنین پژوهش و فناوری»، «همکاری در جهت استفاده از خدمات محصولات شرکتهای دانشبنیان، از جمله فناوریهای مالی، بلاکچین و فناوریهای پیشرفته»، «پرداخت انواع تسهیلات به شرکتهای حوزه فناوری، از طریق منابع داخلی بانک و منابع توسعه ملی تسهیلاتده»، «تعامل در زمینه ایجاد مراکز نوآوری و شتابدهی»، «همکاری در زمینههای رویدادهای نوآوری مشترک» و «همکاری در جهت سرمایهگذاری برای ارتقای دانش و مهارتهای کارآفرینان و خلاقان در حوزه نوآوری و فناوری» اشاره کرد.
شهرداری تهران و شبکه فنبازار ملی ایران در این افتتاحیه تفاهمنامه دیگری امضا کردند. این تفاهمنامه درحوزه شهر هوشمند و فعالسازی اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور جهت رفع نیازهای فناورانه شهرداری تهران تفاهمنامه امضا شد.
کارگزار تخصصی تفاهم نامه بین دو نهاد ذینفع، شرکت کاریز اعتماد خواهد بود. این تفاهمنامه در یک سال گذشته بین این دو نهاد شکل گرفته بوده و حالا در هشتمین دوره نمایشگاه اینوتکس، به شکل قرارداد به امضا رسیده است.
در بخش دیگری از این مراسم تفاهمنامهای دیگر بین شرکت تکدا و مرکز شتابدهی نوآوری پارک علم و فناوری پردیس منعقد شد. این تفاهمنامه با هدف راهاندازی پروژه اینوتکن به سفارش مرکز شتابدهی نوآوری پارک علم و فناوری پردیس و اجرای شرکت تکدا شکل گرفته است. پروژه اینوتکن، اولین توکن تخصصی حوزه نوآوری کشور است که با ایجاد شبکهای از استارتآپها، سرمایهگذاران و خدمات دهندگان در بستر بلاکچین باعث ایجاد گردش مالی بیشتر و تقویت سرمایهگذاری روی استارتآپها خواهد شد.
در این مراسم همچنین سجاد عباسی فشمی، دبیر نمایشگاه اینوتکس با اشاره به اینکه وقتی استارتآپها و سرمایهگذارها فقط با فعالان حوزه خود در ارتباط باشند، فاصله قبیلهای ایجاد میشود، گفت: «در اینوتکس امسال با شعار «اکوسیستم نوآوری و فناوری زیر یک سقف» در تلاش هستیم تا فاصله قبیلهای را کاهش دهیم. با اینکار به سه هدف میرسیم. اول اینکه سرمایهگذاری درحوزه نوآوری را افزایش دهیم. دوم همکاریّها و مشارکتهای b2b را بین بنگاههای اقتصادی گسترش دهیم. سوم اینکه بین فعالان اکوسیستم شبکه سازی خوبی ایجاد کنیم.»
او در ادامه صحبتهای خود به برنامههای اینوتکس ۲۰۲۱ اشاره کرد و گفت: «یکی از برنامهها اینوتکس استیج است که در این بخش موضوعات روز و اقتصادی که روی کسبوکار ما تاثیر میگذارد و تحریمها و تغییر پارادایم ذهنی و غیره بررسی میکنیم. در بخش نکستیشن سخنرانیهایی در ۶ حوزه بلاکچین، اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، کلان داده و بیگ دیتا انجام میشود.کسبوکارهایی هم که احتیاج به جذب سرمایه دارند میتوانند در کافه سرمایه حضور داشته باشند.تاکنون ۲۵۰ جلسه سرمایهگذاری هماهنگ شده است و شرکتهای VC ترکیهای هم به صورت فعالانه حضور دارند و جلسات مجازی با استارتآپها برقرار میکنند.» به گفته فشمی رقابتهای استارتآپی اینوتکس پیج در ۶ شهر مختلف برگزار شد و فینالیستهای این رویداد روز جمعه به رقابت میپردازند و بخش مجازی رویداد هم برای افرادی که میخواستند از خارج از کشور در نمایشگاه شرکت کنند، فعال است.
سورنا ستاری، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم در این مراسم به نقش پررنگ فناوری و دانش در حال و آینده صنعت و همچنین نقش حیاتی آن در دوران همهگیری اشاره کرد و گفت: «امیدوارم با از بین رفتن فراگیری این ویروس، سال آینده بتوان نمایشگاه اینوتکس به صورت کاملتر و به صورت حضوری برگزار شود. البته این نکته هم قابل اشاره است که محدودیتهای به وجود آماده بر اثر کرونا، باعث پیشرفتهایی در زمینه نوآوری و فناوری شده است. از جمله در حوزه بیوتک که مواد اولیه دارویی در ایران تولید شد و هماکنون چند شرکت دانشبیان در حال تولید و تست واکسن ویروس کرونا هستند.»
او ادامه داد: ««نگاه تمسخرآمیز به فناوری از بین رفته است و این موضوع اولویت اول هر دولتی شده است. فناوری اقتدار، اقتصاد، فرهنگ و پایه توسعه هر کشوری است و ایران هم از این قائده مستثنا نیست. این نکته را میتوان در پارک فناوری پردیس که در آن حضور داریم مشاهده کرد که میزبان بیش از ده هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید بوده است.»
به گفته ستاری این سرمایهگذاری روی جوانان و مغزهاست و امیدواریم در کنار این سرمایهگذاریها، همکاری محلی نیز شکل بگیرد. او تاکید کرد که در حقیقت توسعه شهر پردیس یک توسعه دانشبیان است و امیدواریم با افزایش کمک و سرمایهگذاری شرکتها، وضعیت بهتر شود.