skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رگولاتوری مصوبه رومینگ ملی را اصلاح کرد

اپراتورهای دارای سهامدار مشترک، تخفیف رومینگ ملی نمی‌گیرند

سونیتا سراب‌پور نویسنده میهمان

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در مصوبه جدیدی که انتهای سال گذشته به اپراتورها ابلاغ کرده، در تبصره‌ای مصوبه رومینگ ملی که سال ۱۳۹۳ ابلاغ شده را اصلاح کرده است. براساس یک تبصره اصلاحی این مصوبه، چنانچه اپراتور میزبان یا سهامداران او با اپراتورهای ممهان به صورت مستقیم یا غیر مستقیم سهامداری مشترک داشته باشند مشمول تخفیف تسهیم درآمد مندرج در این بند نخواهند شد. این بند اصلاحی موجب اعتراض اپراتورهای ارتباطی شده است. به باور آنها این بند، تخفیف و رقابتی که طرح رومینگ ملی در نظر داشته است را از بین می‌برد.

به گزارش پیوست، طرح رومینگ ملی از آن طرح‌های پر سرو صدایی است که از ابلاغ تا اجرا پستی و بلندی‌های بسیاری را طی کرده است. بهره‌برداری فاز نخست طرح رومینگ ملی که استفاده متقابل از شبکه‌های تلفن همراه بین اپراتورها را فراهم می‌کرد، خرداد ماه سال ۱۳۹۳ طی تفاهم‌نامه‌ای بین سه اپراتور کلید خورد و در نخستین گام، مشترکان رایتل در سراسر کشور تحت پوشش کامل شبکه اپراتورهای دیگر قرار گرفتند. رومینگ ملی، خدمتی است که با استفاده از آن یک اپراتور خدمات شبکه خود را در اختیار مشترکان اپراتورهای مهمان قرار می‌دهد و با انعقاد قرارداد، از اپراتور مهمان هزینه دریافت می‌کند.

یکماه بعد از شرایط اجرای فاز دوم اجرای این طرح، مشترکان همراه اول و ایرانسل هم توانستند از مزایای رومینگ ملی استفاده کنند. اما در دی ۹۴ خبرگزاری تسنیم بدون نام بردن از اپراتوری خبر داد که اجرای رومینگ ملی متوقف شده است. در نهایت مجددا ۳ سال بعد و در زمان وزارت محمدجواد آذری جهرمی، او با دورهم جمع کردن مدیران اپراتورهای ارتباطی یک بار دیگر و در تفاهم‌نامه‌ای، رومینگ ملی را در سراسر کشور اجرایی کرد. حالا به نظر می‌رسد با اصلاحی که رگولاتوری روی مصوبه رومینگ ملی انجام داده است این طرح مجددا با چالش روبه‌رو شده است.

حسین طهرانی، مدیرعامل مبین‌نت، از جمله افرادی است که نسبت به این اصلاح جدید منتقد است. او می‌گوید در اصلاح مصوبه رومینگ ملی تبصره‌ای اضافه‌ شده که اگر اپراتوری با اپراتور دیگر رابطه مستقیم و غیر مستقیم داشته باشد از تخفیف رومینگ ملی برخوردار نمی‌شود. به باور او این تبصره به ضرر اپراتورهایی است که به گونه‌ای سهامدار هم هستند مانند همراه اول و مبین نت.

طهرانی در گفت‌وگو با پیوست توضیح می‌دهد: «با اجرای رومینگ ملی اپراتور مهمان از پرداخت سهم شریک دولت معاف بود. یعنی اگر تا قبل از این مصوبه جدید اپراتوری قرار داد رومینگ می‌بست به واسطه اینکه اپراتور میزبان سهم دولت را می‌داد اپراتور مهمان از پرداخت سهم دولت معاف بود.» او ادامه داد: «حالا تبصره ۷ مصوبه ۳۱۳ این شرایط را لغو کرده است. طبق این تبصره اگر بین اپراتور میزبان و مهمان رابطه سهامداری غیر مستقیم یا مستقیم به هر میزان باشد این تخفیف حذف می‌شود. یعنی اگر الان ما بخواهیم از همراه اول رومینگ بگیریم هم باید همراه اول سهم دولت را پرداخت کند هم ما که با همراه اول رابطه سهامداری داریم.»

طهرانی این تصمیم رگولاتوری را عجیب می‌داند و معتقد است که می‌تواند دلیل نگرانی رگولاتوری برای این تصمیم را درک کند چرا که این نهاد خواسته اپراتورهایی که سهامدار مشترک دارند با یکدیگر قرار دارد ارزان‌تر رومینگ نبندند و با دیگران گران‌تر وارد معامله نشوند. به باو او این نگرانی با تعرفه‌گذاری و تعهد رومینگی قابل حل است.

طهرانی از نامه‌نگاری سندیکای مخابرات، کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران و اپراتورها به رگولاتوری در مورد اصلاح این تبصره از مصوبه ۳۱۳ خبر می‌دهد و امیدوار است رگولاتوری با بررسی بیشتر اقدام به اصلاح این مصوبه کند.

https://pvst.ir/a1k
سونیتا سراب‌پورنویسنده میهمان

    سال ۸۵ و با انتخاب رشته‌ دانشگاهی که نقشی در آن نداشتم وارد حوزه روزنامه‌نگاری شدم و حالا عاشق این کارم. ۱۲ سال است که به صورت تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کار می‌کنم؛ ۸ سال از این مدت به کار در تحریریه روزنامه‌های دنیای اقتصاد و ایران گذشت و با روزنامه‌های سرمایه، هم‌میهن، همشهری و اعتماد نیز همکاری داشتم. از سال ۹۷ مسیر فعالیتم تغییر کرد و در نهایت رسیدم به تحریریه پیوست.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو