مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
در اولین نشست تخصص فرصتها و چالشهای سرمایه گذاری در سلامت دیجیتال عنوان شد
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
بازار حوزه سلامت الکترونیکی از آن حوزههایی است که به باور فعالان آن با وجود ارزش بالایی که دارد در ایران به دلیل ترس از وزارت بهداشت کسبوکارهای کمی در آن وارد شدهاند. این موضوع در اولین اولین نشست تخصصی فرصتها و چالشهای سرمایه گذاری در سلامت دیجیتال نیز به بحث و بررسی گذاشته شد. در این نشست فعالان بازار سلامت دیجیتال اعلام کردند که با وجود ظرفیتها و جذابیتهایی که این بازار دارد اما بدون بازیگر ماننده است.
به گزارش پیوست، سالهاست که استارتآپهای حوزه سلامت با مشکلات گوناگونی از سمت وزارت بهداشت مواجه میشوند که در بسیاری از موارد کارشان تا تعطیلی کسبوکارشان هم پیش رفته است. در اولین نشست تخصصی فرصتها و چالشهای سرمایهگذاری در سلامت دیجیتال رضا الفتنسب، عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی اعلام کرد که آنها تلاش کردهاند تا جایی که قانون اجازه میداده زیرساختهای لازم را برای فعالیت کسبوکارهای حوزه سلامت دیحیتال فراهم کنند تا با وزارت بهداشت به مشکل برنخورند. او در این مورد به آرش برهمند، سردبیر ماهنامه پیوست گفت: «در قدم اول ضوابطی به تصویب رسیده است و مجوزهایی به حوزه سلامت داده شده و وزارت بهداشت هم واکنش بدی نداشته است با این وجود سروصدا در این حوزه کم است و ترس از وزارت بهداشت وجود دارد.»
باوجود همه موانع بر سر کسبوکارهای این حوزه به باور حاضران در این نشست ارزش بازار سلامت دیجیتال بسیار بالاست. در این زمینه ژوبین علاقبند، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری لیان و رئیس هیات مدیره دکتر دکتر گفت: « بازاری که سلامت دیجیتال میتواند در آن نفوذ کند، ارزش بالایی دارد. تعداد کل ویزیتهای پزشکی که در کشور انجام میشود، هشتصد میلیون عدد در سال است که اگر به جمعیت تقسیم شود یعنی هر ایرانی ده بار در طول سال به هرشکلی به مراکز سلامت مراجعه میکند.» او ادامه داد: «علاوه بر این، بازار دارو در کشور یک حوزه ۴۵ میلیارد تومانی است. در حال حاضر هم با وجود تاخیر در وارد شدن این حوزه، اتفاقات بسیاری در این بازار افتاده است که کرونا عامل اصلی تحریک آن بوده است.»
در ادامه این نشست شاهین طبری، مدیرعامل استارتآپهای فعال در حوزه سلامت یعنی مداریو و مادرشو در خصوص ورود مجموعههای حوزه سلامت الکترونیک به بازار، با تاکید بر اینکه سازمانها مقوله تعامل پذیری را شروع کرده اند، گفت: «اتفاقات بالفعل در حال رخ دادن است. هرچند که در زندگی روزمره مردم تراکنشهای سلامت الکترونیکی تاثیر کمتری داشته؛ اما اتفاقات بزرگی رخ داده که فقط در کسب و کارها نبوده است و سازمانهای بزرگ به حرکت درآمده اند و درآینده بیشتر از آن خواهیم شنید.» به باور او در دوره کرونا توجه کسبوکارهای حوزه سلامت دیجیتال سریع و قابل تامل بوده است.
اما سردبیر پیوست این سوال را در ادامه نشست مطرح کرد که چرا با وجود جذابیت بالای این بازار بازیگران بزرگی در آن حضور ندارند. بهزاد سیفی، هم بنیانگذار و مدیر هلثیو در این خصوص گفت: «این مسئله در چند سطح قابل بررسی است و دلیل همه این اتفاقها سیستم رگولاتوری است. اعتقاد من این است که یکی از دلایلی که کسبوکار موفق نداریم این است که مجموعهای که در این حوزه دانش و بینش مشخص داشته باشد، نداریم. کسی که در حوزه سلامت وارد میشود باید هم بازار و نظام پیچیده سلامت داخل کشور را کامل بشناسد و به آن مسلط باشد و هم با ترندهای تکنولوژی دنیا آشنا باشد؛ از سوی دیگر به شدت مشکل نوآوری داریم.»
سیفی در ادامه ورود بازیگران جدید را مشروط به جلب اعتماد مردم دانست و ادامه داد: «ما باید بدانیم که وقتی قصد ورود به حوزهای را داریم که با سلامت مردم طرف است و به نوعی حساس است، نقطه شروع ما کجاست. از سوی دیگر بحث جلب اعتماد مردم مطرح است چرا که مهاجرت مردم از یک اپلیکیشن به سادگی اتفاق نمیافتد.»
در همین زمینه علاقبند با بیان اینکه در مرحلهای از بازار توسعه سلامت الکترونیکی قرار داریم که هرچه تعداد بیشتر باشد و هر کسبوکاری در قسمت خاصی شروع به رشد و قوی شدن کند، برای کل اکوسیستم بهتر است، گفت: «خیلی زود است که ما از رقابت بین بازیگرها در این حوزهصحبت کنیم چرا که هرکدام از آنها در حال آشنا کردن مخاطبان با خدمات و سرویسهای سلامت الکترونیک هستند. هرچند که به نظر من در آینده دو یا سه بازیکن بیشتر در این بازار نخواهد ماند.»
علاقبند، ادامه داد «به نظر من ورود استارتآپهای قوی به این حوزه، اتفاق خوبی است که به مسائل زیادی از جمله تعامل با رگولاتور، انتخاب استراتژی و… کمک میکند. بیشتر بودن سرویسهای خوب در این حوزه مردم را بهتر با سلامت الکترونیک آشنا میکند.»