مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
با فراهم شدن امکان ارسال رمزدوم پویای پیامکی از سوی تمامی بانکها
۱ بهمن ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
استفاده از رمز ایستا به تدریج از ۸ بهمن ماه در بانکهای کشور محدود میشود، پس ا زآن تاریخ استفاده از رمز ایستا فقط برای پرداختهای روزانه به صورت تجمیعی زیر۱۰۰ هزار تومان برای هر کارت امکان پذیر است.
به گزارش پیوست، تراکنشهای زیر ۱۰۰ هزارتومان بیشترین حجم تراکنشهای اینترنتی را به خود اختصاص میدهند طبق گزارش شاپرک در آذرماه گذشته ۲۸.۱۹ درصد تراکنشهای انجام شده توسط ابزارهای پذیریش اینترنتی در بازه ۵ هزار تومان تا ۱۵ بودهاست همچنین حدود ۷۶.۸۸ درصد کل تراکنشهای انجام شده روی این ابزار پذیرش مبالغی کمتر از ۲۵ هزار تومان را داشتهاند. این وضعیت در پرداخت موبایلی نیز با شدت بیشتر ادامه مییابد به گونهای که ۴۱.۷۲ درصد مجموع تراکنشها دارای مبلغ کمتر از ۲ هزار تومان و ۶۶.۱۸ درصد تراکنشها دارای مبلغ ۵ هزار تومان بودهاند.
باتوجه به رفتار مردم برای خرید اینترنتی و مقایسه مبالغ تراکنشهای اینترنتی انجام شده مشخص میشود که بیشترین استفاده مردم برای پرداخت قبوض و همچنین خرید شارژ است از همین روست که بانک مرکزی به پیشنهاد اپراتورهای کشور امکان پرداخت با رمز ایستا را برای مبالغ کمتر از ۱۰۰ هزار تومان برای هر کارت در یک روز مجاز اعلام کرد.
از همین رو بانکها برای اینکه بتوانند امکان استفاده از هر دو رمز را در زیرمجموعه خود پیادهسازی کنند مجبور به اعمال تغییراتی در سوئیچهای کارت خود شوند. پیادهسازی رمز دوم پویای پیامکی از هفته دوم دیماه به تدریج در بانکهای مختلف کشور آغاز شد.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی اعلام کرد: «هماکنون بسیاری از بانکهای کشور امکان ارسال پیامک رمز پویا را برای مشتریان خود فراهم کردهاند و تعداد معدودی از بانکهای باقیمانده به زودی این زیرساخت را در زیرمجموعه خود ایجاد خواهند کرد.» الزام استفاده از رمز دوم پویا و تعیین زمان مشخص برای اجرای آن تقریبا از دیماه گذشته مطرح شد، از همان زمان پیگیری اجرای آن به صورت کامل از سوی بانک مرکزی کلید خورد.
پیشبینی میشود تا سوم بهمن ماه تمامی بانکها به سامانه هریم متصل شوند و در نهایت امکان ارسال پیامکی رمز دوم پویا را در زیرمجموعه خود پیاده کنند. بانک آینده و بانک ملی جزو بانکهایی هستند که هنوز ارسال پیامکی رمز دوم پویا را در زیرمجموعه خود ایجاد نکردهاند.
در مرحله اول تمرکز بانک مرکزی روی پیادهسازی رمز دوم پویا در بخش صادرکنندگی بانکها بود. با پیادهسازی رمز دوم پویا در این بخش با استفاده از هر اپلیکیشن پرداخت یا از طریق هر درگاه پرداختی امکان دریافت رمز پویا به صورت پیامکی فراهم خواهد شد در مرحله بعد بانکها باید این امکان را در اینترنتبانک خود یا اپلیکیشنهای خود ایجاد کنند. هماکنون بسیاری از بانکها این امکان را در اپلیکیشنهای خود نیز ایجاد کردهاند.
مهران محرمیان اعلام کرد: «حذف رمز ایستا به صورت ناگهانی و یکباره نخواهد بود بلکه همانطور که پیادهسازی رمز پویا به صورت تدریجی در بانکهای مختلف صورت گرفت اجرای آن نیز به صورت تدریجی خواهد بود.»
پیشبینی میشود امکان استفاده از رمز ایستا برای تمامی پرداختهای اینترنتی فقط تا ۲۵ بهمن ماه امکانپذیر باشد.