دسترسی هکرهای وزارت خزانهداری آمریکا به ۳ هزار فایل و ۴۰۰ کامپیوتر
هکرهایی که آمریکا آنها را تحت حمایت دولت چین میداند چندی پیش به وزارت خزانهداری…
۲۷ دی ۱۴۰۳
جوابیه بنیاد ملی بازیهای رایانهای به گزارش پیوست درمورد اعتراض بازیسازان:
۲۱ فروردین ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
بنیاد ملی بازیهای رایانهای درجوابیهای به گزارش پیوست درمورد اعتراض بازیسازان به رویکرد بنیاد ملی بازیها اعلام کرد قوانین نظارتی بنیاد سلیقه بنیاد یا وزارت ارشاد نیست و این قوانین در آغاز توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و سپس در شورای عالی فضای مجازی تدوین و برای اجرا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شده است.به همین خاطر قوانین و مقررات مربوطه قاعدتا فصل الخطاب است.براساس این توضیح با توجه به اهمیت صیانت از مخاطب و خانواده، کارشناسان بنیاد با دقت موارد محتوایی در هر بازی را بررسی و در صورتی که به مواردی ازقبیل قمار، استعمال دخانیات، ادبیات توهین آمیز و غیره اشاره شود، دقت نظر به عمل میآورند. بنیاد ملی اعلام کرد که همانطور که بارها ذکر شده بازیهای موبایلی به محض تشکیل پرونده در سامانه میتوانند در فروشگاههای دیجیتالی منتشر شوند.
به گزارش پیوست، بنیاد ملی بازیهای رایانهای درخصوص گزارش پیوست با موضوع «ممیزیهای بنیاد ملی بازیهای رایانهای سلیقهای است» توضیحیایی را برای دفتر نشریه ارسال کرد:
طبق این توضیح، ردهبندی سنی و صیانت از حقوق خانواده و کودک در سراسر جهان روی صنایع فرهنگی اعمال میشود. در ایران هم این قوانین با توجه به شورای فرهنگ عمومی کشور درجلسه۶۶۵ و۶۶۶ مورخ ۲۲/۴/۹۵ و ۵/۵/ ۹۵ «آییننامه نظام ارزیابی و ردهبندی سنی بازیهای رایانهای» اجرا میشود. علاوه بر این، قوانین نظارتی بنیاد ملی بازیهای رایانهای، سلیقه و تشخیص این بنیاد یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست و سابقه آن به بدو تاسیس بنیاد (حدود 15 سال قبل) بازمیگردد. این قوانین در آغاز توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و سپس در شورای عالی فضای مجازی تدوین و برای اجرا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شده است. لذا قوانین و مقررات مربوطه قاعدتا فصل الخطاب است.
در بند ۲ این توضیح بنیاد درمورد شورای ردهبندی سنی بازیهای ویدیوئی توضیحاتی ارائه داد. براین اساس بنیاد میزبان یک شورای فرابخشی با عنوان شورای رده بندی سنی بازیهای ویدئویی است که به دلیل ضرورت رویکرد کارشناسی بازیها در آن نمایندگانی از نهادهای مختلف نظام فرهنگی کشور (مانند مرکز رسانههای دیجیتال، کانون پرورش فکری کودکان و سازمان تبلیغات اسلامی) حضوردارند. بنابراین طرح این موضوع که بنیاد به تشخیص خود بررسی و ارزیابی بازیها را انجام میدهد، صحیح نیست.
فیلترینگ بازیها از جمله موارد مورد اعتراض بازیسازان بود که بنیاد اعلام کرد فیلترینگ سایتها و اپلیکیشنها از وظایف نظارتی کارگروه تشخیص مصادیق جرایم سایبری است و ارتباطی با فعالیتهای بنیاد ملی بازیهای رایانهای ندارد.
بنیاد اعلام کرده است که همان طورکه بارها ذکر شده بازیهای موبایلی به محض تشکیل پرونده در سامانه میتوانند در فروشگاههای دیجیتالی منتشر شوند. براساس این توضیح نظر به اهمیت صیانت از مخاطب و خانواده، کارشناسان بنیاد با دقت موارد محتوایی در هر بازی را بررسی و در صورتی که به مواردی از قبیل قمار، استعمال دخانیات، ادبیات توهین آمیز و غیره اشاره شود، دقت نظر به عمل خواهد آمد.
بنیاد ملی بازیهای رایانهای همچنین در امتداد موضوع رونق تولید و حمایت از صنعت بازیهای دیجیتال، مطابق اساسنامه، ماموریت تبیین، تقویت و ترویج مبانی فرهنگی و هویت اسلامی ـ ایرانی از طریق این صنعت را دارد. به همین خاطر امیدوار است مانند بسیاری از کشورهای توسعه یافته موضوع ردهبندی سنی و صیانت از حقوق کاربران مطالبه همه دست اندرکاران رسانه و فعالان فرهنگی کشور باشد.
براساس اعلام بنیاد، مرکز مشاوره و تماس بنیاد ملی بازیهای رایانهای همه روزه از ساعت ۹ تا ۱۶:۳۰ پاسخگوی تماسهای تلفنی مخاطبان از طریق شماره تماس ۰۲۱۵۸۱۲۹ خواهد بود.
اوایل فروردین ماه سال جاری بازیسازان در بیانیهای تحت عنوان «کارزار حمایت از صنعت بازی» اعتراض خود را نسبت به سیاستهای بنیاد نشان دادند. براساس این بیانیه اقدامات بنیاد در صدور مجوز و ارزیابی بازیها را کاملا سلیقهای و حتی خارج از حدود وظیفه بنیاد و مانعی برای توسعه این صنعت نوپا است.
کاش تماس ایشون با تیممون و صحبت با پشتیبانی کافه بازار رو میشد بدون ترس رسانه ای کرد که به این شکل دروغ نگن.
این همه دروغ بعد از بلایی که سر بازی ما آوردند بسیار عجیبه.
متاسفم براتون آقای منصوری عزیز