skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رئیس پارک فاوای وزارت ارتباطات در مراسم آغاز به کار «اولین مرکز نوآوری تولید محتوای دیجیتالی کشور»

سهم صادرات ترافیک داده در کشور در مقابل واردات آن بسیار اندک است

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۲۶ بهمن ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

رئیس پارک فاوای وزارت ارتباطات در نشست خبری آغاز به کار «اولین مرکز نوآوری تولید محتوای دیجیتالی کشور» در مشهد با بیان اینکه راه‌اندازی مراکز نوآوری فایده‌ای ندارد مگر اینکه بازار منطقه را در دست بگیریم اعلام کرد که  سهم صادرات ترافیک داده در ایران فقط۱۰ تا ۱۵ درصد است که این میزان در مقایسه با واردات صورت گرفته بسیار اندک است. در این نشست همچنین مدیر مرکز نوآوری محتوای دیجیتال نیتک هدف از راه‌اندازی مرکز نوآوری تولید محتوای دیجیتالی را توسعه و رشد هدفمند صنایع خلاق محتوایی در سطح ملی دانست و گفت که این مرکز در یکی از طبقه‌های ساختمان مرکزی پست خراسان رضوی در مساحت ۳ هزار مترمربع در حال آماده‌سازی است و اسفندماه آغاز به کار می‌کند.

به گزارش پیوست، محمدجعفر صدیق، مشاور وزیر و رئیس پارک فاوای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور، در این نشست خبری که در مشهد به صورت مجازی و حضوری برگزار شده بود، بیان کرد که خراسان رضوی ظرفیت صادرات فناوری اطلاعات به‌ویژه به کشور‌های مجاور مثل افغانستان را دارد. او همچنین در این مورد گفت: «هدف ما استفاده از فضا‌های معطل مانده در دولت برای توسعه کسب‌و‌کار‌های آنلاین است تا این فضا‌ها در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.»

به‌گفته صدیق راه‌اندازی این نوع فضا‌های کسب‌وکار فایده ندارد، مگر اینکه بازار منطقه را در دست بگیریم. او همچنین تاکید کرد: «پارک‌ها فقط باید تأمین‌کننده فناوری باشند و این روحیه را در جامعه و بخش خصوصی ایجاد کنند. ما باید در موضوعاتی که جنبه اقتصادی دارند نقش داشته باشیم.»

براساس گفته‌های صدیق اولین مرکز نوآوری تولید محتوای دیجیتال کشور در مشهد راه‌اندازی می‌شود و در آینده در شهر‌های دیگر هم ایجاد می‌شود. طبق گفته او در ایران حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد صادرات ترافیک داده داریم که در مقابل واردات داده، آمار کمی است و باید این حوزه تقویت شود و حوزه فرهنگ بهترین فضا برای افزایش صادرات است.

صدیق با بیان اینکه پارک‌های علم و فناوری نهاد‌هایی دولتی؛ اما صدای بخش خصوصی هستند، گفت: «ما باید وارد بازار منطقه شویم و افغانستان ظرفیت خوبی برای ایجاد فضای مشابه دارد.»

باید به مرکز تبادل فرهنگی و تولید محتوا تبدیل شویم

حمیدرضا بحرینی، مدیر مرکز نوآوری محتوای دیجیتال نیتک در این نشست خبری، با بیان اینکه این مرکز در حال آماده‌سازی است و به زودی در اسفندماه افتتاح خواهد شد، گفت: «حوزه صنعت رسانه، گردش مالی چندین میلیاردی در سطح دنیا دارد و بیش از ۵۰ درصد این موضوع در حوزه تولید محتوای رسانه است. حوزه محتوا جز پربازده‌ترین و پرسودترین بخش سرمایه‌گذاری است.»

او ادامه داد: «تجربه چندین ساله ما در حوزه تولید محتوا ازسوی گروه شرکای ما بر بسترهای مختلف، مثل تلویزیون و شبکه‌های مجازی و همین‌طور ایجاد دو شتاب‌دهنده تخصصی در حوزه تولید محتوا در دو سال گذشته و برگزاری رویدادهای مختلف، از جمله «کودک آنلاین»، این موضوع را نشان داد که لازمه ورود به بازار تولید محتوا، ایجاد یک اکوسیستم در حوزه تولید محتوا است.»

به گفته بحرینی برای ایجاد اکوسیستم در حوزه تولید محتوا سه بخش «مرکز نوآوری در حوزه تولید محتوا»، «بازار ملی محتوای دیجیتال» و خدمات «تجارت آنلاین» که در زمینه عرضه و تولید محتوا در سطح بین‌المللی فعالیت می‌کند را فراهم کردند. او همچنین تاکید کرد: « مرکز نوآوری تولید محتوای دیجیتالی کشور در یکی از طبقه‌های ساختمان مرکزی پست خراسان رضوی در حال آماده‌سازی است که حدود یک سوم آن استودیوهای هشت‌گانه صوتی و تصویری و آزمایشگاه تولید محتوا است.»

مدیر مرکز نوآوری محتوای دیجیتال نیتک همچنین بیان کرد: «در این مرکز ۸ استودیو راه‌اندازی خواهد شد که شامل چهار استودیوی تصویری است. بزرگترین آن ۲۰۰ متر مربع است و چهار استودیوی صوتی که بزرگترین آن ۵۰ متر مربع خواهد بود.»

او با بیان اینکه بخشی از این مرکز را فضای کار اشتراکی برای استقرار افراد و تیم‌ها و شرکت‌های نوپا در نظر گرفتند، گفت: «هزار و ۳۰۰ مترمربع از فضای ۳ هزار متر مربعی را به ۳۰۰ میز کار تبدیل کردیم و به تیم‌ها و شرکت‌های نوپا حوزه تولید محتوا اختصاص می‌دهیم. باقی این مرکز فضاهای عمومی جلسات و ورک‌شاپ‌ها خواهد بود که هم اکنون در حال ساخت و ساز آن هستیم.»

بحرینی همچنین در صحبت‌های خود به ۴ بخش اصلی این مرکز اشاره و بیان کرد: «بخش اول آکادمی است که فرآیند جذب و استعدادیابی و فرهنگسازی و تیم‌سازی را انجام می‌دهیم. بخش دوم بخش شتابدهنده مرکز نوآوری خواهد بود که شتابدهی تیم‌ها و شرکت‌های نوپا را به عهده خواهد داشت.»

او در ادامه افزود: «بخش سوم بازارسازی و تجاری‌سازی است که این تجربه را در استارت‌اپ استودیو داشتیم و فعالیت اصلی آن ایجاد بازار برای تیم‌ها و تولیدکنندگان محتوا است.»

هزار و ۳۰۰ مترمربع از فضای ۳ هزار متر مربعی مرکز نوآوری تولید محتوای دیجیتالی را به ۳۰۰ میز کار تبدیل شده و به تیم‌ها و شرکت‌های نوپا حوزه تولید محتوا اختصاص داده می‌شود

براساس گفته‌های بحرینی، رسالت ویژه این مرکز این است تا به عنوان مرکز تبادل فرهنگی و تولید محتوا عمل کند و به خاطر هم جواری با کشور هم زبان افغانستان، تیم‌های این کشور هم از این زیرساخت‌ها برای تولیدمحتوا بهره‌مند شوند.

به گفته بحرینی بخش‌های اصلی این مرکز را به تجارت آنلاین اختصاص دادند و در این حوزه، خدماتی را در سطح ملی با عنوان خدمات تجارت آنلاین یا  OBS تعریف کرده‌اند که این خدمات به دو روش عرضه می‌شوند. او در مورد بیشتر توضیح داد: «یک روش کارگزاری فروش دارایی‌های محتوایی در سطح بین‌الملل است. با ثبت‌نام در پلتفرم OBS که همزمان با رونمایی مرکز آغاز به کار می‌کند، این امکان برای تمام افراد و تیم‌ها و شرکت‌ها فراهم می‌شود تا دارایی محتوایی قابل فروششان را در تمامی فروشگاه‌های بین المللی عرضه کنند. درآمد حاصل از فروش این دارایی‌ها  نیز از طریق پلتفرم OBS دریافت می‌کنند.»

او در ادامه درمورد روش دوم هم توضیح داد که تیم‌ها و افراد با ثبت نام در پلتفرم  OBS و معرفی توانمندی‌های خود، این امکان برایشان فراهم می‌شود تا پروژه‌های بین‌المللی را متناسب با توانایی خود دریافت و اجرا و کسب درآمد کنند.

مدیر مرکز نوآوری محتوای دیجیتال نیتک افزود: «یکی دیگر از خدمات اصلی این بخش، ارائه زیرساخت ابری تولید محتوا است. تولیدکنندگان محتوا که نیاز به منابع سخت‌افزاری دارند، در پلتفرم ابری در قالب یک میز کار مجازی نرم‌افزارهای پرکاربرد را دریافت می‌کنند.»

او همچنین عنوان کرد که اگر در واقعیت در حال ایجاد ۳۰۰ میز کار فیزیکی هستند، در پلتفرم OBS می توانند بیش از چندصد میز کارمجازی بدون محدودیت زمانی و مکانی ایجاد کنند.

او تمامی اجزای معرفی شده این اکوسیستم را بستری جهت توسعه و رشد هدفمند صنایع خلاق محتوایی در سطح ملی دانست و اظهار امیدواری کرد که با ایجاد هم‌افزایی در اکوسیستم تولید محتوای دیجیتال، بتوان عرصه مطلوبی را برای بروز خلاقیت در افراد و تیم‌ها ایجاد کرد.

در مرکز نوآوری تولید محتوای دیجیتال ۸ استودیو راه‌اندازی خواهد شد که شامل چهار استودیوی تصویری و چهار استودیوی صوتی است

به گفته بحرینی به زودی فراخوان جذب ایده‌ها و تیم‌ها منتشر می‌شود؛ اما تاکنون ۱۵ تیم اعلام آمادگی کردند و در فاز اول تیم‌ها و شرکت‌های نوپا در حوزه انیمیشن، طراحی محصول، بازی‌سازی، آموزش و بازاریابی دیجیتال را در این مرکز پذیرش می‌شوند.

در این نشست همچنین احمد موسوی، رئیس اداره پست خراسان رضوی نیز با بیان اینکه بعد از حوزه بهداشت و سلامت، پست توانست در روز‌های کرونا خدمات بسیاری به مردم ارائه کند، گفت: «در روز‌های کرونا که بیشتر اداره‌ها با یک‌سوم کارکنان خود فعالیت می‌کردند، پست با توجه‌به حجم کار خود، شبانه‌روزی فعال بوده است.»

او ادامه داد: «ما در پست همواره در تلاش بودیم تا با به ‌روز کردن سیستم‌ها به سمت اقتصاد دیجیتال حرکت کنیم، به‌ طوری‌که امروز بیشتر خرید‌ها از پست به‌صورت آنلاین است و شرکت پست حلقه اتصال این دسته از خرید‌های اینترنتی است.»

به گفته موسوی امروز فضای مجازی و کسب‌وکار‌های آنلاین، جامعه را دربرگرفته و شرکت پست هم خدمات خود را در این بستر ایجاد کرده است، به عنوان مثال نمایشگاه مجازی کتاب که در ۱۲روز، یک میلیون و ۲۵۰ هزار جلد کتاب به‌صورت آنلاین خریداری شد و اداره پست آنها را به دست خریداران رساند.

 

http://pvst.ir/9i9
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو