skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

فروش تیک‌تاک به ارواکل و والمارت متوقف شد

۲۳ بهمن ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

جنجال‌ها برسر اپلیکیشن چینی اشتراک‌گذاری «تیک‌تاک» که در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ به اوج خود رسیده بود تمامی ندارد. جریانی که ترامپ برای فروش این اپلیکیشن اشتراگذاری ویدیو چینی آغاز کرده بود با شکایت‌های موفق مالک چینی متوقف شده است. به گفته افراد مطلع، برنامه دولت پیشین آمریکا برای اجبار فروش بخش آمریکایی تیک‌تاک به گروهی از شرکت‌های آمریکایی از جمله اوراکل و والمارت متوقف شده و جو بایدن رئیس جمهوری جدید تلاش‌ دولت پیشین برای رفع خطرات امنیتی شرکت‌های تکنولوژی چین را بررسی می‌کند.

به گزارش پیوست، موضوع فروش تیک‌تاک که توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهوری، وقت آغاز شد، به دلیل شکایت‌های قانونی شرکت بایت‌دنس، مالک تیک‌تاک علیه دولت آمریکا متوقف شده است.

بنابراعلام منابع آگاه ، نمایندگان بایت‌دنس و مسئولان امنیت ملی آمریکا به بحث درمورد این موضوع ادامه می‌ٔهند. این مباحث بیشتر به امنیت داده مربوط است و مسئولان به دنبال راهکاری هستند تا از جمع‌آوری داده‌های کاربران آمریکایی و دسترسی دولت چین به آن جلوگیری کنند. از آنجایی که دولت بایدن قرار است پاسخ خاص خود را برای مسئله جمع‌آوری اطلاعات توسط شرکت‌های چینی طراحی کند، هنوز تصمیم مشخصی درمورد موضوع تیک‌تاک اتخاذ نشده است.

امیلی هورن، سخنگوی کنسول امنیت ملی در این مورد می‌گوید: «ما قرار است رویکردی کامل نسبت به تضمین امنیت داده‌های آمریکا داشته باشیم که تمامی تهدید‌ها را پوشش دهد. این تهدید‌ها شامل اپلیکیشن‌های چینی و دیگر نرم‌افزار‌های فعال در آمریکا می‌باشند. ما انتظار داریم که در ماه‌های پیش رو موارد خاص را با درک کامل خطر بررسی کنیم.»

ترامپ سال گذشته دستوری برای ممنوعیت استفاده از تیک‌تاک داد و قرار بود این اپلیکیشن تنها در شرایطی که سهامش را به برخی شرکت‌های آمریکایی به فروش برساند امکان فعالیت داشته باشد. چند روز بعد کمیته سرمایه‌گذاری خارجی آمریکا رسما به بایت‌دنس دستور داد که خودش را از فعالیت‌های آمریکایی جدا کند.

در ماه نوامبر تیک‌تاک به دادگاه تجدیدنظری در واشنگتن شکایت کرد و این دستور را مستبدانه خوانند. تیک‌تاک گفت که آماده است برای رفع نگرانی‌های امنیتی دولت مذاکره کند.

در حالی که هنوز این پرونده هنوز به پایان نرسیده؛ اما چندین حکم دادگاه‌های فدرال جلوی تعطیلی کامل تیک‌تاک توسط دولت را گرفت. تازه‌ ترین حکم دادگاه در ۷ دسامبر سال ۲۰۲۰ تصریح کرد که دستور اجرایی آقای ترامپ براساس قانون قدرت اضطراری بین‌المللی احتمالا از اختیارات او فراتر رفته است.

به گفته افراد مطلع صحبت بین کمیته سرمایه‌گذاری خارجی آمریکا و تیک‌تاک برای حل این مسئله ادامه دارد و یکی از آنها معتقد است که راه حل احتمالی واگذاری مدیریت داده‌های تیک‌تاک به یک شرکت مطمئن است تا دیگر نیازی به فروش کامل تیک‌تاک نباشد.

تیک‌تاک در حالی که روش خاصی برای جمع‌آوری اطلاعات ندارد؛ اما از سوی دولت آمریکا تهدید برای امنیت ملی خوانده شد.

به گفته افراد مطلع هرگونه قراردادی احتمالا با آنچه در ماه سپتامبر گفته می‌شد متفاوت خواهد بود زیرا تیک‌تاک دیگر با خطر ممنوعیت کامل مواجه نیست. البته اگر هم قرار به فروش باشد بازهم قانونگذاران چینی باید این مسئله را تایید کنند. پکن سال گذشته محدودیت تازه‌ای را برای صادرات یک سری الگوریتم‌های شبکه اجتماعی که تیک‌تاک از آن استفاده می‌کند اعمال کرد و مسئله تیک‌تاک را پیچیده تر کرد.

ژنگ ییمینگ، بنیانگذار تیک‌تاک سال گذشته با وجود فشار سرمایه‌گذاران خارجی در برابر فروش تیک‌تاک مقاومت کرد. بایت دنس که در بین سرمایه‌گذاران خود جنرال آتلانتیک و صندوق سرمایه سکویا را دارد در ماه دسامبر ۱۸۰ میلیارد دلار ارزش گذاری شد.

طبق مصاحبه‌ای که روزنامه وال‌استریت با کارکنان بایت‌دنس داشته، آقای ژنگ در صحبت تازه‌ای با کارکنان بایت‌دنس در سراسر جهان از آنها خواسته تا به کار خود ادامه دهند و منتظر پایان این طوفانی ژئوپولتیک باشند.

به گفته افراد مطلع اوراکل، والمارت و دیگران هنوز هم می توانند قراردادی را منعقد کنند؛ اما خیلی چیز‌ها به رویکرد دولت بایدن نسبت به اقداماتی بستگی دارد که در دوران آقای ترامپ انجام گرفته اند. پاسخ دولت بایدن در این زمینه ممکن است هفته آینده مشخص شود.

 

همچنین هفته آینده دستور اجرایی دیگری که آقای ترامپ در زمان ریاست جمهوری‌اشت آنرا امضا کرده، عملیاتی خواهد شد و آمریکا تراکنش با هشت اپلیکیشن چینی از جمله پلتفورم موبایلی علی‌پی متعلق به گروه فناوری ای‌ان‌تی و اپلیکیشن پرداخت موبایلی وی‌چت متعلق به هلدینگ تنسنت ممنوع می‌شود. پیش‌بینی می‌شود دولت باید فعلا ضرب‌العجل اجرای این دستور را عقب بیاندازد و این دستور را با یک دستور جدید جایگزین کند و یا دستور را به طور کامل لغو کند.

مسئولان دولت ترامپ معتقد بودند که شرکت‌های تکنولوژی چینی از جمله بایت‌دنس، هواوی و دیگر شرکت‌های بزرگ چینی تهدید برای امنیت ملی محسوب می‌شوند زیرا دولت چین می‌تواند آنها را مجبور کند تا داده‌های آمریکایی‌ها را در اختیار دولت قرار دهند.

این شرکت‌ها مدعی هستند که هیچگاه چنین کاری انجام نمی‌دهند؛ اما دموکرات‌ها و جمهوری‌ خواهان کنگره نیز نگرانی مشابهی را دارند. بررسی‌های دولت جدید توسط افرادی انجام می‌گیرد که گاهی نسبت به رویکرد دولت ترامپ در برابر شرکت‌های چینی انتقاد داشتند با این حال دیدگاه‌های متفاوتی را برای رفع این مشکل پیچیده بیان کردند.

جک سالیوان، مشاور امنیت ملی دولت بایدن و کرت کامپبل مسئول سیاست‌های کاخ سفید در قبال چین پیشتر از حمله دولت ترامپ به شرکت‌های تکنولوژی چینی از جمله هواوی انتقاد کردند.

آنها در مقاله‌ای درمورد روابط خارجه نوشتند که محافظت از برتری رقابتی آمریکا نیازمند محدودیت‌های بیشتری برای چین است: «اما این تلاش‌ها باید به صورت گزینشی دنبال شوند، باید به تکنولوژی‌هایی که در زمینه امنیت ملی و حقوق بشر اهمیت دارند فشار آورد و معامله معمولی و سرمایه‌گذاری در دیگر موارد باید به صورت عادی ادامه پیدا کند.» آنها در ادامه گفتند که «محدودیت بیش از حد بر تکنولوژی کشور‌ها را به سمت چین سوق می‌دهد».

یکی دیگر از مسئولان دولت بایدن که احتمالا به سیاست‌گذاری کمک می‌کند، پیتر هارلل است که در حال حاضر رئیس کنسول امنیت ملی برای اقتصاد و رقابت بین‌المللی است. هارلل پیش از رسیدن به این پست پیشنهاد کرده بود که آمریکا در مسئله تیک‌تاک نرمش بیشتری نشان دهد. هارلل تابستان گذشته در توییتی گفت: «من به شدت معتقدم که بهترین راه برای حل مسئله تیک‌تاک تبدیل شدن تیک‌تاک به رهبری در زمینه شفافیت و حریم خصوصی داده است و نباید آنرا ممنوع کرد.»

با موفقیت تیک‌تاک و هم‌پیمانان این شرکت در دادگاه، آقای هارلل خوشحالی خود را ابراز کرد. او در توییتی نوشت:«من تهدید نفوذ چین را جدی می‌گیرم؛ اما از اخباری که نشان دهد دادگاه‌ها قدرت بی حد و مرز اجرایی را پس می‌زنند استقبال می‌کنم.»

قرارداد تیک‌تاک هر شکلی که به خود بگیرد احتمالا دیگر شاهد ۵ میلیارد دلاری که ترامپ گفته بود اوراکل و والمارت به عنوان بخشی از این قرار داد به آموزش اختصاص می‌دهند نخواهیم بود. ترامپ از خریداران خواسته بود تا در ازای اجبار به فروش به دولت کمک کنند. والمارت به همکاری نزدیک خود با تیک‌تاک ادامه می‌دهد و انبار و پشتیبانی ارسال خود برای فروش از طریق پیشرفت را افزایش می‌دهد و همچنین محصولات والمارت نیز به گفته افراد مطلع در تیک‌تاک تبلیغ می‌شوند.

wsj

http://pvst.ir/9ht

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو