skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

طبق مصوبه «ساده‌سازی مراحل شروع کسب و کار» نظارت‌ بر کسب و کار پس از آغاز فعالیتش صورت می‌گیرد

شروع کسب و کار دیگر نیازی به دریافت مجوز ندارد

۲۱ بهمن ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

شروع کسب و کار دیگر نیازی به دریافت مجوز‌های مختلف از سازمان‌ها و دستگاه‌های گوناگون نخواهد داشت و فقط متقاضی کسب وکار برای شروع فعالیت خود متعهد می‌شود که قوانین و استانداردهای لازم برای کسب وکار را رعایت کنند.

به گزارش پیوست، طبق مصوبه شورای عالی اداری شروع کسب و کار و رعایت الزامات آن به صورت خود اظهاری خواهد بود و دیگر نیازی به بررسی آن شرایط از سوی دستگاه‌های دیگر نیست. طبق این مصوبه نظارت بر انجام فعالیت کسب و کار دیگر  پیشینی نیست بلکه تمامی نظارت‌ها پس از شروع کسب و کار صورت می‌گیرد.

بر این اساس اگر فرد متقاضای متعهد شود که تمامی شرایط و الزامات برای کسب و کار را رعایت می‌کند، بلافاصله باید مجوز شروع به فعالیت از سوی دستگاه متولی صادر شود.

طبق مصوبه شورای عالی اداری تمامی الزامات، دستورالعمل‌ها و استانداردهای متناسب با نوع کسب و کار باید به صورت عمومی و الکترونیکی به اطلاع تمامی افراد قرار گیرد.

طبق مصوبه «ساده‌سازی مراحل شروع کسب و کار» ثبت درخواست شروع کسب و کار نیز باید به صورت الکترونیکی انجام شود.

این مصوبه که در ۲۴ آذر ماه به تصویب رسیده است روز گذشته از سوی شورای عالی اداری و با امضای رئیس‌جمهوری به تمامی دستگاه‌های ذی‌ربط ابلاغ شده است.

براین اساس، باید تمامی الزامات، دستورالعمل‌ها و استانداردهای متناسب با نوع کسب و کار مربوط و قوانین و مقررات مصوبه و حاکم توسط دستگاه متولی صدور مجوز احصا و به صورت عمومی به ذی‌نفعان و اتحادیه‌های صنفی اطلاع‌رسانی شود. این اقدامات باید به گونه‌ای فراهم شود که متقاضیان کسب و کار بتوانند بدون هیچ پیش‌شرط و طی فرایند اداری، درخواست خود را برای شروع کسب و کار ارائه کنند.

اطلاع‌رسانی به ذی‌نفعان و ثبت درخواست شروع کسب و کار توسط متقاضیان باید به صورت الکترونیکی صورت گیرد.

هم‌اکنون یکی از مشکلاتی که کسب وکارهای نوپا با آن مواجه هستند فرایند شروع کسب و کار است. مطابق با گزارش بانک جهانی شروع یک کسب و کار در ایران ۷۲/۵  روز طول می کشد و این مسئله باعث شده است تا ایران در شاخص شروع کسب و کار در بین ۱۹۰  کشور دنیا رتبه ۱۷۸ام را کسب کند. این در حالی است که طی سال‌های گذشته تلاش زیادی از سوی دولت برای سهولت در انجام کسب و کار و شروع کسب یک کسب و کار صورت گرفته است.

طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته در این مصوبه برای شروع کسب و کار، فرد متقاضی در صورت رعایت الزامات، دستورالعمل‌ها، استانداردها و قوانین و مقررات مصوب و حاکم اعلام شده، بتوانند رعایت آنها را به‌صورت خوداظهاری و منطبق با الزامات قانونی، اعلام و متعهد شوند.

خوداظهاری به معنی پذیرش تمام شرایط و ضوابط اعلامی و تعهد به اجرای کامل آنهاست و در صورت تخطی از مقررات و استانداردهای مذکور، حق‌ ابطال مجوز فعالیبت برای مراجع ذی‌صلاح محفوظ خواهد بود.

پس از ارئه تعهد رعایت استانداردها و الزمات از سوی فرد متقاضی کسب و کار بلافاصله باید مجوز آغاز فعالیت صادر شود و دستگاه متولی صدور مجوز شروع کسب وکار موظف است آغاز فعالیت و تعهد نامه متقاضی کسب و کار را به وزارت امور اقتصادی و دارایی و دستگاه‌های نظارتی ارسال کنند.

هر نوع نظارت پیشینی توسط دستگاه‌های نظارتی و موکول کردن شروع کسب و کار به انجام این نظارت‌ها متوقف می‌شود و نظارت‌ها برای شروع کسب و کارها متوقف می‌شود ودستگاه‌های نظارتی متناسب با حدود وظایف نظارتی خود در هر نوع فعالیت، نظارت پسینی انجام خواهند داد.

البته در این مصوبه چند حوزه استثنا شده‌اند. طبق مصوبه «ساده‌سازی مراحل شروع کسب و کار» مجوزها و استعلام‌های مربوط به فعالیت‌های با اهمیت و اثرگذار در حوزه‌های درمان و امنیت و موارد خاص بسته به نظر هیات مقررات‌زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب  کار از شمول این مصوبه مستثنی است.

متن کامل مصوبه «ساده‌سازی مراحل شروع کسب و کار»

 

http://pvst.ir/9hm

مهرک محمودی روزنامه‌نگاری را از حوزه سینما شروع کرد و در مدت کوتاهی پس از آن، با این سودا که روزنامه‌نگار باید در تمامی بخش‌ها فعالیت کند براساس یک اتفاق خیلی ساده وارد حوزه اقتصادی شد و در روزنامه‌های صدای عدالت، آزاد، ابرار اقتصادی، فرهنگ آشتی، همشهری اقتصادی و غیره به عنوان خبرنگار فعالیت کرد. همانطور که زندگی همیشه براساس اتفاق‌های ساده جلو می‌رود، فعالیت خود را به صورت نیمه وقت در در هفته‌نامه عصرارتباط در حوزه تجارت و بانکداری الکترونیکی آغاز کرد و پس از مدتی این فعالیت نیمه وقت به یک فعالیت تمام وقت تبدیل و ۹ سال به طول انجامید اما باز هم براساس یک اتفاق آنجا را ترک کرد. حال سال‌هاست که پیوست خانه مهرک محمودی است؛ اما تجارت و بانکداری و دولت الکترونیکی تبدیل به حوزه‌های مورد علاقه او شده‌اند.

تمام مقالات

یک دیدگاه

  1. چه فایده …. قبلا قوانین غلط بود… همون اول بیچاره‌ت می‌کردند و ادامه نمی‌دادی… اگر هم ادامه می‌دادی، یاد می‌گرفتی بیش از نصف توان مدیریت و سایر کارمندان صرف کاغذبازی و ماست‌مالی و دور زدن قوانین چرت بشه تا درت رو نبدند. الان قوانین باز غلطه… فقط گفتن تو بیا راه بنداز (تا ما در دنیا داد بزنیم در ایران کسب و کار ۱ روزه راه می‌افته) اما ۱ هفته بعدش می‌آییم سراغت و چون طبق قوانین کار نمی‌کنی مجوزت رو باطل می‌کنیم.!!!!!
    خنده‌دار نیست… باید تو سرت بزنی… اون وقت من نوعی در عمل انجام شده هم قرار گرفتم و راحت باتون راه میام… تا جایی که کشش داشته باشم…

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو