skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

مرکز ملی مدیریت داده و خدمات فضایی افتتاح شد

امید اعظمی عضو تحریریه

۱۴ بهمن ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

مرکز ملی مدیریت داده و خدمات فضایی کشور، با هدف تسهیل ارائه اطلاعات پایه کشور به کسب‌وکار‌های ایرانی، عصر امروز (۱۴ بهمن) هم‌زمان با روز ملی فناوری فضایی و با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افتتاح شد.

به گزارش پیوست، در این مراسم که با حضور محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، لطف‌الله سیاهکلی، رئیس کمیته فناوری نوین و شرکت‌های دانش‌بنیان مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای عالی فضایی، روسای دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها و دانشمندان فضایی کشور برگزار شد، هدف اصلی مرکز ملی مدیریت داده و خدمات فضایی کشور، تسهیل‌سازی ارائه اطلاعات پایه به کسب‌وکار‌ها از جمله نقشه‌های تصویربرداری شده و خریداری شده عنوان شد.

افتتاح پارک فضایی در تابستان ۱۴۰۰

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور در مراسم آنلاین رونمایی از این مرکز داده از حمایت دولت برای ارائه این اطلاعات به کسب‌وکار‌ها و ارائه خدمات به سایر بخش‌های کشور صحبت کرد و گفت: «دولت علاوه بر حمایت از تسهیل‌سازی ارائه این اطلاعات به کسب‌وکار‌ها، در آموزش استفاده از دانش فضایی و همچنین خرید تضمینی بخشی از خدمات فضایی پیشگام بوده است.»

به گفته جهرمی امروز بیش از ۱۰۰ کسب‌وکار فضاپایه در کشور شکل گرفته که مورد حمایت سازمان فضایی هستند. او همچنین از افتتاح پارک فضایی تا قبل از تیرماه ۱۴۰۰ در مازندران خبر داد و گفت: «هدف اصلی این پارک حمایت از کسب‌وکار‌های فضاپایه و به‌خصوص در حوزه کشاورزی است.»

جهرمی با اشاره به رونمایی روز گذشته وزارت دفاع از نسل جدید پرتابگر ذوالجناح اعلام کرد: «این پرتابگر نسبت به نسل گذشته با هزینه کمتری می‌تواند وارد مدار شود و هزینه در مدار قرار دادن ماهواره‌ها را برای ما کاهش می‌دهد. همچنین این پرتابگر می‌تواند ماهواره‌های با وزن بیشتری را در مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار دهد.»

وزیر ارتباطات با توضیح در مورد این که پرتابگر ذوالجناح پایه‌ای برای رسیدن به پرتابگر‌های مدار هزار کیلومتری است و با اعلام این که تست‌های زمینی این پرتابگر با موفقیت انجام شده، ابراز امیدواری کرد تا با عبور از تست‌های میدانی به زودی این پرتابگر وارد چرخه ماهواره‌بر‌های کشور شود.

آذری جهرمی همچنین از عقد قرارداد همکاری میان سازمان فضایی کشور و وزارت دفاع برای قرار دادن ماهواره در مدار ۳۶ هزار کیلومتری خبر داد و گفت: «این وعده داده شده که تا قبل از پایان دولت، تست‌های اولیه این ماهواره‌بر انجام خواهد شد و گام اولیه رسیدن به مدار ۳۶ هزار کیلومتری در همین دوره برداشته شده است.»

جهرمی در مراسم رونمایی از مرکز ملی مدیریت داده و خدمات فضایی
به گفته وزیر ارتباطات، دولت دوازدهم علاوه بر رویکرد حمایت از پیشرفت تکنولوژی فضایی، یک رویکرد جدیدی مبنی بر توسعه کاربرد‌‌های تکنولوژی فضایی در کشور در پیش گرفت.

پروژه‌های سازمان فضایی

جهرمی در ادامه این مراسم گزارش مختصری از پروژه‌های سازمان فضایی کشور ارائه کرد و گفت: «سازمان فضایی به‌عنوان پیمان‌کار چند پروژه مهم را پیگیری می‌کند.» او افزود: «تست‌های میدانی ماهواره «پارس یک» که با زنجیره‌ای از پژوهشگران سراسر کشور در پژوهشگاه فضایی جمع‌بندی شده به اتمام رسیده و آماده پرتاب است.» به گفته جهرمی ماهواره طلوع که با سفارش سازمان فضایی در وزارت دفاع و مجموعه صاایران ساخته شده نیز آماده پرتاب است. وزیر ارتباطات با اعلام این که مجوز‌های این ماهواره نیز صادر شده ابراز امیدواری کرد تا قبل از پایان سال ۱۳۹۹ این ماهواره با کمک ماهواره‌بر سیمرغ در مدار قرار بگیرد.

وزیر ارتباطات در این مراسم اعلام کرد علی‌رغم تحریم‌های سنگینی که دولت ایالات متحده برای سازمان فضایی ایران وضع کرد، همکاری‌های بین‌المللی در حوزه دانش فضایی توسعه داده شده است. وزیر ارتباطات ابراز امیداوری کرد که تا قبل از پایان دولت دوازدهم این امکان فراهم شود تا جزئیات کامل یک برنامه بسیار مهم راهبردی بین‌المللی در صنعت  فضایی را منتشر کند.

جهرمی همچنین از توسعه تعاملات فضایی با کشور‌های دیگر به همت وزارت خارجه خبر داد و اعلام کرد: «به زودی کارگروه‌هایی از دانشمندان فضایی دنیا برای برگزاری ورکشاپ‌‌ها و کارگاه‌های آموزشی به ایران می‌آیند.»

جهرمی در خصوص راهبرد‌هایی که برای این دو رویکرد در نظر گرفته شد توضیح داد: «دولت تلاش کرد تا توسعه تکنولوژی را به بخش‌های عمومی و خصوصی واگذار کند و بجای تمرکز بر توسعه تکنولوژی، روی تهیه زیرساخت‌ها و حمایت‌ها تمرکز کند.»

جهرمی افزود: «در پیش‌برد پروژه ماهواره‌های مخابراتی که یکی از اصلی‌ترین نیاز‌های کشور از جمله صدا و سیما است تلاش‌های زیادی صورت گرفته اما باید این نکته را در نظر گرفت که این پروژه زمان‌بر است.»

به گفته وزیر ارتباطات، یک کشور بدون هیچ تحریم و محدودیتی حدودا ۵ سال زمان نیاز دارد تا بتواند یک ماهواره مخابراتی را در مدار قرار دهد. این درحالی است که این پروژه سرمایه و هزینه بالایی دارد و عمر دولت‌ها هم بیش از ۴ سال نیست.

مراسم رونمایی از مرکز مدیریت داده و خدمات فضایی
جهرمی با قدردانی از زحمات دانشمندان فضایی کشور اعلام کرد: «آینده را به‌گونه‌ای می‌بینم که کشور ایران جزو ۵ قدرت برتر دانش فضایی دنیا خواهد بود.»

ارسال ماهواره مخابراتی تا سه سال آینده

جهرمی در خصوص عدم موفقیت برای ارسال ماهواره‌های مخابراتی به مدار گفت: «یکی از عللی که نتوانستیم در سال‌های اخیر ماهواره مخابراتی در مدار قرار دهیم این بود که باید سرمایه عظیمی از دولت‌ها صرف می‌شد و این دستاورد در همان دولت به جمع‌بندی نمی‌رسید.» وزیر ارتباطات پس از آن که اعلام کرد این موضوع آسیب‌شناسی و راه‌حل اجرایی آن شناسایی شده توضیح داد: «در همان ابتدای فعالیت کاری خود، داده‌های مداری را در اختیار بخش عمومی و خصوصی قرار دادیم و لیسانس فعالیت را در اختیار مجموعه‌های غیر دولتی گذاشتیم تا قرار گرفتن ماهواره در مدار بر عهده آن‌ها باشد.»

جهرمی با اعلام آن که همه ماهواره‌های ما ملی هستند و فرقی ندارد که دولت آن‌ها را در مدار قرار دهد یا یک شرکت خصوصی گفت: «علی‌رغم مشکلات فراوانی که این واگذاری داشت، امروز یک اپراتور ملی ایرانی داریم که با سرمایه‌گذاری مپنا شروع به فعالیت کرده تا ماهواره مخابراتی را در مدار قرار دهد.»

وزیر ارتباطات از صدور پروانه موافقت اصولی مپنا و همچنین درخواست مجوز چند شرکت دیگر خبر داد و اعلام کرد: «برای دوره ۳ ساله برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا بتوانیم در نقطه ۴۳.۵ درجه که رزرو شده و مدار در اختیار ما است ماهواره مخابراتی قرار دهیم.»

جهرمی هدف از توسعه کاربرد‌های صنعتی تکنولوژی فضایی را ایجاد کسب‌وکار برای دانشجویان و متخصصان فضایی کشور عنوان کرد و توضیح داد: «اولین رویکرد ما این است که خود دولت مشتری اصلی این کسب‌وکار‌هاست. دولت باید در استفاده از این تکنولوژی توانمند باشد.»

جهرمی با اشاره به سرمایه‌گذاری‌هایی که در چندسال گذشته روی استفاده از تکنولوژی فضایی شده، از استفاده این داده‌ها در ارگان‌های دولتی مختلف مثال‌هایی زد و گفت: «وزارت نیرو از گزارش‌های به‌روز سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی برای پایش منابع آب، پیش‌بینی وضعیت هواشنایی، پیگیری خشکسالی، سیل و غیره استفاده می‌کند.»

http://pvst.ir/9ga
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو