انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۲ بهمن ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
حتما در چند روز گذشته خبر بازپسگیری جایگاه دوم پرفروشترین برندهای موبایل توسط اپل از هواوی را شنیدهاید. اما چه اتفاقات دیگری در بازار جهانی موبایل در سال ۲۰۲۰ افتاده است؟ بهتر است نگاهی به وضعیت برندهای مختلف بیاندازیم. طبق جدیدترین گزارشهای دو مجموعه تحقیقاتی Counterpoint و Canalys سامسونگ همچنان صدرنشین جدول پرفروشترین برندهای موبایل در جهان است و اپل، هواوی، شیائومی، اوپو و ویوو در جایگاههای دوم تا ششم قرار دارند.
به گزارش پیوست، سال گذشته خبر عبور هواوی از اپل و رسیدن به جایگاه دوم پرفروشترین برندهای موبایل منتشر شد. اما پس از آن، تحریمهای تجاری آمریکا ضربه محکمی به هواوی وارد کرد و از اولین و بزرگترین علائم این ضربه، فروش زیربرند موفق آنر در ماههای پایانی سال ۲۰۲۰ بود. حالا با عبور از سال ۲۰۲۰ و منتشر شدن گزارشهای مختلف از میزان فروش و رشد فروش برندهای مختلف، دومین ضربه تحریمها به هواوی نیز نمایان شده است. این برند چینی که در میانه سال ۲۰۲۰ توانست در فرصت کوتاهی به رتبه اول پرفروشترین برندهای موبایل در جهان برسد حالا آمارها نشان میدهد که در سهماهه پایانی سال ۲۰۲۰ از رتبه دوم پرفروشترین برند به رتبه ششم نزول کرده است. این برای اولین بار در ۶ سال گذشته است که هواوی در آمارهای فروش سهماهه جزو ۵ برند پرفروش جهان قرار نگرفته است.
سال ۲۰۲۰ برای هواوی سال پیچیده و پرفراز و نشیبی بود. همانطور که هواوی در سال ۲۰۲۰ برای اولین بار به رتبه اول پرفروشترین گوشیهای هوشمند جهان رسید، در همان سال هم به بدترین جایگاه خود در آمار رتبهبندی سهماهه دست پیدا کرد. هواوی در مجموع با فروش ۱۸۷.۷ میلیون واحد گوشی هوشمند و افت ۲۱ درصدی نسبت به سال گذشته، سال ۲۰۲۰ را در جایگاه سوم پرفروشترین برندهای موبایل به پایان رساند.
رسیدن اپل به رتبه اول پرفروشترین برندهای موبایل در جهان در سهماهه پایانی سال آن هم پس از مدت زمان طولانی ماندن زیر سایه برند چینی هواوی این سوال را برای همگان به وجود میآورد که آیا اپل دوباره قیام خواهد کرد و یکهتاز بازار گوشیهای هوشمند جهان خواهد شد؟ برای پاسخ به این سوال باید کمی گذشته را به خاطر آورد تا متوجه شویم که این تنها یک الگوی تکراری از روند صعودی اپل در سهماهه پایانی سال به دلیل رونمایی از پرچمداران جدیدش است. اگر نگاهی به نمودار وبسایت Canalys از ۶ برند برتر فروش گوشی هوشمند در جهان بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ بیاندازیم به راحتی در مییابیم که تنها در ۳ نقطه برند اپل توانسته به جایگاه اول برسد و آن ۳ نقطه همان Q4 یا سهماهه پایانی هر سال است. درست زمانی که اپل پرچمدار جدیدش را رونمایی میکند و تب و تاب بازار برای خرید گوشیهای جدید اپل زیاد میشود. پس از آن با دقت به قبل و بعد این نقاط، افت شدید اپل در فروش گوشیهای هوشمند کاملا قابل مشاهده است. با این حال اپل به جز سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰، توانسته جایگاه سوم پرفروشترین برند را طی ۲ سال گذشته برای خود حفظ کند. بر اساس آمار Counterpoint سال ۲۰۲۰ برای اپل با ۲۰۱.۱ میلیون واحد فروش و رشد ۳ درصدی نسبت به سال گذشته سال خوبی بوده و این برند توانست با سهم از فروش ۱۵ درصدی به جایگاه دوم پرفروشترین برند گوشی هوشمند در کل سال ۲۰۲۰ دست پیدا کند.
از ابتدای سال ۲۰۱۸ تا پایان سال ۲۰۲۰، سامسونگ بهجز ۴ نقطه همواره صدرنشین جدول پرفروشترین برندهای موبایل جهان بوده است. Q4 ۲۰۱۸، Q4 ۲۰۱۹، Q2 ۲۰۲۰ و Q4 ۲۰۲۰ نقاطی بودند که سامسونگ ۳ بار به اپل و یک بار به هواوی جایگاه اول پرفروشترین برند گوشی هوشمند را واگذار کرده است. جز این ۴ مورد که سامسونگ در رتبه دوم قرار گرفته، این برند همواره در جایگاه اول پرفروشتری برند گوشیهای هوشمند بوده است. حکمرانی سامسونگ بر بازار جهانی موبایل عمدتا به دلیل انقلاب بزرگی بود که این شرکت در خط تولید گوشیهای میانرده خود ایجاد کرد. همین تغییر و تحولات باعث شد تا دو گوشی میانرده از این شرکت یعنی گلکسی A50 و گلکسی A51 موفقیتهای بزرگی به دست آورند و در بازههای مختلف، به جدول پرفروشترین گوشیهای هوشمند سال راه پیدا کنند. البته از موفقیتهای گوشیهای پرچمدار سامسونگ طی سالهای گذشته یعنی خانواده گلکسی S و گلکسی نوت هم نباید به راحتی گذشت.
از بین ۱۰ برند پرفروش گوشیهای هوشمند در جهان ۷ برند متعلق به کشور چین است. دو برند کرهای و یک برند برای ایالات متحده آمریکاست. در حالی که تا چند سال پیش تنها برندهایی که میشناختیم نوکیا و اپل و سونی و سامسونگ و اچتیسی بود. اما از میان آنها حداقل ۳ برند در حال فراموش شدن هستند و این برندهای چینی که حتی برخی از آنها کمتر از ۱۰ سال قدمت دارند در حال اوج گرفتن هستند. چینیها بازار موبایل جهان را قبضه کردهاند و همانطور که بارها بیان شده، احتمال آن که به یکهتاز عرضه و فروش گوشیهای هوشمند در جهان تبدیل شوند بسیار زیاد است. سامسونگ و اپل تنها بازیگران غیر چینی هستند که در این رقابت سخت و نفسگیر دوام آورده و زنده ماندند. اما این حلقه تنگ محاصره برندهای چینی میتواند هرآن تاب مقاوت آنها را در هم شکند و آنها را نیز اسیر قدرت سیریناپذیر خود کنند.