بهترین لپتاپهای دانش آموزی و دانشجویی کمتر از ۳۰ میلیون تومان
به دلیل تنوع بینهایت لپتاپها، انتخاب دستگاهی که با حداقل هزینه ممکن کارایی مناسبی ارائه…
۱۱ مهر ۱۴۰۳
۲۸ شهریور ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۱۰ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۷ شهریور ۱۴۰۱
گلکسی A51 سامسونگ، نسخه بهروز شده و ارتقا یافته پرفروشترین گوشی اندرویدی سال ۲۰۱۹ یعنی گلکسی A50 است. این گوشی برای تکرار موفقیت سامسونگ در بازار گوشیهای میانرده، دو هفته مانده به آغاز سال ۲۰۲۰ معرفی شد. این گوشی بهخوبی توانست انتظار سامسونگ را برآورده کند و در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ مجددا عنوان پرفروشترین گوشی اندرویدی را برای سامسونگ به ارمغان آورد. گلکسی A51 به نمایشگر سوپرآمولد ۶/۵ اینچی مجهز است. قلب تپنده این گوشی را پردازنده اگزینوس ۹۶۱۱ تشکیل داده که در کنار خودش ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی دارد. دوربین چهارگانه پشتی و دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی کاملکننده این گوشی خوشقامت و خوش قیمت است. این نسخه از این گوشی در بازار جهانی با قیمت مناسب ۳۲۰ دلار و در کشور ما با قیمت حدودی ۸ میلیون تومان به فروش میرسد.
به گزارش پیوست، گوشیهای میانرده نه تنها در ایران، بلکه در جهان طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده و در چند سال اخیر با سرعت بالایی در حال سهمگیری از بازار گوشیهای هوشمند هستند. شرکت سامسونگ نیز پس از حضور پررنگ برندهای چینی در بازار گوشیهای میانرده، دست به کار شد و خط تولید گوشیهای میانردهاش را با تغییرات اساسی همراه کرد و پرقدرت پا به میدان رقابت گذاشت.
همین امر سبب شد تا گوشی گلکسی A50، یکی از میانردههای خوب سامسونگ عنوان پرفروشترین گوشی سال را به خود اختصاص دهد. حالا که جهان درگیر بیماری کرونا شده، قدرت خرید مردم جهان به دلیل دست و پنجه نرم کردن با مشکلاتی از قبیل خانهنشینی، از دست دادن کار و سرمایه و مسائل این چنینی افت شدیدی داشته و همین مساله باعث اقبال بازار گوشیهای میانرده شده و این گوشیها بیش از گذشته خواستار پیدا کرده است. سامسونگ نیز با آگاهی از این وضعیت و الگو گرفتن از موفقیت قبلی خود در فروش گلکسی A50، تمرکز خود را روی نسخه بهروز شده و ارتقا یافته این گوشی را با نام گلکسی A51 گذاشت که در آخرین روزهای سال ۲۰۱۹ روانه بازار شده بود و این اقدام درست و بهموقع باعث شد تا در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰ این گوشی نیز به عنوان پرفروشترین گوشی اندرویدی دست پیدا کند.
از نظر نگارنده، بزرگترین مزیت این گوشی میانرده، ابعاد مناسب، وزن کم و ضخامت بسیار نازک است که باعث میشود کاربر در استفاده طولانی مدت از گوشی به هیچوجه احساس خستگی در دست و مچ نداشته باشد. این گوشی با نمایشگر ۶/۵ اینچی تنها ۱۷۲ گرم وزن دارد و ضخامت آن تنها ۷/۹ میلیمتر است. با آنکه بدنه و قاب این گوشی از پلاستیک ساخته شده اما بههیچ عنوان هنگام استفاده حس یک گوشی ارزانقیمت را القا نمیکند.
هرچند در دست گرفتن این گوشی به شما حس داشتن یک گوشی لاکچری را هم نمیدهد. بهطور کلی اینطور به نظر میرسد که این گوشی بهگونهای ساخته شده تا کاربر هنگام استفاده از آن احساس رضایت و راحتی داشته باشد. این گوشی در چهار رنگ مشکی، سفید، آبی و صورتی عرضه شده که نسخه صورتی رنگ آن برای بررسی به اینجا رسیده است.
رنگ صورتی این گوشی که نام دقیق آن Prism Crush Pink است تلفی از چندین رنگ همخانواده صورتی است که بهصورت گرادیان در هم پاشیده است و در نگاه کلی رنگ صورتی، رنگ غالب دیده میشود. دوربین چهارگانه این گوشی کمترین برآمدگی را دارد و هنگام استفاده از گوشی روی سطح صاف مانند میز، گوشی لق نمیخورد و ثابت میماند و این نکته برای کسانی که بدون قاب از گوشی استفاده میکنند بسیار مهم است.
چینش دوربینهای چهارگانه کمی با بدسلیقگی انتخاب شده؛ اما نه به آن صورت که کاربر را آزرده خاطر کند. حفره دوربین سلفی نیز بهاندازه کافی کوچک است و مزاحمتی برای استفاده از محتوای تمام صفحه ایجاد نمیکند. حاشیهها برای یک گوشی میانرده بهاندازه کافی باریک است و هنگام استفاده از گوشی، چیزی جز نمایشگری بزرگ و باکیفیت توجه کاربر را جلب نمیکند. دکمههای کم و زیاد صدا و دکمه پاور سمت راست گوشی و اسلات سیمکارت و کارت حافظه جانبی سمت چپ گوشی قرار گرفته است. پایین گوشی نیز اسپیکر، درگاه «یو اس بی تایپ سی» و البته جک ۳/۵ میلیمتری در حال انقراض هدفون قرار دارد.
بهطور کلی هرگوشی میانرده بهدلیل داشتن قیمت اقتصادی و مقرون بهصرفه برای سازنده و خریدار، روی بخش خاصی از ویژگیهایش تمرکز دارد. برخی از گوشیهای میانرده باتری قوی دارند برخی صدای عالی و برخی دوربین مثال زدنی. کاربر نیز با توجه به این ویژگیها و البته نیازی که دارد در میان خیل عظیم گوشیهای میانرده یکی را انتخاب میکند.
گلکسی A51 در کنار وزن و ابعاد مناسب و ضخامت کم، از نمایشگر باکیفیت و عالی برخوردار است. نمایشگر سوپرآمولد گلکسی A51 رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل دارد که تراکم پیکسلی ۴۰۵ پیکسل در هر اینچ را به ارمغان میآورد. نسبت تصویر در این نمایشگر ۲۰ به ۹ است و نسبت نمایشگر به بدنه ۸۷/۴ درصد است. نمایشگر گلکسی A51 کیفیت بالایی دارد و رنگها را شفاف و واقعی نمایش میدهد. بیشینه روشنایی این نمایشگر در حالت خودکار ۶۳۶ نیت است و بهصورت دستی تا ۴۱۳ نیت میرسد. برای کار با این نمایشگر زیر نور مستقیم خورشید مشکل خاصی وجود ندارد و در تاریکی مطلق نیز، کمینه ۱/۸ نیت چشمان کاربر را اذیت نمیکند. هنگام روشن کردن نمایشگر و همچنین استفاده از دوربین سلفی در حالت فول، دورتادور حفره دوربین سلفی نوار دایرهای مشکلی رنگی برای جلب توجه کاربر به آن نقطه از نمایشگر دیده میشود. دور آن نوار مشکلی رنگ نیز نور سفیدرنگ چرخانی پدید میآید که مجددا هنگام روشن کردن نمایشگر و تشخیص چهره و همچنین هنگام ثبت تصویر با دوربین سلفی نمایان میشود که استفاده همزمان از این نور در کنار نوار مشکی رنگ چندان مشخص نیست. نمایشگر گلکسی A51 بهعنوان یک گوشی میانرده کیفیت بالایی دارد و برای تماشای محتوای ویدئویی و بازیهای گرافیکی بسیار مناسب است.
برخلاف نمایشگر این گوشی که بسیار بیادعا کارش را به خوبی هرچهتمامتر انجام میدهد، دوربین پشتی این گوشی با عنوان چهارگانه، سر و صدای زیادی به راه میاندازد که انتظار کاربر را از این دوربین بالا میبرد اما نمیتواند این انتظار را بهخوبی برطرف کند. اگر همین دوربین با همین کیفیت بهصورت تکی یا نهایتا دوگانه در این گوشی به کار میرفت شاید کمی انتظارها پایینتر میآمد و نظرها نسبت به این دوربین کمی مثبتتر میشد. اما وقتی از دوربین چهارگانه در یک گوشی میانرده استفاده میشود کاربر انتظار ثبت تصاویر مشابه دوربین گوشیهای پرچمدار را دارد و وقتی انتظارش برآورده نمیشود نگاهش به این موضوع منفی میشود.
دوربین اصلی این گوشی با گشودگی دریچه دیافراگم ۲ لنز ۴۸ مگاپیکسلی عریض دارد. تصاویر ثبت شده با این گوشی در نور مناسب و محیط باز باکیفیت و قابل قبول است. اما تصاویر ثبت شده با لنز ۴۸ مگاپیکسلی در نور کم، نور مستقیم، محیطهای بسته و نور مصنوعی، کیفیت مناسبی ندارد و نویز تصویر زیاد است. همچنین عکسهای ثبت شده با این لنز بیروح است و از آن طراوت موجود در دوربینهای سامسونگ خبری نیست البته این موضوع هنگام ثبت عکس بهصورت خودکار کمی بهبود مییابد. عکاسی در حالت اپرچر (دو سوژه در تصویر که یکی نزدیک و دیگری دور است) حتی با این دوربین همچنان کیفیت بالای کار سامسونگ را نشان میدهد و افکت بوکه (تار کردن اطراف سوژه انتخاب شده) در کنارههای تصاویر با دقت و حساسیت بالایی اعمال میشود. دوربین ۱۲ مگاپیکسلی فوق عریض، با وجود رنگبندی مناسب تصاویر، لبه عکسها را دفرمه کرده و استفاده تکی از این دوربین را کمی دشوار میکند.
با دوربین بلااستفاده ۵ مگاپیکسلی تشخیص عمق کاری نداریم و دوربین ۵ مگاپیکسلی ماکرو نیز حداقل فاصله ۵ سانتیمتری از سوژه را میطلبد که عملا معنای ماکرو بودنش را از دست میدهد. فوکس خودکار دوربین اصلی دقت بالایی ندارد و اکثر تصاویری که در حرکت یا با لرزش کم دست ثبت میشود تار و بیکیفیت است. دوربین سلفی اما برخلاف دوربین اصلی عملکرد خوب و قابل قبولی دارد. تصاویر نور کافی میگیرند و رنگبندی عکسها نیز با دقت بالایی بیشترین شباهت به رنگهای طبیعی را دارند. دقت در ثبت جزئیات تصاویر، یکی از ویژگیهای مهم این دوربین ۳۲ مگاپیکسلی است که استفاده از آن را برای شبکههای اجتماعی، جلسات آنلاین و موارد مشابه کاربردی میکند.
سختافزار گوشی گلکسی A51 کاملا یک سختافزار متوسط است و حتی در مواردی عملکرد ضعیفی دارد. چیپ میانرده اگزینوس ۹۶۱۱ قدرت بالایی نداشته و اکثر بازیهای پرطرفدار مانند COD و Fortnite را بهسختی اجرا میکند. خود گوشی نیز پس از مدتی استفاده از این بازیها سریع داغ میکند. برای درک قدرت پایین این پردازنده کافی است تا چند بار نمایشگر گوشی را روشن و خاموش کنید تا به وضوح هنگ کردن آن را ببینید.
البته این هنگ کردن میتواند تا حدی به تصویر متحرک نه چندان جذاب صفحه لاک نیز مربوط باشد. چرا که با تغییر آن و نصب تمهای متنوع از سامسونگ تم، این هنگی تا حدی برطرف شد. سرعت عملکرد حسگر اثرانگشت این گوشی که زیر نمایشگر تعبیه شده نیز بسیار پایین است و حدود ۲ تا ۳ ثانیه طول میکشد تا قفل گوشی باز شود. اما عملکرد فیس آنلاک بسیار سریع و دقیق است و اکثر مواقع نیازی به استفاده از حسگر اثر انگشت نخواهد بود. با این وجود گلکسی A51 برای استفاده روزمره و عادی، گزینه مناسبی است و کاربر را با مشکل جدی روبهرو نمیکند.
گلکسی A51 باتری ۴ هزار میلیآمپرساعتی دارد و عملکرد آن نیز رضایت بخش است. این باتری حدود ۱۳ ساعت کامل وبگردی با وایفای را تجربه کرده و بیش از ۱۴ و نیم ساعت نمایش مداوم ویدئو از جمله تواناییهایش است. بهطور کلی نیز در تست واقعی و در استفاده معمول بدون سیمکارت، بیش از یک روز دوام آورد و استفاده مداوم از شبکههای اجتماعی و چندین ساعت بازی باعث شد تا در کمتر از نصف روز باتری آن خالی شود. در حالت کلی باتری گلکسی A51 باتری ضعیفی نیست اما آنچنان که از یک گوشی میانرده انتظار داریم باتری با دوامی هم نیست. اگرچه طراحی باکیفیت این گوشی و وزن سبک آن، خود به خود باعث میشود تا انتظار باتری حجیمتری نداشته باشیم. باتری گلکسی A51 به وسیله یک شارژر ۱۵ واتی کند شارژ میشود. این شارژر، شارژ کامل صفر تا صد این گوشی را به بیش از ۲ ساعت طول میدهد که به هیچ عنوان عدد قابل قبولی نیست. شارژ معکوس و شارژ بیسیم نیز در این گوشی تعبیه نشده است.
گلکسی A51 یک گوشی میانرده است و مانند تمامی گوشیهای میانرده نقاط قوت مختلف و همچنین نقاط ضعف زیادی دارد. نکته اصلی آن است که بدانیم انتظار بیش از حدی نباید از یک گوشی میانرده داشت و همچنین تمرکز خود را هنگام انتخاب یک گوشی روی اولیتهای شخصی خودمان بگذاریم. گلکسی A51 عملکرد سختافزاری پایینی دارد و دوربین آن کاربر را به وجد نمیآورد. اما در عین حال نمایشگر بسیار باکیفیت و طراحی جذاب و وزن بسیار کمی دارد. اگر عملکرد سختافزاری، ماندگاری باتری و یا دوربین فوقالعاده جزو اولیتهای شما برای خرید یک گوشی میانرده باشد، سامسونگ و حتی برندهای دیگر، گزینههای مناسیتری از A51 دارند. اما اگر اولویت شما برای انتخاب گوشی نمایشگر باکیفیت باشد یا طراحی، ظاهر و وزن گوشی از نگاه شما از اهمیت بالایی برخوردار باشد، قطعا گلکسی A51 گزینه مناسبی خواهد بود. این گوشی ۳۲۰ دلاری، در حال حاضر با قیمت حدودی ۸ میلیون تومان در بازار ایران موجود است.
سلام
این گوشی تقریبا تو چه رنج قیمتی هست؟