بایدن کارخانههای نیمهرسانا را از بازبینیهای محیطزیستی مستثنی کرد
جو بایدن، رئيس جمهور آمریکا، روز جمعه قانونی را به امضا رساند که براساس آن…
۱۲ مهر ۱۴۰۳
۴ بهمن ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
اجرایی شدن کامل تخصیص کد مالیاتی و پرونده مالیاتی به متقاضیان دریافت درگاه پرداخت به ۳۰ بهمن ماه موکول شد.
به گزارش پیوست، طبق مصوبه شورای اجرایی فناوری اطلاعات، این شورا به سازمان امور مالیاتی اجازه داد تا ساماندهی دستگاه و درگاههای پرداخت الکترونیکی موضوع ماده ۱۰ و ۱۱ قانون پایانههای فروشگاهی با مسئولیت بانک مرکزی را تا پایان بهمن ماه انجام دهد.
این در حالی است که بانک مرکزی اجرایی کردن این قانون را از ۲۲ دیماه برای مشتریان شرکتهای ارائه دهنده خدمات پرداخت (PSP ها) آغاز کرده است و قرار بود از اول بهمن ماه پرداختیاران نیز مشمول این قانون شوند.
طبق ماده ۱۰ قانون پایانههای فروشگاهی؛ در موارد استفاده از حساب بانکی یا دستگاه کارتخوان بانکی (pos) یا درگاههای پرداخت الکترونیکی جدید، اشخاص مشمول مکلفند اطلاعات آنها را بلافاصله از طریق کارپوشه خود در سامانه مؤدیان به سازمان اعلام کنند. همچنین طبق ماده ۱۱ قانون پایانههای فروشگاهی نیز بانک مرکزی موظف شده با همکاری سازمان امور مالیاتی ظرف مدت یکسال پس از ابلاغ قانون نسبت به ساماندهی دستگاهای کارتخوان بانکی یا درگاههای پرداخت الکترونیکی اقدام کند.
بانک مرکزی آذر ماه گذشته اعلام کرد که زیرساختهای لازم از سمت بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی برای اجرایی کردن این مواد قانونی فراهم شده است و از دیماه این قانون اجرا میشود.
حال شورای اجرایی فناوری اطلاعات به درخواست سازمان امور مالیاتی اجرایی کردن کامل این مواد قانونی را به ۳۰ بهمن ماه موکول کرده است. هماکنون بانک مرکزی در حال تست فرایندهای اجرایی شدن دریافت کد مالیاتی برای متقاضیان جدید دستگاههای POS و همچنین درگاههای پرداخت اینترنتی است.
در آخرین جلسهای که میان بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی برگزار شد مقرر شده بود تا سازمان امور مالیاتی با ارائه سامانه وبسرویسی امکان ارائه خودکار کدمالیاتی به متقاضیان جدید درگاه پرداخت را فراهم کند. به نظر میرسد سازمان امور مالیاتی برای اجرایی کردن این بخش از تعهدات خود اجرای کامل این بند از قانون را به ۳۰ بهمن ماه موکول کرده است.
بانک مرکزی در نظر داشت تا خودکار شدن فرایند صدور پرونده مالیاتی، منوط کردن صدور درگاه پرداخت برای مشتریان پرداختیار به وجود پرونده مالیاتی را به تعویق بیاندازد. هماکنون مراحل تست برای پیادهسازی و اتصال پذیرندگان جدید برای دریافت کدمالیاتی در حال انجام است.
همچنین طبق مصوبه جلسه نوزدهم شورای اجرایی فناوری اطلاعات سازمان امور مالیاتی تولید صورتحساب الکترونیکی برای گروههای کسب و کار با دولت (B2G) کسب و کار با کسب و کار (B2B) و فروشگاههای زنجیرهای (B2C) را نیز باید حداکثر تا تاریخ ۲۰ اسفند ۹۹ عملیاتی و اجرا کند. طبق ماده ۳ قانون پایانههای فروشگاهی سازمان امور مالیاتی موظف است حداکثر ظرف مدت پانزده ماه از تاریخ لازمالاجرا شدن این قانون، سامانه مودیان را راهاندازی و امکان ثبت نام مودیان در سامانه و صدور صورتحساب الکترویکی را از طریق سامانه مزبور فراهم کند.
در این قانون مقرر شده تا مودیان به وسیله پایانه فروشگاهی که دارای حافظه مالیاتی و تجهیزات سختافزاری و نرمافزاری است، مبادرت به صدور صورتحساب الکترونیکی کنند.
طبق مصوبه شورای اجرایی فناوری اطلاعات سازمان امور مالیاتی باید تولید صورتحساب الکترونیکی صادره توسط ابزارهای پرداخت از جمله POS برای کسب و کارهای فروش به مصرف کننده (B2C) تک محصولی و تک خدمتی را حداکثر تا تاریخ ۲۰ اسفندماه عملیاتی و اجرا کنند.
همچنین شورای اجرایی فناوری اطلاعات سازمان امور مالیاتی را مکلف کرده است تا به منظور تسهیل امور مالیاتی برای مودیان اخذ برخط و علیالحساب به میزان مجوز قانونی اخذ شده از مالیات بر ارزش افزوده را در پایانههای فروش (IPG و POS) مشمول مالیات بر ارزش افزوده فراهم کند. زیرساخت اجرایی این بند باید با همکاری بانک مرکزی عملیاتی شود.
سازمان امور مالیاتی باید در اجرای مالیات الکترونیکی باید پنجره واحد خدمات مودیان را تا تاریخ ۱۱ اسفندماه ۹۹ و پروفایل مالی اشخاص را تا ۲۰ اسفندماه ایجاد و بهرهبرداری برساند و از تاریخ بهرهبرداری، درگاه ارتباطی مودیان با پنجره واحد خدمات مودیان برای درخواست خدمت، پیگیری و ارسال اسناد و مدارک است. به منظور بهرهبرداری از سامانه جامع مودیان نیز مقرر شده تا سازمان امور مالیاتی نسبت به ایجاد و بهرهبرداری از فاز اول کار پوشه مودیان برای گروههای B2B و B2G اقدام کند و بهرهبرداری فاز اول سامانه استعلام صورتحساب الکترونیکی را حداکثر تا تاریخ ۲۰ اسفندماه ۹۹ عملیاتی کند.